Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Τζίνα Δαβιλά: Οι κλωστές μου

 
Οι κλωστές είναι οι γνωστές κλωστές κεντήματος για κομπλέ, σταυροβελονιά κλπ. Οι γνωστές για τους παλιούς και τις παλιές Μουλινέ DMC και Κοτόν Περλε. Κλωστές Πεταλούδας. Τις έχω ακόμη σε αφθονία, μιας και ο πατέρας μου τα είχε στο μαγαζί μας σε κουτιά δωδεκάδας. Έτσι δούλευε η χονδρική. Έτσι δούλευα κι εγώ τα καλοκαίρια μαζί του.
Έτσι έμαθα να κεντώ και να καδράρω. Δεν μπορούσα, δηλαδή, να κάνω κι αλλιώς. Η εποχή τραβούσε το κέντημα και εγώ τα είχα όλα σε αφθονία. Άλλοι πλήρωναν από τα ψιλικατζίδικα ακριβά τις κλωστές, εμείς στο σπίτι τις είχαμε σε κουτιά και κουβάρια. Γυαλιστερές, μαλακές, σε όλα τα χρώματα. 

Τις κουβαλούσα από μικρή μαζί μου. Πριν από λίγες μέρες βρήκα, εκεί στην ντουλάπα, την χάρτινη σακούλα με τον θησαυρό των χρωμάτων, των μεταξένιων κλωστών και των παιδικών μου αναμνήσεων. Έφτιαξα την πλεξούδα που κρέμασα στην τσάντα μου. Άλλο ένα στοιχείο για να κουβαλώ πάνω μου από ό,τι με έχει διαμορφώσει. Κλωστούλες DMC και Κοτόν Περλέ Πεταλούδας. Μαζί με τα παιδικά μου χρόνια. Τα κεντήματα, τα συναισθήματα και τους ανθρώπους μου.

Σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, πέθανε ο πατέρας μου. 21 Μαΐου του ΄95. Τι παράξενο. Σπίτια, έπιπλα, ρούχα, λεφτά, φεύγουν οι άνθρωποι, μένουν αυτά. Κάποιοι άνθρωποι ζουν έτσι ή αλλιώς. Ευτυχώς.

 
 

 
Τζίνα Δαβιλά
επικοινωνείστε: gina.iporta@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ξενύχτι για ποιότητα… , του Γιώργου Αρκουλή
Κεράκια, του Χρήστου Χωμενίδη
Μαθήματα εφαρμοσμένου φεμινισμού, του Γιάννη Στουραΐτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.