Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μια χαλαρή ημέρα στην ιδιωτική TV, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Ζάπινγκ !  Ή εάν δεν σας αρέσει, Zapping !

Κουμπί 1, 2 και 3, σημειώνω στο μυαλό μου για αργότερα. ΕΡΤ1 = Ειδήσεις, ΕΡΤ2 = ”Στα άκρα”, ΕΡΤ3 = Ντοκιμαντέρ .

Κουμπί 4, MEGA . Μέχρι και πολύ πρόσφατα αυτό το κανάλι μου προκαλούσε ρίγη συγκίνησης, υπενθυμίζοντας μου τα νιάτα μου, καθ’ ότι έβλεπα τους αγαπημένους μου ηθοποιούς να παίζουν σε σειρές με υψηλού επιπέδου υποκριτική : “Βέρα στο δεξί”, “Πενήντα – Πενήντα”, “Ευτυχισμένοι μαζί” και πολλές άλλες πολλές . Τώρα, ταφόπλακα οριστική .

Κουμπί 5, ΑΝΤ1 και υπέρτιτλος : ‘’ Η βαριά βιομηχανία του σινεμά στη χώρα μας: Φεστιβάλ πορνό στο Φάληρο ‘’ . Δεν μπορώ, αναστεναγμός ανεβαίνει από το στήθος μου . Ναι ρε παιδί μου, ο ΑΝΤ1 τουλάχιστον μεριμνεί και για την Ευρωπα’ι’κή μας κουλτούρα και μας προφυλάσσει από την επέλαση του Ισλαμικού σκότους . Αυτό τουλάχιστον συνέβαινε και συνεχίζει να υφίσταται και μετά τον θάνατο του Μίνωα . Κι εκεί που σκεφτόμουν τον ιδρυτή του καναλιού, δεν προλαβαίνω να συνέλθω και να ‘σου στην οθόνη εμφανίζεται μια ξεχασμένη ντίβα – μικρή βέβαια στην ηλικία αλλά πολλά υποσχόμενη – με ένα τεράστιο χαντρολαίμι που φθάνει ως τα γόνατα και ίσως να τα ξεπερνά, χρυσό ε ! και φουλ σιλικόνη σε κοινή θέα . Πάρε κόσμε θέαμα, απόλαυσε λαέ μπούτια και βυζάρες . Αναρωτιέμαι, εάν σεξιστές είναι μόνον κάποια υποανάπτυκτα και καθυστερημένα αρσενικά ή κάποιες από αυτές που τροφοδοτούν τοιούτου είδους αντιλήψεις .

Κουμπί 6, star, στριγκάκι θαλασσί σε πλάνο και φωνή από πίσω ‘’ πράγματι ο ένας στους τέσσερις Έλληνες δυσκολεύεται να πάει στο σουπερ μάρκετ λόγω έλλειψης πορτοφολιού ‘’ . Μου θυμίζει αυτές τις θαυμάστριες των Ουκρανών φασιστών , τις femen και την τακτική τους : ‘’ δες βυζί γιατί σε εκλαμβάνω ως πεινασμένο σεξουαλικά πρώτον και για να με προσέξεις δεύτερον για να σου περάσω τα μηνύματα μου ‘’ . Τούτο το κουμπί, αυτό το κανάλι χρήζει ιδιαίτερης θέασης λόγω του GNMT (προσφιλές παιχνίδι που έχει εντάξει στο πρόγραμμα του με πολλές σεξουαλικές αναταράξεις και έπαθλο παρακαλώ 50.000 euro, οπότε αξίζει τον κόπο να επανέλθω κάποια άλλη στιγμή και εκτενώς . ‘Ντάξει ; Πάμε παρακάτω .

