Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μανώλης Γλυνός, ηγετικός και έντιμος, γιατί ο Θεός αγαπάει το Νότιο Αιγαίο, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

 

«Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια».

Λέων Τολστόϊ

Είναι ενωτικός, ευγενικός, αξιοπρεπής, αξιόπιστος, υπόδειγμα ήθους, υπόδειγμα εντιμότητας, υπερκομματικός. Ο αρχοντικός κος Μανώλης Γλυνός υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είναι ο άνθρωπος με την λαμπρή προσωπικότητα που αναλαμβάνοντας το τιμόνι της ΠΝΑι θα βάλει στην θέση της την καρδιά μας, όσων βλέπουμε με καθαρό βλέμμα την κατάπτωση των νησιών της τελευταίας τετραετίας με τον νυν περιφερειάρχη Γ.Χατζημάρκο, πολιτικό άτομο εριστικό, διχαστικό, δικομανές, χωρίς όρια και γνώση των πολιτικών αρμοδιοτήτων του, που πρόδωσε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η προηγούμενη “προδοσία” έγινε επί θητείας-προεδρίας του στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, όπου κατηγορήθηκε για πλαστογραφία, ενώ η Δικαιοσύνη απεφάνθη το εξής «αθώος με επιφυλάξεις». «Αθώος με επιφυλάξεις»… Ανερμήνευτο για όσους γνωρίζουμε να διαβάζουμε σωστά.

Αφού, λοιπόν, πέντε χρόνια επί θητείας Γ. Χατζημάρκου το Νότιο Αιγαίο προσπαθεί να επιβιώσει με έναν πρωταθλητή περιφερειάρχη στις ακραίες συμπεριφορές, με παρελθόν κακού χαρακτήρα, λ.χ. διώχνοντας μετά πάθους περιφερειακούς του συμβούλους (αν γράψω τα ονόματα τα χρειαστούμε περισσότερες από πέντε γραμμές), καθυβρίζοντας περιφερειακή Σύμβουλο της αντιπολίτευσης (κα Λίτσα Φτακλάκη) λέγοντάς της «άντε παρακεί κομμώτρια»,  συλλαμβάνοντας δημοσιογράφο που αδυνατεί να εξουσιάσει (την υπογράφουσα το άρθρο) κ.λπ., εμφανίζεται ως μάννα εξ ουρανού ο κος Γλυνός, οδοντίατρος από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για είκοσι χρόνια. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπήρξε αγαπητός ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πνεύμα ευφυές, διαυγές, ανθρωπιστικό και ευαίσθητο. Με ηθικές αρχές πολιτικές και ανθρώπινες. Γόνος πολιτικής οικογένειας, γιος του Στέλιου Γλυνού, συναγωνιστή του μεγάλου Ιωάννη Ζίγδη και αντιστασιακού της δικτατορίας και γιος εξ αγχιστείας του επίσης αείμνηστου Γεωργίου Χιωτάκη, Δημάρχου Ρόδου. Μα κυρίως γιος της Μητέρας Παναγιώτας Μαρκουλή που τον ανέθρεψε με την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο μέσα από οποιαδήποτε θέση. Και τώρα τον καλεί η Αυτοδιοίκηση Β’ Βαθμού.

