Πόρτα στην Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν συμφέρει ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε τον κ. Μητσοτάκη να μιλήσουν ευρωπαϊκά

Spread the love

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και εκ νέου Υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακης

Στο έργο του ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Real FM. Ιδιαίτερα στάθηκε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπου υπήρξε εισηγητής από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα της Ελλάδας να αγοράσει νέου τύπου καναντέρ με 90% χρηματοδότηση, να επισκευάσει τον εθνικό της στόλο που είναι στην πλειοψηφία του καθηλωμένος με την Ευρωπαϊκή Ένωση να καλύπτει το 75% των εξόδων και δίνει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τα εθνικά σχέδια πολιτικής προστασίας και να προτείνει βελτιώσεις.

«Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο ΕΛΚ, που επιβάλει θεσμική στασιμότητα», είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, ενώ παράλληλα καταλόγισε στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, όπου ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι καταδικάζει μόνο αλά καρτ την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεν βολεύει ούτε τον κ.Τσίπρα ούτε τον κ.Μητσοτάκη να μιλήσουν ευρωπαϊκά». Σημείωσε επίσης πως «το μόνο που κόμμα που στάθηκε στο πλευρό μας από την αρχή της κρίσης, τόσο κατά της σκληρής λιτότητας, όσο και των παιχνιδιών Σόιμπλε και Βαρουφάκη, ήταν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές». Χαρακτηρίζοντας ‘kinder έκπληξη’ το ποιον θα στηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας για την προεδρία της Κομισιόν, προέβλεψε ότι το 90% της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα καταψηφίσει αν υποψήφιος είναι από τους Σοσιαλδημοκράτες ο κ. Τίμμερμανς ή από τους Φιλελεύθερους η κ.Βερστάγκερ, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο αυτές υποψηφιότητες υπηρετούν με συνέπεια το Ευρωπαϊκό όραμα για περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου – οι βουλευτές πιο ίσοι», του Χρήστου Μαγγούτα
Ένας Συντονιστής για το Μάτι. Θα υπάρξει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;, του Σταύρου Θεοδωράκη
3o Διάγγελμα του κ.Πρωθυπουργού: “Δεν υπάρχει μικρός τόπος που θα μας προστατεύσει από την πανδημία. Λέμε ΟΧΙ στον εφησυχασμό” (video)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.