Κουμπί 7, Α ή ALPHA .Εδώ ευρίσκεται το βασίλειο του Δήμου Βερύκιου . Βερύκιου είπα, και όχι βερίκοκου, να προσέχετε όταν διαβάζετε . Μιλάει με δυναμισμό, στόμφο και σιγουριά . Στην ουσία δεν λέει τίποτα απολύτως, και αυτό το τίποτα το περιτυλίγει – το διανθίζει θα ήταν το ορθόν – με ομοφοβικά κηρύγματα ακόμα και κατάρες . Ναι, ο Δήμος καταριέται τους πάντες . Κυρίως οι κατάρες του απευθύνονται κατά του χαρτοπόλεμου του Ρουβίκωνα τον οποίο θεωρεί πιο επικίνδυνο από τις φασιστικές συμμορίες για την φάρα του . Απλά τον προσπερνώ αμέσως χωρίς πολλές- πολλές εξηγήσεις .

Κουμπί 8, kontra .Εδώ απόψε δίνει φραστικό ρεσιτάλ και κάνει παρέλαση ο Φαήλος . Δεν λέω, καλός άνθρωπος, έχει και τα κιλά του που του ταιριάζουν μια χαρά, αλλά εμένα με γοητεύει το στόμα του . Έχετε προσέξει το στόμα του Φαήλου ; Για δες τε το πόσο αρμονικά δένει με το ολοστρόγγυλο πρόσωπο του και τα λαδωμένα μαλλιά του .

Κουμπί 9, epsilon .Η αρένα του Φουρθιώτη . Ο καλύτερος μάγειρας του ξεκατινιάσματος, της σαχλαμάρας και της βλακείας . Ο μάνατζερ και προαγωγός της Τζούλιας . Α !, στο μαύρο μπλουζάκι που φορά μέσα από το λινό του ακόμη λόγω εποχής σακάκι του γράφει με λετρασέτ γράμματα : ‘’Δημοσιογράφος ‘’ . Βλέπετε, δεν υπάρχει κάποιος να του χώσει κάνα δυο κλωτσιές και να τον βγάλει έξω σβουρηχτό από εκεί μέσα . Του ρίχνω μούντζα, τον αγνοώ .

Κουμπί 10, ΣΚΑΙ ή SKAI ή CKA*I*  και ‘’Ειδήσεις ‘’ πάνω ψηλά στην οθόνη σε ένα υπόβαθρο … με διαφήμιση της Vodafone ! Εδώ σχολιάζουν, παίρνουν συνεντεύξεις, δείχνουν εικόνες HD ( αναγράφουν ) και σταθερά το 1/3 ( ! ) της οθόνης αριστερά καθώς και η λεζάντα στο κάτω μέρος φέρουν το λογότυπο της εταιρίας . Λεπτομέρειες  θα μου πείτε, με τι ψιλοπράγματα καταπιάνεσαι τώρα . Αντικυβερνητική προπαγάνδα μέχρι μ@@@@@@ς . Ο βαρύς, αγέλαστος, μέγας οικονομικός αναλυτής όπου πάντα τα βλέπει μαύρα Μπάμπης, συναγελάζεται με τον Πορτοσάλτε ( οι φτωχοί είναι ‘’ επιδοματούχοι που τον κουδουνάνε ‘’ . Ο κύριος Μπάμπης κοιτάζει στα μάτια την Σία και προφανώς θέλει να της ευχηθεί ‘’Καλή τύχη ‘’ για τον σύζυγο Κώστα, αλλά αυτό θα το κάνει όταν τελειώσει το δελτίο γιατί πάντα έχει το κρεβάτι του εκεί και ρίχνει και κάνα ύπνο . Περιπατεί πέριξ του Φαλήρου, και άντε το πολύ – πολύ να πεταχτεί μέχρι τη θάλασσα να κάνει ρεπορτάζ γιατί το νερό είναι αλμυρό .

