Το σχόλιο της ημέρας

Κόκκινο, με τρένο;. ..κοιμάστε καλά;..αν ο μη γένοιτο, κ.Σταϊκούρα;, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Το διαβάσαμε κι αυτό. Άναυδοι. Ενώ εξελισσόταν η φαρσοκωμωδία της εξεταστικής, τρένο από το Κιατο, γεμάτο κόσμο, με προορισμό τις Αχαρνές πέρασε με κόκκινο και μπήκε στη γραμμή που ερχόταν κατα πάνω του εμπορική αμαξοστοιχία. Τελευταία στιγμή, για κάποια μέτρα, απεφεύχθη η σύγκρουση λόγω τηλεδιοίκησης.Ένα λέει από τρία ανάλογα συμβάντα το τελευταίο δίμηνο.

•Το πώς γίνεται να οδηγείς τρένο και να περάσεις με κόκκινο δεν μπορώ πραγματικά να το φανταστώ. Με ξεπερνά. Πρόσφατα πέρασε και διάταξη με δρακόντεια τιμωρία για τα αυτοκίνητα που παραβιάζουν ερυθρό σηματοδότη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Όχι όμως για τρένα. Τέτοια φαντασία δεν είχε ο νομοθέτης. Αν είναι τα πράγματα έτσι ο άνθρωπος αυτός έχει αξιολογηθεί; Θα ξανά οδηγήσει τρένα; μάλλον ναι με τις ελληνικές συνήθειες. Αλλά άλλο θέμα αυτό. Αυτό που φαίνεται είναι πως το μπάχαλο ανίκατε μάχαν.

•Στο υπουργείο Μεταφορών υπουργός είναι ο Σταϊκούρας. Με δυο υφυπουργούς την Αλεξόπουλου και τον Ταχιάο. Άπαντες με back ground Πολυτεχνείου. Στην άριστη ηλικία για ευθύνες. 45-50. Οι δυο υφυπουργοί είναι αξιόλογοι άνθρωποι. Ο Υπουργός είναι πολιτικός με διαχειριστικη πείρα στα οικονομικά. Κοιμάστε καλά παιδιά; Ή έχετε άγνοια κινδύνου; Πραγματικά σας συμπονώ. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξεταστικές. Κάντε ένα ευχέλαιο.

•Το ξέρω. Δεν γίνεται να είστε στο κεφάλι κάθε μηχανοδηγού η κάθε αρμόδιου του ΟΣΕ η της υπέροχης και κραταιας Hellenic Trains που μεγαλουργεί. Έχετε όμως μια ευθύνη που την αναλάβατε εκουσίως. Κανείς δεν σας ζόρισε να το κάνετε. Να μας διαβεβαιώσετε αν η σιδηροδρομική συγκοινωνία είναι ασφαλής. Με δυο φρασεις. Αν δεν είναι να μας το πείτε. Να ξέρουμε πως όταν μπαίνουμε στο τρένο το κάνουμε ιδίω κινδύνω και ότι δεν μπορείτε για τον α ή β λόγο να μας διασφαλίσετε.

•Γιατί αν, ο μη γένοιτο αν,  θα ψάχνουμε φαντάσματα και σκοτεινές δυνάμεις και όχι την ουσία. Η ουσία δε είναι το αναπαραγόμενο μπάχαλο και η αμνησία που το στηρίζει, η ρουσφετοκρατία και το έλα μωρέ, ωχ αδελφέ δεν έγινε και τίποτα.

SHARE
RELATED POSTS
Σου αρέσει το “ΖΑΡΙ”; , της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά
Xριστιανόπουλος: το σχόλιο της ημέρας, της Μαρίνας-Μαρίας Βασιλείου
Μόνο ο Γιάνης τόλμησε!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.