Πόρτα στην Πολιτική

Με «σκέρτσο», του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Μην υποτιμάτε την «λαϊκή απογευματινή». Σε κάποια τέτοια παράσταση δεν έχει σημασία πότε και που, ο Αθηναίος πολίτης διδάχθηκε τους «Ιππής» από τον δάσκαλο Αριστοφάνη και είδε επί σκηνής τα έργα των ≪κακών≫ πολιτικών. Σε κάποια αρχαία «λαϊκή απογευματινή» ο Αθηναίος πολίτης διδάχθηκε πως όταν σε μια πολιτεία κυριαρχήσει η απάτη, η εξαγορά, η φαυλότητα, η αναξιοκρατία, το ψέμα, η παραπλάνηση μόνο με τα ίδια μέσα μπορεί να πολεμηθεί. Και στην «λαϊκή απογευματινή» της αρχαιότητας έβγαινε ετυμηγορία, δεν ήταν ήρθα, είδα και έφυγα…Γι’αυτό θα πρέπει να σας τρομάζει.

Αν δεν θέλετε να ενσαρκώνετε τον δημαγωγό Παφλαγόνα ( για να σας βοηθήσω σας λέω πως αναφερόμαστε στον Κλέωνα που μετά τον Περικλή κατείχε την εξουσία στην πόλη της Αθήνας τα πρώτα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, δηλαδή κάτι ανάλογο του «παρά τω πρωθυπουργώ») και να κινδυνεύετε από κάποιον φαυλότερο, ο οποίος θα μπορέσει εύκολα να σας κατατροπώσει, να αναδείξει -αν υπάρχει -την κακοδιαχείριση και τις ατασθαλίες της εξουσίας, που μπορεί να οδηγούν τη χώρα στην παρακμή, την εξαθλίωση και το μαρασμό, τότε μην σνομπάρετε και μην κακολογείτε τις «λαϊκές απογευματινές».

Γιατί πάντα σε κάποια λαϊκή απογευματινή θα υπάρχει και μια παράσταση που θα διδάσκει και προειδοποιεί τους πολίτες «ενόρκους» κάθε εποχής για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Σας το είπα με «σκέρτσο»…απαλά!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Η χαρτορίχτρα, του Γιώργου Σαράφογλου
Οι θέσεις της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» για την Οδική Ασφάλεια
Ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη δεξίωση για την 46η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.