Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στον Κόσμο

Halloween in New York City!, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Το Halloween είναι μια εορτή που έχει αρχίσει και κάνει αίσθηση σιγά-σιγά και στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από την καθολική εκκλησιά ως η εορτή της παραμονής των Αγίων Πάντων (All Saints Day).

Με τα χρόνια ξέφυγε από τον θρησκευτικό της χαρακτήρα και έγινε ένα είδος “Γιορτή των Νεκρών” -όπως γιορτάζεται στο Μεξικό- των μαγισσών και των Αποκρεών.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου όπου τα μικρά παιδιά ντύνονται με διάφορες στολές και οι μεγαλύτεροι μεταμφιέζονται σε σκελετούς, ζόμπι, μάγισσες, σκοτωμένους με πληγές και αίματα και ότι άλλο extreme μπορείτε να φανταστείτε σε αυτή τη γραμμή.

Επίσης πολλά σπίτια στολίζονται με σκελετούς, μάγισσες, μαύρες γάτες, σκαλισμένες κολοκύθες, ταφόπλακες, μνήματα από τα οποία βγαίνουν χέρια ή πόδια και ότι άλλο τρομακτικό μπορεί να βάλει ο τρομοκρατημένος νους σας.

Όλοι λοιπόν βγαίνουν το σούρουπο και επισκέπτονται σπίτια όπου λένε στους νοικοκυραίους που ανοίγουν την πόρτα “trick or treat” και εκείνοι με την σειρά τους βάζουν γλυκά στα καλαθάκια τους.
Το “trick or treat” έχει δυο έννοιες με επικρατέστερη την δεύτερη.
Η πρώτη λέει ή μου δείχνετε ένα μαγικό τρικ ή μου δίνετε γλυκά (σοκολάτες, καραμέλες κλπ) και η δεύτερη εκδοχή είναι σαν απειλή, δηλαδή ή μου δίνετε γλυκά ή σας κάνω κάτι κακό (πατάω τα λουλούδια σας, πετάω αυγά στα παράθυρα σας, κλπ).

Τέλος είναι μια γιορτή πολύ αγαπητή όχι μόνο στα μικρά παιδιά αλλά και σε πολύ μεγαλύτερα “παιδιά”!

Happy Halloween, Trick or Treat!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. The article presents the view of the article. iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Μάνος Στεφανίδης
Άρχισε η αριστερή αξιοποίηση!, του Μάνου Στεφανίδη
Επαίνους στους μικρούς πιανίστες που έφεραν βραβεία, έδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φ.Χατζηδιάκος
«Αλλαγή καριέρας μετά τα 45+» – Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 13:00

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.