Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τέλος: Βαρύ κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες στον Νεκτάριο Σαντορινιό που έχασε τις προθεσμίες

Spread the love

Δεν κατατέθηκε τελικά η πολυπόθητη τροπολογία που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρεία ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ η οποία συνέδραμε δυναμικά στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην κατάσβεση των Πυρκαγιών στη Ρόδο, καθώς πληροφορίες θέλουν τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό να μην πρόλαβε να την καταθέσει!

Στα τέλη του περασμένου χρόνου έληξε και το καταστατικό της Εταιρείας η οποία, στη ουσία, από την 1η του τρέχοντος έτους βρίσκεται “στον αέρα”.  Σήμερα εξανεμίστηκαν οι τελευταίες ελπίδες για την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δινόταν παράταση στο καταστατικό της για δέκα χρόνια, κάτι που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας της με την παρούσα μορφή , ενώ παράλληλα θα συνέχιζε να δίνει εργασία και σε 65 οικογένειες που συντηρούσε η Εταιρεία “ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΔΟΥ” ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ «επεβίωσε» από τις αλλαγές που έφερε ο «Καλλικράτης» έπειτα από μάχη που δόθηκε και τελικά πείστηκαν οι αρμόδιοι της Κεντρικής Διοίκησης για το  πόσο πολύτιμη είναι για την προστασία του περιβάλλοντος και την πυροπροστασία στη Ρόδο, ενώ μόλις προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Εταιρείας και Αντιδήμαρχος Ρόδου κος Αγαπητός Πάλλας ενημέρωνε ότι τα μηχανήματα της Εταιρείας είχαν συντηρηθεί απο ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου δηλώνοντας και την εμπιστοσύνη του στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κο Σαντορινιό ότι θα συνέχιζε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς όφελος της Εταιρείας, της Ρόδου και των 65 Εργαζομένων σε μια δομή που μόνο προσέφερε σε Ρόδο αλλά και σε άλλα νησιά που είχε ζητηθεί βοήθεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, άγνωστο είναι για το πώς, αν και υπό ποία μορφή θα συνεχιστεί η ύπαρξη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Αξίζει να τονιστεί ότι η υποψήφια βουλευτής Δωδ/σου με το ΚΙΝΑΛ Ελευθερία Φτακλάκη με δελτίο τύπου μεταξύ άλλων επισημαίνει: ” Επί μήνες παρακολουθήσαμε  τις διαβεβαιώσεις για την κατάθεση τροπολογίας περί παράτασης ισχύος του καταστατικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Το αποτέλεσμα πλέον γνωστό και χειροπιαστό: ένα θανάσιμο πλήγμα στην εταιρεία.  Η  Πυροπροστασία είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξετάσεις και έμεινε μετεξεταστέα με τον τραγικό απολογισμό των 100 νεκρών στο Μάτι».

SHARE
RELATED POSTS
“Last Supper’s Reservation Rules”! – (Ξινό θα μας τον βγάλουν τον Δείπνο!), by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Ε όχι, δεν θα “δείξω” κάτι που δεν είμαι …, του Γιώργου Σάββενα
Η ισχύς της γεωοικονομικής πολιτικής, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.