Αθλητικά/Αθλητισμό

Μια αστεία (ίσως και ύποπτη) διοργάνωση…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Να με συμπαθούν οι ποδοσφαιρόφιλοι, αλλά θα την καταθέσω την κακία μου, με αφορμή τα όσα έγιναν χθες σε κάποια γήπεδα, όπου παίζονταν αγώνες για το…φημισμένο τουρνουά «Νέϊσον Λιγκ» της ΟΥΕΦΑ. Δηλαδή μια διοργάνωση, που εφαρμόζεται  προκειμένου να έχουν τηλεοπτικό πρόγραμμα τα κανάλια και φυσικά να ευνοούνται οι εταιρίες στοιχημάτων!

Δυστυχώς, αυτή η διοργάνωση δεν θέλει πολύ να καταλήξει σε δυσφήμιση για την ΟΥΕΦΑ, την ΦΙΦΑ και τα προϊόντα τους, αφού γίνονται πράγματα και θαύματα. Θυμάμαι πέρυσι η Γερμανία είχε ηττηθεί στην έδρα της από την…Βόρεια Μακεδονία. Χθες βράδυ στην Λειψία, η ίδια διαχρονικά πανίσχυρη  ομάδα ήθελε τον αγώνα για να καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλό της, αλλά ηττήθηκε από την Ουγγαρία!!

Άντε τώρα ένας «υγιής» φίλαθλος να δεχτεί ότι κοτζάμ Γερμανία είχε γκίνια…

Του λόγου μου, στήθηκα μπροστά στο εκράν του «Αλφα» αν και ήμουν σίγουρος ότι ο Παύλος Παπαδημητρίου θα με ζάλιζε με την γνωστή φλυαρία του. Εν πάση περιπτώσει, αυτοί που με θύμωσαν ήταν οι Άγγλοι του Σάουθγκέϊτ, οι οποίο, αν και φαβορί, ηττήθηκαν στο Μιλάνο από μια Ιταλία (μην ξεχνάμε αυτή η ομάδα έχει αποτύχει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα…), που παίζοντας προσεκτική άμυνα, μπορούσε να νικήσει όχι με το πενιχρό τελικό 1-0 αλλά με μεγάλη άνεση! Εννοείται ότι και οι δύο ομάδες θα αργήσουν να ανακαλύψουν παίκτες με προσωπικότητα, κυρίως η Ιταλία, που μας είχε συνηθίσει με παικταράδες τύπου Αντρέα Πίρλο στη μεσαία γραμμή. Η Αγγλία, αν και διαθέτει παίκτη αξιόπιστο στα χτυπήματα φάουλ, εντούτοις τον είχε στον πάγκο. Ονομάζεται Τρίπιερ αλλά προτιμήθηκε στην θέση του  κάποιος Τζέϊμς, παίκτης άτσαλος και χωρίς πείρα, αν και τον αναγνωρίζεις από μακριά αφού έχει βαμμένη μια τούφα των μαλλιών του στο πορτοκαλί, α λα Άννα Παναγιωταρέα. Ίσως ο τύπος της Τσέλση  προσπαθεί να φέρει μόδα στα γήπεδα.

Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι θετικό προσφέρει η εν λόγω διοργάνωση στην ζωή μας, εκτός από το να δίνει την ευκαιρία στο Λουξεμβούργο να βάζει τρία γκολ σε βάρος της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και στην μόνιμα αναξιόπιστη Βουλγαρία, να σκορπάει σε «πέντε ανέμους» την ερασιτεχνική ομάδα του Γιβραλτάρ… 

ΥΓ: Και φυσικά σε κάποιες άλλες δυνάμεις να διασκεδάζουν την αποτυχία τους να φτάσουν στα τελικά σημαντικής διοργάνωσης, όπως η Ελλάδα.

SHARE
RELATED POSTS
Το υπερβολικό κέρδος σκοτώνει το ποδόσφαιρο, του Γιώργου Αρκουλή
Γήπεδο… μοντέλο οριστικά ο Εθνικός, του Γιώργου Αρκουλή
Πού είναι τα ταλέντα;, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.