Ανοιχτή πόρτα

Μελισσοβελονιστής Πρόεδρος του Κήπου, το φιλότιμο και το ΠΑΣΟΚ, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Ο Πάνος Μπιτσαξής είναι ποινικολόγος και συγγραφέας του αυτοβιογραφικού-ιστορικού βιβλίου “΄Οταν το μέλλον έπαιζε κρυφτό..”

 

Μελισσοβελονιστης πρόεδρος του Κήπου

•Ομολογώ πως πρώτη φορά άκουσα για μελισσοβελονισμό. Γιατί όχι; μπορεί και να πιάνει. Η ιδέα του με φρικάρει λιγάκι αλλά θα το ξεπεράσω. Αλλά και επίσης πρώτη φορά άκουσα το εντυπωσιακό αξίωμα Πρόεδρος του Κήπου. Εύχομαι καλή επιτυχία. Περιμένω να δω το νέο σχεδιασμό της όασης που θέλει ένα σωρό πράγματα να γίνουν. Παγωνιά, πάπιες, χήνες και χρυσόψαρα αξιώνουν πρόοδο και θαλπωρή. Χωρίς πλάκα είναι δύσκολη δουλειά.

• Μια νέα φιλοδοξία με κατέλαβε. Όταν αποσυρθώ από τη δικηγορία θέλω να γίνω πρόεδρος του λόφου. Ποίου λόφου; μα της Φιλοθέης δίπλα στο σπίτι μου. Δεν ξέρω όμως ποιος είναι αρμόδιος να με διορίσει. Όπως διαχέονται ανάρχως οι αρμοδιότητες ίσως μόνο ο Πρωθυπουργός. Αλλά θα διαπρέψω. Έχει απίθανες, γεμάτες ζωντάνια μυρμηγκοφωλιές, με μυρμήγκια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, που κινδυνεύουν από τους περιπατητές. Θα ληφθούν άμεσα μέτρα. Και πού ξέρεις; ίσως ανακαλύψω τον μηρμυγκοβελονισμό.

•Και θα περπατώ αμέριμνος συνταξιούχος στη Φιλοθέη και θα ακούω να με φωνάζουν κ.Πρόεδρε του λόφου. Τα πεύκα έχουν κάμπιες. Και θα απαντώ. Για τις κάμπιες είναι αρμόδιος άλλος φορέας.


Τέμπη…φιλότιμο…Καραμανλής

•Μέρα πένθους χτες. 57 φορές οι καμπάνες. Τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των γονιών. Πολλές δηλώσεις. Ανάμεσα τους και η δήλωση Καραμανλή. Η τιμωρία των υπευθύνων κυριεύει το δημόσιο λόγο , του Πρωθυπουργού μη εξαιρουμένου. Ο αέναος πολιτικός ταρτουφισμός.

•Για τη δίκη και την κατανομή της ποινικής ευθύνης εγώ δεν θα πω λέξη. Είναι θέμα του Δικαστηρίου και δεν είμαι Δικαστης. Για την περίφημη «πολιτική ευθύνη» ας μιλήσουμε.

•Ο Καραμανλής μας είπε ότι παραιτήθηκε από Υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Οποία ευαισθησια. Τρέμω σύγκορμος. Μεγάλο πλήγμα για τη χώρα και την ιστορία. Υπουργικό συμβούλιο χωρίς Καραμανλή. Αδιανόητο κ.Πρωθυπουργέ. Δεν αντέχεται τέτοιο κακό. Πώς ζούμε χωρίς Καραμανλή στη κυβέρνηση;

•Ευτυχώς επανήλθε αποκαθαρμένος στη Βουλή.Έπρεπε να συντρέξουν δυο προϋποθέσεις. Να τον βάλει η ΝΔ στο ψηφοδέλτιο. Να τον ψηφίσει ομόθυμα ο «λαός» των Σερρών. Ήταν οφειλόμενο μετά από τις υπηρεσίες του στη χώρα και τη «παράταξη». Η εξεταστική απονέμει δικαιοσύνη. Αυτή είναι η Ελλάδα της τρισμέγιστης υποκρισίας. Η κροκοδείλιος παράδοση των σογιών και του πελατειακού κράτους.

•Σε μια ανάρτηση του φβ το πρωί, συγγνώμη στη φίλη γιατί δεν συγκράτησα το όνομα της, είδα μια είδηση από την Ιαπωνία. Καθηγητής βρήκε «κόλπο» να παίρνει περισσότερο καφέ από το μηχάνημα πληρώνοντας αντί 1,2 γεν, 0,7 γεν. Έγινε αντιληπτός. Κλήθηκε δε λογοδοσία απολύθηκε και στερήθηκε τη σύνταξη του. Μεγάλη υπερβολή δεν λέω για τα δικά μας μέτρα και σταθμά. Αλλά και μια άλλη αντίληψη μιας λέξης που υποτίθεται ότι τη διεκδικούμε εμείς ως δίκη μας. Φιλότιμο.


ΠΑΣΟΚ και ιδιωτικά πανεπιστήμια..η απεύθυνση

•Ένας βαρβαρικός νεολογισμός της αριστερής, τρόπος του λέγειν, βαβέλ είναι η λέξη «απεύθυνση». Συλλογίζονται για το πώς πρέπει να είναι η «απεύθυνση» και εν τω μεταξύ δεν απευθύνονται.

•Τώρα όμως πέρασε εμμέσως και στο ΠΑΣΟΚ. Τι «απεύθυνση» θα έχουμε στο αριστερό κοινό που διαρρέει; Όχι λοιπόν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πώς γίνεται να συμπλεύσουμε με τη ΝΔ λίγους μήνες πριν από τις εκλογές; Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.Κι αυτή η Άννα δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση.

•Δεν θα το πούμε βέβαια έτσι. Θα πούμε θελουμε αλλά δεν θέλουμε, θέλουμε αρκεί να το πούμε εμείς όχι η επάρατος δεξιά, δεν θελουμε τώρα αλλά μετά και όχι έτσι ακριβώς κάπως αλλοιώς. Διότι τώρα προέχει η απεύθυνση.


SHARE
RELATED POSTS
«Χρυσή Αυγή» στην Ευρώπη!, του Γιώργου Σαράφογλου
Ηλίθιος ή κακοποιός;, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Ομοσπονδιακές ίντριγκες! – Federation in turmoil!, του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.