Υγεία

Καλοκαίρι και δέρμα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

⛱ Το καλοκαίρι είναι κάτι που όλοι περιμένουμε για να ξεκουραστούμε και να αφήσουμε για λίγο πίσω την καθημερινότητα μας.

Δεν ξεχνώ όμως ότι κρύβονται παγίδες και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ❗

Διαβάστε μερικές σημαντικές συμβουλές από την Δρ. Δέσποινα Κατσώχη για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι 👌

May be an image of text that says '1. To καλοκαίρι προστατεύω το δέρμα μου: Δεν εκτίθεμαι υπερβολικά στον ήλιο. Ιδίως 11.00 έως 16.00 το 2. 3. απόγευμα! Φορώ καπέλο, μπλουζάκι και γυαλιά ηλίου ακόμη και στην πόλη! Προστατεύω βρέφη και παιδιά έως τριών ετών από την απευθείας έκθεση στον ήλιο! 5. Φορώ αντηλιακό ακόμη και σε συννεφιά ή βροχή με δείκτη προστασίας ανάλογο με τον τύπο του δέρματός μου! Όχι στο τεχνητό μαύρισμα. To σολάριουμ αυξάνει τον κίνδυνο μελανώματος και άλλων τύπων καρκίνου του δέρματος! Με την υποστήριξη: aktinotherapeia.gr CS άκος IR'


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "To καλοκαίρι προστατεύω το δέρμα μου Παρατηρείστε μπροστά σ' έναν καθρέφτη: πατούσες αυτιά τριχωτό της κεφαλής παλάμη νύχια καρπούς βραχίονες μασχάλες ώμους πλάτη λαιμό στήθος κοιλιά πόδια Με την υποστήριξη: aktinotherapeia.gr άκος TO"


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "To καλοκαίρι προστατεύω το δέρμα μου Προληπτικοί έλεγχοι: -Εξετάζω τους σπίλους μου δύο φορές τον χρόνο, ιδιαίτερα αν είναι <<ύποπτοι>> να εξελιχθούν σε μελάνωμα •Ναι στην αυτοεξέταση! M' έναν μικρότερο καθρέφτη στο χέρι ελέγξτε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές! Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας εάν διαπιστώσετε: Νέα ελιά με ανώμαλο σχήμα Ελιά που άλλαξε μέγεθος, μορφή, χρώμα ή σύσταση Πληγή που δεν κλείνει Ελιά-σπίλο που αιμορραγεί Με την υποστήριξη: aktinotherapeia.gr άκοω TAE"


Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Προσοχή σε κάθε ελιά! Ομάδες υψηλού κινδύνου: Όσοι έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος Όσοι δεν χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία ή καπέλο Όσοι εργάζονται στην ύπαιθρο Αγρότες και ναυτικοί #πρόληψις Πότε να ανησυχήσω; •Για κάθε ανώμαλη κατάσταση του δέρματος που δεν επουλώνεται μέσα σε τέσσερις εβδομάδες Κάθε πληγή, έλκος ή κρούστα στο δέρμα ή λευκή κηλίδα στα χείλη που δεν επουλώνεται .Κάθε σπίλος (ελιά) που φαίνεται να μεγαλώνει γρήγορα Κάθε σπίλος που αλλάζει σχήμα ή χρώμα Κάθε σπίλος που αιμορραγεί ή προκαλεί κνησμό Με την υποστήριξη: aktinotherapeia.gr άκος TO"

SHARE
RELATED POSTS
Είναι επικίνδυνη η υπνική άπνοια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Δήμος Ρόδου Τμήμα Υγείας: Πρόληψη κατά της γρίπης
Θ’ ανάψουμε το κλιματιστικό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.