Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Μανώλης Γλυνός: Όχι στις χρεωστικές κάρτες για την αναπτυξιακή της ΠΝΑΙ!

Spread the love

Ο Μανώλης Γλυνός είναι Οδοντίατρος και ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

 

Ρόδος 21.09.21

Mέ έκπληξη και δυσαρέσκεια παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται τελευταία στην αναπτυξιακή εταιρεία Κ2 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από τη μια οι μισθοί που έχουν καθοριστεί για τη διοίκηση της και από την άλλη η χρήση χρεωστικών καρτών για τις δαπάνες.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι η αντίδραση της περιφερειακής αρχής στην κριτική που έκανε το μέλος της παράταξης  μας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, τονίζοντας πως αντί των χρεωστικών καρτών το καλύτερο για τις δαπάνες θα ήταν να χρησιμοποιείται το δημόσιο λογιστικό σύστημα στα πλαίσια του οποίου πληρώνονται τα χρήματα ελέγχονται από τον επίτροπο και εν συνεχεία επιστρέφονται.

Για το θάρρος να …μιλήσει δέχθηκε  επίθεση καφενειακού τύπου, από τον Περιφερειάρχη, που όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά στην πραγματικότητα μηδενίζει τον πολιτικό διάλογο. Κάθε φορά που ερχόμαστε να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα  ξεπερνιούνται  όλα τα όρια γιατί η περιφερειακή αρχή εκτιμά πως απειλείται  και αντιδρά απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τα πάντα.

Δεν είναι απειλή ο αντίλογος στην πολιτική. Χρέος των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι ο έλεγχος όσων γίνονται και ο αντίλογος όταν κρίνεται πως κάτι δεν γίνεται σωστά.

Έχουμε εμπιστοσύνη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας Κ2 της Περιφέρειας αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την χρήση των χρεωστικών καρτών ακόμη και αν  επιτρέπεται όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, γιατί προκαλεί το κοινό αίσθημα.

Τι θα σκεφθούν οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τους ή που δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να επιβιώσουν απλά ,  όταν βλέπουν τέτοιες καταστάσεις. Ήδη επικρατεί δυσαρέσκεια για τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στη διοίκηση της εταιρείας και προέρχονται από το στενό περιβάλλον της περιφερειακής αρχής καθώς γίνεται αντιληπτό,  ότι μονίμως στην πρώτη γραμμή είναι οι εκλεκτοί της. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε  στο περιθώριο ή  στις τάξεις της …χορωδίας.

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού και φίμωσης του αντιπολιτευτικού λόγου αυτός θα εκφράζεται  και θα δυναμώνει γιατί μόνο έτσι θα αντιληφθούν οι πολίτες τι συμβαίνει και θα κρίνουν κατάλληλα τον αυταρχισμό και  την αλαζονεία  όταν έρθει η ώρα. Αυτοί θα δώσουν την κόκκινη κάρτα στα golden boys της αυτοδιοίκησης.

SHARE
RELATED POSTS
10ο Παιδικό Φεστιβάλ Κιν/φου 2023 από την ΠΑΝΑΚΕΙΑ στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου
13254043_1720794298201001_3222488467340466143_n.jpg
Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ενώνουμε τη φωνή μας με όλο τον πλανήτη – ΑΚΤΑΙΟΝ 9:00-21:00
Μανώλης Γλυνός: Ο κ.Χατζημάρκος έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και τα προβλήματα της

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.