Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μιχάλης Κασιώτης: η απειλή. Τrick or treat?, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Στις ΗΠΑ την ημέρα του Halloween οι μασκαράδες βγαίνουν στους δρόμους και λένε στον κόσμο: «trick or treat?». Σε ερμηνεία: «Θα μου δώσεις γλυκάκια ή θα σε τρομάξω και θα σου κάνω ζημιές;». Και τα σοκολατάκια δίνουν και παίρνουν [Treat ]. Το trick μεταφράζεται σε επιθέσεις με αυγά στα παράθυρα του αυτοκινήτου, στα τζάμια του σπιτιού άντε και να ξερίζωμα λουλουδιών. Στην Ελλάδα οι μασκαράδες δεν χρειάζονται Halloween, κάνουν άλλες κινήσεις και όχι απαραίτητα τις Απόκριες. Στέλνουν απειλητικές επιστολές!

Ο κος Μιχάλης Κασιώτης, πρώην επιχειρηματίας που σήμερα ζει μεταξύ Ρόδου, Χάλκης και εξωτερικού ο οποίος για περισσότερα από σαράντα χρόνια έχει ασχοληθεί με τα κοινά της Ρόδου, έλαβε πριν από τρεις ημέρες την απειλητική επιστολή που βλέπετε στο άρθρο. Από ποιον; Δεν έχει σημασία για μας. Ο ίδιος υποψιάζεται. Όπως υποψιάζονται και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από την πολιτική και επαγγελματική ζωή του κου Κασιώτη. Το απειλητικό σημείωμα –θυμίζει «Νονό» του Κόπολα; κάθε παραλληλισμός είναι μάλλον φαιδρός – γραμμένο με μπλε μελάνι από υπολογιστή και με γραφικό χαρακτήρα στον φάκελο σαν αποφοίτου της Α’Δημοτικού, στάλθηκε στην διεύθυνση του πατρικού σπιτιού του κου Κασιώτη. Που σημαίνει ότι είναι «γνωστός» απ’τα παλιά.

Πριν από αρκετό καιρό η καλή δημοσιογράφος της Σύρου και των Κυκλάδων κα Τέτα Βαρλάμη μετά από την δημοσιοποίηση άρθρων της στην «Κοινή Γνώμη» με τα οποία ασκούσε αυστηρή κριτική σε πολιτικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, δέχτηκε απειλές από δυο φουσκωτούς επιστρέφοντας από την νυχτερινή της διασκέδαση, ενώ άλλες δυο φορές άγνωστοι της έσπασαν το αυτοκίνητο. Είναι τυχαίο γεγονός;

Φαινομενικά οι δυο περιπτώσεις, του κου Κασιώτη και της κας Βαρλάμη δεν φαίνεται να έχουν σχέση, στην πραγματικότητα η κλωστή που τους συνδέει είναι η ίδια: ο εκφοβισμός με την απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας [και το σημείωμα προς κο Κασιώτη αυτό υπονοεί…] . Απειλώντας, όμως, ισχυροποιείς την θέση του υποψήφιου θύματος όταν αυτός δημοσιοποιεί την απειλή. Και τότε εσύ που γνωρίζεις ότι έχεις απειλήσει, ακόμη κι αν πιστεύεις ότι κανείς δεν σε υποψιάζεται, πρέπει να προστατεύεις το θύμα σου και από κρυολόγημα. Και τους οικείους του υποψήφιου θύματός σου. Διότι είμαστε Ελλάδα, δεν είμαστε Σαουδική Αραβία. Η περίπτωση Κασσόγκι ήδη χρεώνει τον Σαουδάραβα πρίγκηπα Μπιν Σαλμάν ο οποίος τώρα υπό το βάρος της δολοφονίας Κασσόγκι και κινδυνεύοντας να χάσει το θρόνο του προσπαθεί να συσπειρώσει την οικογένειά του αποφυλακίζοντας τους συγγενείς του που ο ίδιος διέταξε να φυλακισθούν.

Ο ευφυής νους δεν εμπλέκεται σε απειλές και τραμπουκισμούς. Δεν εμπλέκεται γενικά σε έντονες και μη αναστρέψιμες αντιπαραθέσεις. Ο ανόητος, εμπαθής, ατελής, κακός άνθρωπος κάνει όλα τα παραπάνω πιστεύοντας ότι θα έχει και θετικό για τον ίδιο αποτέλεσμα.

Στο δια ταύτα: ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα και οι πολίτες δεν κινδυνεύουν να έχουν  την τύχη του Κασσόγκι.

Ευτυχώς που μετριότατοι σε ανάστημα, σε ηθική, σε οξυδέρκεια  άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε ποταπές, ανήθικες, χυδαίες πράξεις,  επιρρεπείς σε αδιόρθωτα λάθη που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Ευτυχώς που οι αναγνώστες μας εμπιστεύονται την αξιοπιστία και την επαγγελματική συνέπεια του iPorta.gr για την δημοσιοποίηση τέτοιων ενεργειών που λαβώνουν την Δημοκρατία, την Ανθρωπιά, την Ποιότητα μιας κοινωνίας. Αν μας απειλήσουν κι εμάς… θα το μάθετε. Κι εμείς στους φαντομάδες του τρόμου απαντάμε πάντα με trick και τριανταφυλλένια σοκολατάκια που γλυκαίνουν και δεν παχαίνουν.

Καλή Κυριακή!

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σύγχυση;, του Δρος Γιάννη Πανούση
Mar a Lago και Ιός! (Trump’s “Brazilian wax”), του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Χωρίς εσένα;, του Γιώργου Χατζηδιάκου
2 Σχόλια
  • Gina Davila
    5 Νοεμβρίου 2018 at 08:46

    @ Μανώλης Παπαμανώλης:
    Καλή εβδομάδα και καλημέρα σας κε Παπαμανώλη. Σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση του λάθους μου.
    Να είστε καλά!
    ΤΔ

  • Μανώλης Παπαμανώλης
    4 Νοεμβρίου 2018 at 20:36

    Χαίρετε.
    Καλό θα ήταν να κάνετε μία μικρή διόρθωση στο άρθρο διότι έχετε αντιστρέψει τίς έννοιες τών λέξεων trick και treat.
    Με εκτίμηση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.