Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Με ένα κλωνί απήγανο, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Καθώς κατέβαινε από τα κακοτράχαλα μονοπάτια του βουνού καβάλα στο άλογό του το κόκκινο τη βρήκε στο πηγάδι να βγάζει νερό. Εκείνη ντροπαλή και χωρίς τα μάτια να σηκώσει  συνέχιζε με το μπουγέλο να γεμίζει τη βαρέλα της. Ξεπέζεψε και της ζήτησε νερό. Όλα έγιναν κόκκινα: τα μάγουλά της, τα δικά του, το άλογο. Μισό μπουγέλο νερό ήπιε από τη δίψα του. Σκούπισε το μουστάκι με το μανίκι του. Εκείνη με τα μάτια χαμηλωμένα συνέχιζε να βγάζει νερό γεμίζοντας και το λαγήνι. Στάσου, της είπε, κοίταξέ με και άκουσε τι θα σου πω. Το Σαββάτο θα ‘ρθω σπίτι για να σε ζητήσω. Εκείνη έγινε ακόμα πιο κόκκινη χωρίς να απαντήσει. Μόνο η καρδιά της φτερούγισε και χτύπαγε σαν τρελή με μια ανατριχίλα και ένα μούδιασμα  από την κορυφή ως τα νύχια να την ζώνει. Τα έχασε. Γέμισε τη βαρέλα της, την τάπωσε με έναν πίρο τυλιγμένο με καρυδόφυλλα, τη ζαλώθηκε στην πλάτη πήρε και το λαγήνι στο χέρι και κίνησε για το σπίτι.

Στο δρόμο για το κακό το μάτι και τη γλωσσοφαγιά τσακίζει κι ένα κλωνί  απήγανου και το κρεμά στο λαιμό της περασμένο στην  τριχιά γιατί στη ρούγα της ήταν το σπίτι της μπαμπόγριας Θανάσως η οποία με μια ματιά και μόνο μπορούσε να σκάσει βόδι.

Σαββάτο ποτέ δεν έφτασε. Ούτε στη ρούγα της πρόκανε να φτάσει. Βόλι Γερμανικό  τη θέρισε στο λαιμό της τον αφίλητο, όπως ακριβώς εκείνη είχε τσακίσει το κλωνί  απήγανου για το μάτι το κακό, και η μπαμπόγρια ούτε που πρόφτασε να την δει.

Πού ήσουν μωρή παλαβιάρα καψομπαμπόγρια, να τους γυρίσεις το κακό σου μάτι και να τους στείλεις στον αγύριστο που ισοπέδωσαν το μισό χωριό;

Πληροφορία: Απήγανος: Ένα φυτό που διώχνει από το χώρο σας την γρουσουζιά και την αρνητική ενέργεια. Το φυτό απήγανος χρησιμοποιείται συνήθως για τη μείωση του άγχους και της ανησυχίας. Λέγεται ότι, αν παρατηρήσετε ότι το φυτό σας αρχίσει να μαραίνεται, είναι επειδή απορροφά την κακή ενέργεια από το περιβάλλον. 

WELCOME TO GREEK ISLANDS RESTAURANT-NEW YORK253-17 NORTHERN BLVD

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Γιάννης Σπανός και τα γυαλάκια!, του Γιώργου Σαράφογλου
Δραματικά πρόσωπα των Χριστουγέννων και η Γέννηση του Θεανθρώπου, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Ο Χάρος και ο Λάζαρος (επισόουντ 9), του Χάρου Χάρου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.