Ένα τάχιστο ζάπινγκ από τα λεγόμενα ‘’ μικρά κανάλια ‘’ όπου δυο φυσιογνωμίες ξεχωρίζουν : Ο Λιακόπουλος με τους Ελοχίμ, Νεφελίμ, και δώρο DVD που δεν παίζουν και ο Βελόπουλος με τους ουρανοξύστες στην πίσω πλευρά της Σελήνης και άλλα προχωρημένα καθώς και με τις Αγιορίτικες αλοιφές του δια πάσαν νόσον .

Ξέχασα κάποιον; Α !, τον Ριχάρδο με τα χρυσά του και την κυρία fair hair όπου με τα αγνά  προϊόντα της θεραπεύει πάσης φύσεως δερματολογικές ασθένειες . Αυτοί οι δυο “παίζουν” πάντα μετά τις 2 το πρωί και πάντα στα λεγόμενα “μικρά κανάλια”.

Τέλος, πατώ κουμπί 1, ΕΡΤ1. Δραγασάκης δίνει συνέντευξη . Η δημοσιογράφος τον έχει καρφώσει στα μάτια . Τρυφερά . Μόνο συγγνώμη δεν του ζητά για τις ερωτήσεις που τελικά … δεν κάνει . Α, είναι και φρεσκοκουρεμένος και του πηγαίνει τρέλα αυτό το κοντό γουρουνίσιο ( άγριο εννοώ ε! ) μαλλί .

Θα μου πείτε ότι έτυχε η ημέρα, έτυχε η κακιά ώρα, έτυχε να πέσω στα χειρότερα . Δεν νομίζω . Την κάποια “άλλη” στιγμή η τηλεόραση έδειχνε τον Κωστόπουλο που μας ξεβλάχεψε  “έντιμους πολίτες που διαμαρτύρονται έντονα κατά των λαθρομεταναστών”, ακροδεξιές κορώνες του Καρατζαφέρη και σίγουρα του Αδώνιδος. Ναι, ο Άδωνις έχει στήσει το ράντζο του στο πίσω μέρος του ΣΚΑΙ, στον ακάλυπτο που λέμε και όχι μπροστά στην Λεωφόρο όπου είναι και η είσοδος του καναλιού . Είμαι βέβαιος ότι επειδή ο Άδωνις δεν μασάει , δεν σηκώνει μύγα στο αστραφτερό και καθαρό σπαθί του εάν χρειαστεί μπορεί και να παραμείνει στην είσοδο του σταθμού με το όπλο σε στάση προσοχής όσο καιρό κι αν χρειαστεί. Μιλάμε για σκληρό καρύδι και όχι αντράκια της φακής .

Πάντως, περαίνω ότι ανεξάρτητα από την χρονική περίοδο και στιγμή που έκανα το ζάπινγκ, οποιαδήποτε άλλη φορά το επιχειρούσα τα ίδια θα έβλεπα. Δεν θα άλλαζε κάτι στην ουσία .

Κλείνω το χαζοκούτι. Προς στιγμή είπα να το βγάλω στο μπαλκόνι αλλά φοβήθηκα γιατί έβρεχε μη τυχόν πάθαινα και καμιά ηλεκτροπληξία. Βάζω μουσική, πετάγομαι μέχρι το ψιλικατζίδικο να αγοράσω εφημερίδα για ανθρώπους και τσιγάρα για πάρτι μου, γυρνώ στο σπίτι, μπαίνω στο iporta και σε κάνα δυο ακόμα επιλεγμένα sites για ενημέρωση και το βράδυ χώνω τη μουτσούνα μου σε ένα βιβλίο. Ναι, εκείνα τα χοντρά πακέτα από πολλά φύλλα χαρτί δεμένα όλα μαζί και που ακόμη μυρίζουν τυπογραφικό μελάνι.

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το μπόλιασμα, του Δημήτρη Κατσούλα
Δήμος Πεντέλης: Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων Επιδόματος Στέγασης-Αναλυτικός πίνακας   
28η Οκτωβρίου 1940: Να γιατί τότε έγινε το θαύμα της φυλής, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.