Το σχόλιο της ημέρας

Μπορεί να υπάρχει τέτοιος Θεός;, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

 

 

Κωστής Μακρής

 

Ξύπνησε. Λίγο πριν ή από το πρωί. Σηκώθηκε. Ίσως πλύθηκε. Μπορεί και να προσευχήθηκε. Μπορεί και να έφαγε κάτι ή να ήπιε κάτι. Κάποια στιγμή βγήκε από τον χώρο όπου διέμενε. Είχε πάρει όπλο. Ιδιόκτητο ή δανεικό. Περπάτησε. Στάθηκε. Σκότωσε. Ανθρώπους που τους θεωρεί άπιστους, εχθρούς, κακούς. Ανθρώπους πιθανότατα άγνωστους στον ίδιο. Με την ακράδαντη πίστη ότι ο Θεός του θα τον ανταμείψει για το κακούργημα που διέπραξε. Εγώ πάλι νομίζω ότι αν ένας Θεός ανταμείβει τέτοια εγκλήματα, δεν μπορεί να είναι Θεός. Δεν μπορεί καν να υπάρχει. Όσο «Μεγάλο» κι αν τον θεωρούν οι πιστοί του.

03 Νοεμβρίου 2020

Η είδηση:

Τρόμος στη Βιέννη: Πέντε νεκροί, 15 τραυματίες από την τυφλή επίθεση – «Παγωμένη» η Ευρώπη

Με τρόμο παρακολουθεί η Ευρώπη τον κύκλο θρησκευτικής βίας που έχει ανοίξει για τα καλά στην γηραιά ήπειρο, καθώς μετά τη Γαλλία στο στόχαστρο ισλαμιστικής τρομοκρατίας τέθηκε και η Αυστρία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, από την τυφλή επίθεση αγνώστων χθες το απόγευμα στο κέντρο της Βιέννης, σε δρόμο πολύ κοντά στη συναγωγή της πόλης, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών, ένας δράστης της φονικής επίθεσης, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νίχαμερ, τουλάχιστον ένας ακόμη δράστης διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται ακόμη και στα σύνορα της χώρας με την Τσεχία.

Τζιχαντιστής ο δράστης

Η χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και «συνιστά προσπάθεια αποδυνάμωσης της δημοκρατικής μας κοινωνίας, κάτι που δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επ’ ουδενί», δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα νεότερα στοιχεία της σε εξέλιξη έρευνας.

Ο δράστης, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, φόραγε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε πως ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι, ενώ ερευνάται το περιβάλλον του, αλλά δεν είναι δυνατό να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην παρακωλυθεί της αστυνομίας.

Πάνω από 20.000 βίντεο

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπήρχαν και άλλοι δράστες, είπε ο υπουργός, ενώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της αστυνομίας έχουν μεταφορτωθεί από αυτόπτες μάρτυρες πάνω από 20.000 βίντεο, τα οποία σχετίζονται με την επίθεση, το 20% των οποίων έχει αξιολογηθεί ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» στις 20:09 τοπική ώρα (21:09 ώρα Ελλάδας) δήλωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας της Βιέννης Γκέρχαρντ Πιουρστλ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου το πρωί, ενώ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας, Φραντς Ρουφ, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης το διαμέρισμα του δράστη.

Πηγή: CNN.GR

*Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Τα κράτη δεν τσακώνονται…», του Κωστή Α.Μακρή
Οι αποχρώσεις εκτός του γκρι, του Κωστή Α. Μακρή
Στο έλεος των τσαρλατάνων, του Βασίλη Κουτσίλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.