Thursday, Apr 25, 2024

Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μανώλης Γλυνός: Μια λαμπρή προσωπικότητα αναμένεται στο τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Βιογραφικό

Spread the love

Οριστικοποίησε την απόφασή του και θα είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ύστερα από επαφές που είχε με αρκετά στελέχη σε Ρόδο και άλλα νησιά, ο κ. Γλυνός ξεκαθάρισε στους στενούς συνεργάτες του ότι θα είναι υποψήφιος.

Ήδη τόσο ο ίδιος όσο και μέλη του επιτελείου του, έχουν δραστηριοποιηθεί σε όλα τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έγιναν γνωστά,  ο κ. Γλυνός τις επόμενες μέρες πρόκειται να επισκεφθεί νησιά των Κυκλάδων, όπου θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο διεργασιών που έγιναν. Το δεδομένο πάντως είναι ότι ο κ. Γλυνός, όπως επεσήμανε ο ίδιος σε συνδυασμό με τους συνεργάτες του  είναι ότι “δεν πρόκειται να κάνει πίσω”. Από τις επαφές που είχε, φέρεται να δήλωσε στη σύσκεψη αυτή “εισπράττω ότι η υποψηφιότητά μου είναι απαίτηση της κοινωνίας, ότι έχει ήδη τη δυναμική της και ότι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και ανακούφιση”. Τόσο ο κ. Γλυνός όσο και οι συνεργάτες του, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση της κοινωνίας, γεγονός που εξάλειψε και τους όποιους δισταγμούς που υπήρχαν. Ξεκαθαρίστηκε επίσης στη σύσκεψη ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλυνού θα είναι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και δεν θα συνδέεται με κανένα πολιτικό χώρο.

“Θα είναι μια υποψηφιότητα που θα απευθύνεται στην κοινωνία και μόνο”, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  ο κ. Γλυνός θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του εντός του Οκτωβρίου.

Βιογραφικό:

Ο κ. Γλυνός γεννήθηκε στη Ρόδο το 1961, όπου και είναι μόνιμος κάτοικος. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει 20ετή θητεία στον Δήμο Ροδίων και τον Δήμο Ρόδου και έχει εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και στις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Διετέλεσε επί 10ετία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (4 στον Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου) και 6 έτη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Έχει διατελέσει ακόμη πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και υπήρξε πρωτεργάτης για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ,  της δομής Βοήθεια στο Σπίτι, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενώ μετέχει στη διοίκηση του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης και του «Διαγόρα».

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Αγίου Στεφάνου στο χρονικό διάστημα 1987 – 1988, μέλος του Δ.Σ. αντιπρόεδρος του Βενετοκλείου κλειστού γυμναστηρίου, αντιπρόεδρος του Χαραλάμπειου γηροκομείου και πρόεδρος των Προσχολικών Κέντρων. Υπήρξε επίσης αναπληρωτής πρόεδρος στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και πρόεδρος στις Αστικές Εταιρείες, Πρόληψης Κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Κοινωνικής Φροντίδας του Δ. Ροδίων.

Είναι παντρεμένος με τη Θέτιδα Γεωργίου Χιωτάκη και έχει μία κόρη και ένα γιο.

SHARE
RELATED POSTS
Οι 120 μετανάστες στο λιμάνι της Ρόδου, της Τζίνας Δαβιλά
Για μία νέα στρατηγική στην Τουριστική Οικονομία, της Λίνας Παπατσή (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)
Καταγγελία: Άνθρακας ο  θησαυρός που… έβγαλε ο Δαμιανός Αθανασίου, του Δημήτρη Τσίκκη [Αντιδήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.