«Με οδήγησε ο κόσμος στις εκλογές, έχω ηθικό χρέος απέναντι τους» ομολογούσε πριν από αρκετούς μήνες στους οικείους του. Έχοντας στη φαρέτρα του το «Μέτρον Άριστον», «Βία μηδέν πράττειν» και «Έχθρας διαλύειν»  που αποτελούν για τον ίδιο θεμελιακές αξίες τις οποίες εφάρμοσε στην κοινωνική και πολιτική του δράση, με “όπλα” την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό των συμπολιτών του, ο κος Μανώλης Γλυνός άριστος σε κάθε επίπεδο, ενωτικός, με ήθος, ευγένεια, σεβασμό σε θεσμούς και πρόσωπα, σε πολίτες και πολιτικούς, χωρίς ευτελή κίνητρα και χωρίς απωθημένα για την κατάληψη θέσεων εξουσίας, με ανιδιοτελή αγάπη και σύνεση, με όραμα και ρεαλισμό, με ευθύνη, με πνεύμα συνέργειας και αποτελεσματικής συνεργασίας, ο Μανώλης Γλυνός επιστρέφει στην Πολιτική διεκδικώντας το τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ως ηγετική φυσιογνωμία. Με στοιχεία ηγέτη που αντέχουν στη Δημοκρατία, αντέχουν στην Ρόδο, αντέχουν στους νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου, θέλουν οι νησιώτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Ανοιχτόκαρδος και χαμογελαστός, με καθαρό βλέμμα μα κυρίως με καθαρή καρδιά. Εμπνέει ιδέες, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, καλοσύνη, προσφορά. Ως ηγέτης είναι ακριβοδίκαιος, σέβεται τις προσωπικότητες των συνεργατών του, παίρνει αποφάσεις που απαιτούν ψυχή και δύναμη, όπως αυτή να προπορευτεί της παράταξης του «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για την ανατροπή μιας κατηφόρας που εμείς οι νησιώτες ζούμε την τελευταία πενταετία. Ηγείται της πολιτικής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» γνωρίζοντας εκ των προτέρων την λάσπη που θα δεχθεί από τον Γιώργο Χατζημάρκο και την παρέα του –γιατί δεν είναι παράταξη αυτό που έχει αλλά παρέα –  που τον αποκάλεσαν υποτιμητικά «Εργολάβο» λόγω της τεχνικής Εταιρείας που έχει ο αδελφός του. Τεχνική Εταιρεία έχει ο άνθρωπος, δεν είναι τζογαδόρος, τραμπούκος, χαρτοπαίκτης ή αλκοολικός. Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακούς τίτλους στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και με εταιρεία που υλοποιεί δημόσια και ιδιωτικά έργα χωρίς να χρωστά ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο και δίνοντας εργασία σε πολλούς νησιώτες. Νοιώθει απειλούμενος ο Γ.Χατζημάρκος επειδή, αντί για πτυχία και μεταπτυχιακά που στερείται, υπήρξε έμπορος ειδών τζόγου; Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός αν ο ίδιος γνωρίζει κάτι που εγώ αγνοώ, και θυμίζει την παροιμία της μύγας που μυγιάζεται.

Οι μεγάλες προσωπικότητες, οι ηγετικές προσωπικότητες είναι ενωτικές. Δεν έχουν ανοιχτά γραμμάτια με την κοινωνία, δεν έχουν ελιτισμό. Έχουν δίκαιο και συλλογικό πνεύμα, ευθύτητα, εντιμότητα, ειλικρίνεια.  Και διάφανη πορεία στην κοινωνία, η οποία κατατάσσει τον καθένα μας εκεί που του αξίζει.

Η Ιστορία γράφεται με ανεξίτηλο μελάνι, δεν χαρίζεται σε κανένα και με σκληρό τρόπο σκιτσάρει τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών. Η Ιστορία κατανοείται όταν στρέψουμε το βλέμμα στους απλούς ανθρώπους, στο πώς οι ίδιοι στην καθημερινότητά τους βιώνουν τις αποφάσεις των πολιτικών. Είναι ένα τεράστιο ναρκοπέδιο στο οποίο όποια κατεύθυνση και αν πάρει ο μελετητής, όποια νάρκη και αν σκάσει, θα του δώσει διαφορετική κατεύθυνση. Και άλλες αλήθειες.

Ο Γ.Χατζημάρκος έχασε την αξιοπιστία του ποικιλότροπα. Σαν να τον ακολουθεί η κατάρα της αυτοκαταστροφής. Έκανε ό,τι μπορούσε, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εκθέσει εαυτόν και να καταστρέψει την πολιτική του πορεία. Ο χρόνος αμείλικτος, σύμμαχος, μα και εχθρός όταν γράφει το παρελθόν του καθενός μας, δεν μπορεί να είναι σύμμαχος στον Γιώργο Χατζημάρκο. Ο ίδιος άνοιξε το δρόμο στον κο Μανώλη Γλυνό που χωρίς βαρίδια, αντικοινωνικές, αλαζονικές, αυταρχικές, εγωκεντρικές, αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές αναμένεται –και δικαίως- στο τιμόνι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σωτήρια η υποψηφιότητά του. Και αυταπόδεικτη ότι ο Θεός αγαπάει το Αιγαίο.

Καλή δύναμη στον ούτως ή άλλως έντιμο αγώνα του κου Γλυνού. Μακάρι να ήμασταν τόσο σίγουροι ως πολίτες και για την εντιμότητα και άλλων υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

29.01.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
-thetoc.gr_1-777x437.jpg
Επικίνδυνες υπεκφυγές, του Γιάννη Πανούση
Η Εθνική μας Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο!🇬🇷(30 Απριλίου 2023)-“The Greek Independence Day Parade on 5th Ave. (4/30/2023)”, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
«Εσύ στο χώμα κι εγώ…έξω». – “Almost “scot-free””, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.