Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Μένουμε σπίτι. Μένουμε μαζί, της Μαρίας Γεωργαλά

Spread the love

Η Μαρία Γεωργαλά  είναι MSc Επικοινωνιολόγος/  Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (GCDF)/ Corporate Advisor & Trainer 

mgg2.jpg

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Η μητέρα μου, έλεγε πάντα. “Ό,τι κάνεις αυτό μένει”. Εννοούσε ταξίδια, σπουδές, σχέσεις, φίλους, χαρές, λύπες, εργασία. Δεν μιλούσε για επιτυχίες ή αποτυχίες. Μιλούσε για πράξεις. Όχι για το αποτέλεσμά τους. Και τολμούσε. Να ζήσει.

Ήταν μια γυναίκα με ανοικτό μυαλό, πολύ πιο μπροστά από την εποχή της, αλλά τώρα που το σκέφτομαι και ο πατέρας μου, που έμοιαζε πιο φοβισμένος και  συντηρητικός  για όσα συνέβαιναν στη ζωή του, τελικά   με τον τρόπο του, πρωτοπόρος ήταν, αφού επέλεξε να ζήσει μια ζωή με τη συγκεκριμένη γυναίκα.”

“Ό,τι κάνεις, αυτό μένει’’. Νομίζω ότι είναι το moto μου για τη ζωή. Οι γονείς μου δεν είναι σε αυτόν τον πλανήτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.  Δικαιωματικά συνεχίζουν να ζουν μέσα  από όσα έλεγαν και έπραξαν.

Τώρα που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, θα εμπλουτίσω λίγο το moto. “Ό,τι κάνεις για τους άλλους, αυτό μένει’’. Για να μπορούμε να ταξιδεύουμε,  να σπουδάζουμε, να σχετιζόμαστε, να λυπόμαστε και να χαιρόμαστε ξανά μετά από λίγο καιρό. Γι’ αυτό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Κάθε αλλαγή,  ξαφνική ή μετά  από σκέψη,  απαιτεί τεράστια ψυχική αντοχή.  Εδώ και αιώνες με αυτό το τρόπο προχωρά το ανθρώπινο είδος.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Για να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, αλλά και για όσους αυτή τη δύσκολη στιγμή  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μείνουν σπίτι,  επειδή   ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ, όσους μπορούν να μείνουν.

Η “φαινομενική απραξία” είναι η καλύτερη πράξη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ γιατί, “Ό,τι κάνεις για τους άλλους, αυτό μένει”.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Ξενύχτι για ποιότητα… , του Γιώργου Αρκουλή
“Από τα λίγα που ξέρω για το σώμα…”, του Μάνου Στεφανίδη
Το ραδιόφωνο συνέχιζε να παίζει, της Μαρίας-Μαρίας Βασιλείου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.