Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μια λίστα γεμάτη εκπλήξεις…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Στο προσκήνιο και πάλι τα διάφορα αφιερώματα και ρεπορτάζ με ταξιδιωτικές οδηγίες που μας έρχονται από την Εσπερία, κάθε αρχή τουριστικής περιόδου. Αυτή τη φορά έπεσε στην αντίληψή μου ψηφοφορία 600.000 αναγνωστών του εγγλέζικου περιοδικού Readers Choice Awards, η οποία ανέδειξε με την ψήφο τους την Σκιάθο ως κορυφαίο ανάμεσα σε όλα τα νησιά του Κόσμου! Αυτή η ψηφοφορία έδωσε την αφορμή στην (επίσης Αγγλίδα) δημοσιογράφο Ρέϊτσελ Χάουαρντ να αναρτήσει άρθρο της στο ηλεκτρονικό περιοδικό Conde Nast Traveller προκειμένου να χαιρετήσει την πρωτιά της Σκιάθου, αλλά και να δώσει την δική της λίστα προτίμησης 23 ελληνικών νησιών. Μια λίστα που παρουσιάζει έτσι  κι’ αλλιώς ενδιαφέρον, γι’ αυτό και σκοπεύω να την…φιλοξενήσω.

Σύμφωνα με την Χάουαρντ, λοιπόν, Νο 1 προορισμός σε ελληνικό νησί εφέτος είναι η Σκιάθος στις Βόρειες Σποράδες, με ειδική αναφορά στην αμμουδιά Κουκουναριές. Και ακολουθούν:

2 Λευκάδα (σημ. γράφοντος πρόκειται για το πιο αδικημένο ελληνικό νησί με το περισσότερο πράσινο, που το επισκέπτεσαι χωρίς να μπεις σε πλοίο  και με τις πλέον διάσημες παραλίες)

3 Σίφνος, 4 Παξοί, 5 Ύδρα, 6 Μήλος, 7 Σέριφος, 8 Αμοργός, 9 Μύκονος, 10 Σαντορίνη, 11 Κεφαλονιά, 12 Κέρκυρα, 13 Ιθάκη, 14 Φολέγανδρος, 15 Σύρος, 16 Ζάκυνθος, 17 Κρήτη, 18 Ρόδος, 19 Σύμη, 20 Νάξος, 21 Τήνος, 22 Αστυπάλαια, 23 Πάτμος.

Κάποιες  παρατηρήσεις όχι απαραίτητα αρνητικές. Έχουμε και λέμε. Μύκονος και Σαντορίνη υποχωρώντας στις θέσεις 9 και 10, αντίστοιχα, φαίνεται ως κάτι  δικαιολογημένο, προφανώς λόγω αυξημένων τιμών που εμφανίζουν τα δύο διάσημα νησιά μας σε βάρος των τουριστών (και οι ξένοι δεν είναι πάντα κορόϊδα). Εκείνα το σχεδόν χιλιάρικο που πλήρωσαν πέρυσι παρέα έξι ατόμων σε εστιατόριο της Μυκόνου για έξι μερίδες καλαμαράκια και αντίστοιχες μπίρες δεν χωνεύεται εύκολα!

Έκπληξη αποτελεί στις προτιμήσεις-οδηγία  της συναδέλφου η ένταξη στην λίστα της τής Νάξου, όπως και το γεγονός ότι Ρόδος και Κρήτη βρίσκονται στις θέσεις 17 και 18. Ποιο νησί ξέχασε η Χάουαρντ, και που δεν μπορώ να την δικαιολογήσω; Μα, το υπέροχο νησί από το οποίο βαστάει η ταπεινότητά μου, την όμορφη Πάρο. Αν κάποια στιγμή βρεθεί στο λιμανάκι της Νάουσας θα με θυμηθεί…

Το γεγονός ότι προτιμήθηκε η Νάξος, θα κάνει τους δικούς μου να θυμώσουν (και το σημειώνω μετά γνώσης…)

Όπως και να’ χει, καλές βουτιές (και προσοχή στις τσούχτρες…)

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η Αγία Γλυκερία και το φίδι, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Στο σανίδι αγάπη μου, ναι στο σανίδι…, του Δημήτρη Κατσούλα
Έχουμε υπάρξει τόσα πολλά πράγματα, αλλά όχι αυτό, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.