Friday, Sep 13, 2024

Υγεία

Μαστίχα Χίου: το πολύτιμο δάκρυ, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» Το φωτογραφικό λεύκωμα “ΑνθίΖΩ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

Πολύτιμο δάκρυ της ελληνικής φύσης η μαστίχα Χίου. Το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται στην ιατρική, στη φαρμακευτική, στη ορθοδοντική και στην αρωματοποιία. 

Με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες της προστατεύουν κύτταρα και ιστούς από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.

Θωρακίζει το πεπτικό. Ενισχύει την πέψη και αντιμετωπίζει τη δυσπεψία. Σύμφωνα με έρευνες, ένα γραμμάριο μαστίχας την ημέρα, για αρκετό χρονικό διάστημα μπορεί να καταπολεμήσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, που ευθύνεται για το γαστρικό έλκος.

Αντικαρκινική δράση. Χάρη στα θαυματουργά αντιοξειδωτικά της.  

Φυσικό συντηρητικό τροφίμων. Εμποδίζει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών, όπως η σαλμονέλα και ο σταφυλόκοκκος.

Επουλώνει τραύματα και αναπλάθει την επιδερμίδα. Χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της.

Μειώνει τη χοληστερίνη. Τόσο την ολική χοληστερόλη όσο και την LDL (κακή χοληστερόλη) κατά 5% , όπως έδειξε ελληνική πιλοτική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείο της Χίου «Σκυλίτσειο». 

Προλαμβάνει περιοδοντικές παθήσεις & δυσάρεστη αναπνοή. Όταν μασούμε διεγείρουμε τη λειτουργία των σιελογόνων αδένων και αυξάνουμε την έκκριση σάλιου το οποίο καθαρίζει το στόμα. Χάρη στη μοναδική της σύνθεση η μαστίχα Χίου συμβάλλει στην πρόληψη της τερηδόνας.

 

SHARE
RELATED POSTS
Ποιες τροφές αγαπά το δέρμα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ελαιόλαδο για υγιή επιδερμίδα, της Κατερίνας Παπασάββα
Τα προβιοτικά κάνουν θαύματα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.