Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Κοινή αποχή από τις συνεδριάσεις του δήμου Ρόδου των παρατάξεων των κκ Χατζηδιάκου & Κρητικού

Spread the love

 

 

ΠΡΟΣ

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου

Δήλωση Αποχής από το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Σεπτεμβρίου 2021

Των παρατάξεων:

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο,

«ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ» με επικεφαλής τον Δημήτριο Κρητικό και

Εκπροσωπούντες και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων – μελών των παρατάξεων μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με την αρ. πρωτ. 2/49588/23 Σεπτεμβρίου 2021 πρόσκληση που μας κοινοποιήσατε για συμμετοχή μας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης την 28ην Σεπτεμβρίου 2021, δηλώνουμε τα εξής:

Oι εκδοθείσες υπ αρ. ΚΥΑ Δ1α/Γπ.οικ.58531 (ΦΕΚ Β4441/25-09-2021) και ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.52666/2021 (ΦΕΚ3958/Β/27-8-2021) προβλέπουν τη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς περιορισμό ατόμων, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο με την τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας.

Τον τελευταίο μήνα με δελτία τύπου του δήμου, έχουν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες από πολυμελείς συσκέψεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την φυσική παρουσία μεγάλου αριθμού προσώπων και δημοσιογράφων καθώς και συναντήσεις της παράταξής σας στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών της παράταξής σας, ειδικών συμβούλων και συνεργατών σας.

Επειδή το σύνολον των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις και εξ όσων γνωρίζουμε το ίδιο ισχύει και με τα μέλη της πλειοψηφίας, πλέον των αντιδημάρχων που έχουν νοσήσει με covid-19 θεωρούμε απαράδεκτο να αποφεύγετε να συγκαλέσετε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων του τύπου.

Για τους λόγους αυτούς σας δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε με την προτεινόμενη διαδικασία της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης και θα απέχουμε από τούδε και στο εξής, μέχρις ότου συγκαλέσετε την συνεδρίαση με την φυσική παρουσία των εμβολιασμένων και νοσήσαντων δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων του τύπου.

Την ίδια θέση δηλώνουμε ότι θα τηρήσουμε και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής, η οποία αν και ολιγομελής συνεχίζει να συνεδριάζει «εν κρυπτώ» με το απαράδεκτο σύστημα της δια περιφοράς συζητήσεως των πλέον σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον δήμο μας, όπως και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Είναι προφανές ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του συνόλου των πολιτών. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις– παρωδίες του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών, με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να περνούν δια περιφοράς σοβαρές αποφάσεις για δέσμευση πόρων, σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και απευθείας αναθέσεων, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς την απαιτούμενη παροχή εξηγήσεων!!!

Για τους παραπάνω λόγους

Δηλώνουμε την αποχή μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών, μέχρις ότου συγκληθούν με την φυσική παρουσία των μελών και των ΜΜΕ. Τις θέσεις μας και τις αντιρρήσεις μας θα τις εκφράζουμε δημόσια, με δελτία τύπου και με δημόσιες συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Φώτης Χατζηδιάκος

«ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»

Δημήτριος Κρητικός

SHARE
RELATED POSTS
3921866d-b365-4d92-8428-0e64235af799.jpg
Άννα Ζωάννου:”Επιτίθενται στο Δήμαρχο χωρίς να έχουν δική τους πρόταση”-Διαμαρτυρία της Αντιδημάρχου
Ο επιστήμονας Λουκάς Γιασιράνης βραβεύτηκε από τον Δρ Αναστάσιο Πλατή-Περιζήτητος συνεργάτης από Αεροπορικές Εταιρείες
Θέατρο: BABUSHKA και “ΑγάπαΣε”: τελικά, όσοι ερωτεύονται είναι τρελλοί;, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.