Το σχόλιο της ημέρας

Κοιτάξτε γύρω μας, δεν είναι μόνο χούλιγκανς, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Στην Επίδαυρο ένας ιερός θεατρικός χώρος ο Καταλειφός «ιερουργούσε».Σύντομα θα έρθει στο Ηρώδειο. Δεν έπεφτε καρφίτσα δεν ακουγόταν κιχ. Κατάμεστη 17000 άνθρωποι πήραν το αυτοκίνητο και ζουν τη θεατρική μαγεία. Αυτήν που μας έρχεται από τα βάθη της ελληνικής ιστορίας. Θα’ πρεπε να’ναι παγκόσμιο γεγονός.Αλλά αυτά τα ξέρετε.

•Το θαύμα είναι πως παντού στην Ελλάδα συμβαίνει, σε μικρή η μεγαλύτερη κλίμακα.

Σε λίγες μέρες ελπίζω να τα καταφέρουμε, παρά τα ζόρια, να πάμε στην αγαπημένη Άνδρο στο πέτρινο μας καταφύγιο ζωής.Έριξα μια μάτια τι γίνεται.Και τι δεν γίνεται.Ο αγαπητός Παντελής Βούλγαρης δεν περιορίστηκε στη Μικρά Αγγλία. Φεστιβάλ Άνδρου, 9η χρόνια. Τρεις παρακαλώ παραστάσεις αρχαίου δράματος, συναυλία κλασικής μουσικής, ο Αλκίνοος, παιδικό θέατρο. Κάθε μέρα μια επιλογή. Η αξία κ.Σχοινά πάντα στο ίδρυμα Κυδωνιέως. Είσοδος δωρεάν. Αριστουργήματα ζωγραφικής από ζωγράφους της νεώτερης γενιάς, πολύ καλούς, υπό το τίτλο Ανθρώπων άστεα. Αστεα οι πόλεις στην προπροπατορική ομηρική ποιητική του έπους. Στο ίδρυμα Γουλανδρή έκθεση του Μπότσογλου.Και είμαι σίγουρος πως θα γινονται κι άλλα με λιγότερη προβολή.

•Πρόκειται για ένα ελληνικό θαύμα αυτό που συμβαίνει παντού. Ας το απολαύσουμε. Είναι μοναδικό σε έκταση.

Είναι μια ταυτότητα που θα’πρεπε τα υπνωττόντα Υπουργεια, ως προς αυτό το θέμα όχι γενικά μην αδικώ, να το προβάλλουν στην οικουμένη. Δεν είμαστε μόνο Greek souvlaki. Δεν έχουμε μόνο τα σπουδαια μνημεία. Έχουμε συγχρονο πολιτισμό αξιοζήλευτο.

•Θα το ξαναπώ γιατί πρέπει. Η μάνα της πολιτιστικής εξάπλωσης στην περιφέρεια ήταν η Μελίνα Μερκούρη. Όταν το άρχισε γελούσαν. Ο Χαρυ Κλυν και το αστείρευτο χιούμορ μας , ειχαν κάνει σκωπτικό τραγούδι «Στο Σχιστό στο Κερατσίνι/διευθύνει ο Μαντσίνι/και στου Βάβουλα το λάκκο/παίζουν Μπρεχτ και Μπακαλάκο. Τη θυμάμαι τη Μελίνα να γελάει. Δεν φιλοσοφούσε έπραττε.

Με την ευκαιρία στο σπίτι μου διεξάγονται εντατικές εργασίες, όπως με πληροφόρησε ο Βαγγέλης. (ακολουθεί η φωτογραφία που αποδεικνύει του λόγου τ’αληθές)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

SHARE
RELATED POSTS
Μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ που βρήκε τους κλεμμένους πίνακες, του Νίκου Βασιλειάδη
“Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε”, της Ωραιοζήλης -Τζίνας Δαβιλά
“Silent Complicity”! – «Σιωπηλή Συνενοχή»!του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.