Το σχόλιο της ημέρας

Μητσοτάκης..διάγγελμα, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

Υπήρξαν «λάθη, σύγχυση και αβλεψίες αλλά δεν πρέπει να χάνουμε τη μεγάλη εικόνα».Ήταν λόγια , όχι δικά μου, ήταν λόγια του πρωθυπουργού.

Ποιά όμως ήταν τα λάθη; Πού εκδηλώθηκε η σύγχυση; Και ποιες ήταν οι αβλεψίες; Σε αυτό όχι μόνο ο πρωθυπουργός αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης σιωπούν εκκωφαντικά. Η σιωπή αυτή δεν είναι χρυσός. Είναι μέταλλο ευτελές που δεν αρμόζει στις περιστάσεις. Θυμίζει τη δικηγορική συμβουλή όταν είναι προφανής η ευθύνη.Παραδέξου το έλασσον για να γλυτώσεις το μείζον.Όπως παραδίδει η δικηγορική πράξη ,από το παρελθόν της καθαρεύουσας , ένας συνάδελφος «παλαιας κοπής», είχε πει αγορεύων το αμίμητο. «Δεν αποδεικνύεται ότι εκλέψαμεν το ωρολόγιον κ.Πρόεδρε, αλλά αν ο μη γενοιτο το έκλεψαν δεν ήτο χρυσουν».

•Η επισήμανση του χρονικού των μεγάλων λαθών στη διαχείριση της πανδημίας δεν έχει στόχο την αυτομαστίγωση. Έχει στόχο την αποφυγή της επανάληψης τους. Γιατί από τα όσα βλεπω φοβάμαι ότι τα λάθη αυτά θα ξαναγίνουν.Κάποιοι στη κυβέρνηση δεν έβαλαν μυαλό. Συνεχίζουν να σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο. Ότι όλα καλως εγενοντο και ο μόνος που φταίει είναι ο ιός που είναι πονηρος και μεταλλάσσεται.  Αυτό είπε ο Μητσοτακης και δεν κρύβω ότι μου προκάλεσε έκπληξη. Αυταπάτη η εθελοτυφλία ; Γιατί και στα δυο υπάρχει και η δεξιά όχι μόνο η αριστερή εκδοχή τους. Δυστυχώς η «μεγάλη εικόνα»στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός είναι, προς το παρόν ,ότι η μισή Ελλάδα, πλην δημοσίων υπαλλήλων που τηλεργάζονται (sic),μετρά τα όβολα και σκέπτεται πως θα τα βγάλει πέρα. Βλέπει το φάντασμα της προσωπικής συντριβής να πλησιάζει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα κ.Πρωθυπουργέ. Ήδη ο Σταϊκούρας μετράει τα νούμερα και δεν του βγαίνουν. Μας το είπε καθαρά.

• Το επαναλαμβανόμενο «ποίημα»ότι τα πήγαμε καλύτερα από την Ευρώπη και έχουμε λιγότερους θανάτους πρέπει πάραυτα να σταματήσει. Είναι δείγμα αμετροέπειας όταν ήδη έχουμε χάσει μια κωμόπολη σε αυτή την ιστορία. Όταν η ίδια μας η πείρα λέει πως όταν υπήρχε βούληση είμασταν παγκόσμιο παράδειγμα και όταν άρχισε η σαχλαμάρα και η επιπολαιότητα από πρώτοι γίναμε έσχατοι.

• Μου λέει ο φίλος Γιώργος Μερμηγκας πως αδικώ την αντιπολίτευση. Ήταν επιεικώς ανύπαρκτη όταν έπρεπε να είναι παρούσα. Βέβαια η αντιπολίτευση δεν κυβερνά. Σε αυτό έχει δίκιο. Η απουσία της όμως παίζει κι αυτή το ρόλο της. Σωρεία καταστροφικών επιλογών που έβγαζαν μάτι και ασχολείται με την Ικαρία.

• ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε και να σταθούμε όρθιοι.Εδώ που είμαστε με πείσατε  οι περισσότεροι που γράφετε, και σας διαβάζω ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Τουλάχιστον το ηγεμονικό μονοπώλιο της κυβέρνησης που δεν έχει αντίπαλο ούτε εναλλακτική, προσώρας, ας νοιωθει ότι δεν μπορεί να μας μιλά σαν να έχουμε έρθει από άλλο πλανήτη και δεν ζούμε στην Ελλάδα.

SHARE
RELATED POSTS
Η κα Κλούνεϊ και οι τριτοκοσμικοί, του Γιάννη Σιδέρη
Η γραβάτα του κ. Μπάϊντεν και η θηλιά, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Κράτος επαιτών…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.