Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Φώτης Χατζηδιάκος για Στράτο Καρίκη: “Ούτε ο γιαλός είναι στραβός, ούτε στραβά αρμενίζουμε. Μερικοί είναι στραβοί”

Karikis-Hatzidiakos.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karikis-Hatzidiakos.jpg

 

 

«Ο κ.Στράτος Καρίκης επέλεξε να βγει από την αφάνεια με δηλώσεις εναντίον μου και της παράταξής μας. Αλλά θα τον παρακαλέσω να κλείσει το γραφείο του για μια εβδομάδα και να με ακολουθήσει από το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα στις ανάγκες του Δήμου για να δοκιμάσει τις αντοχές του και ως υποψήφιος Δήμαρχος και ως υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ”.


Ευγενικά και καυστικά σαν αστροπελέκι αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στον Στράτο Καρίκη, Πρόεδρο της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή το άρθρο του «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε».

 

«Ενδέχεται να υπάρχουν και μερικοί στραβοί» απάντησε ο κ. Χατζηδιάκος συμπληρώνοντας: «Ο κ. Καρίκης επαναφέρει θέματα που εκκρεμούν την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον και μάλιστα και με δική του ευθύνη, καθώς ως αντιδήμαρχος  και του κ. Χατζηευθυμίου και του κ. Κουσουρνά και με 120 δημοτικούς αστυνόμους στη διάθεσή του δεν έλυσε ούτε το θέμα των κραχτών στη Μεσαιωνική Πόλη, ούτε το παράνομο παρκινγκ, ούτε και τους κινέζους μασέρ εξαφάνισε. Τα ζητήματα της Νέας Αγοράς, των κραχτών, του Εθνικού Θεάτρου τα κληρονομήσαμε από τις παρατάξεις στις οποίες συμμετείχε ο κ. Καρίκης. Λύσεις δεν έδωσε τότε, ωστόσο αλλάζοντας τρεις παρατάξεις πέρασε και από τους ΑΝΕΛ ως υποψήφιος Βουλευτής. Αν θέλει να τον πάρουμε στα σοβαρά από αδέξιος επικριτής της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου ας γίνει αρωγός στο έργο μας και ας έρθει μαζί μου ως ΑΝΕΛ [όπως δηλώνει] στην Αθήνα για να πιέσουμε την Κυβέρνησή του, να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου μας για να υπογραφούν οι συμβάσεις και για την Μεσαιωνική Πόλη και για το Εθνικό Θέατρο και για τις παραλίες και για την επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας».

 

Ο κ Χατζηδιάκος συνοδεύτηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου από τους Αντιδημάρχους Λίτσα Κρεμαστινού, Χατζηιωάννου, Παλαιολόγου, Πόκκια, δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ψυλλάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Μανδρακό, ο οποίος επέλεξε να καθίσει δίπλα στο Δήμαρχο Ρόδου για λόγους πολιτικούς αλλά κυρίως συναισθηματικούς που αφορούσαν στην καλή συνεργασία του και συμπαράστασή του προς Δήμαρχο. Ο κ. Μανδρακός χαρακτήρισε “άδικη, άστοχη και ανεδαφική την επίθεση του Στράτου Καρίκη προς την Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο κατηγορώντας τον ότι όποιος γνωρίζει τις διαδικασίες της αυτοδιοίκησης οφείλει να είναι τουλάχιστον πιο συνετός όταν εκφράζεται δημόσια γιατί εκθέτει τον εαυτό του και μόνο”.

 

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά

 

[Ακολουθεί το κείμενο του κ. Στράτου Καρίκη που αποτέλεσε την αφορμή για τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Φώτης Χατζηδιάκος

“Με αγωνία για την πορεία του νησιού μας και τη δυνατή θέληση για την πρόοδο των συμπολιτών μας, παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην παράταξη του κ. Δημάρχου και της σημερινής δημοτικής αρχής, με κυριότερο αρνητικό στοιχείο την έλλειψη επικοινωνίας, συνεννόησης και επαφής μεταξύ του κ. Δημάρχου και μεγάλης μερίδας στελεχών του, αλλά και τις έντονες διαφωνίες για τον τρόπο και την ασκούμενη πολιτική στο Δήμο με φανερά δυσμενείς συνέπειες για τον τόπο μας.

 

Η τελευταία παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Παρδαλού, η προηγούμενη του κ. Περδίκη, η δημόσια εκδήλωση της επιθυμίας αποχώρησης του κ. Μανδρακού αλλά και η αδρανοποίηση και αποστασιοποίηση πολλών στελεχών δείχνει αρνητικά στοιχεία αλλά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την κακή πορεία της δημοτικής αρχής. Τα εσωτερικά προβλήματα όμως της δημοτικής αρχής και ο αναποτελεσματικός βηματισμός της, δεν αποτελούν δικαιολογία για την στραβή πορεία του τόπου μας.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξής μας Στράτος Καρίκης, για μία ακόμη φορά επισήμανε την αγωνία και την ανησυχία τόσο τη δική μας, όσο και των συμπολιτών μας, για τη στασιμότητα στα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν.

 

H κακή καθαριότητα στο νησί μας , το απεριποίητο πράσινο, η κακή αισθητική και η άσχημη εικόνα, οι απεριποίητες και μη εκσυγχρονισμένες παραλίες, τα προβλήματα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, η εγκαταλελειμμένη Μεσαιωνική Πόλη , οι εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η άσχημη εικόνα στο Ροδίνι, η Νέα Αγορά και το Εθνικό Θέατρο, η κακή εικόνα των συνοικιών και πολλών χωριών μας ,οι ελλείψεις στο νερό , τα προβλήματα στην κρουαζιέρα, η πορεία στον αυτόματο πιλότο του τουρισμού μας , το άλυτο θέμα του ΠΡΟΤΟΥΡ, το άλυτο θέμα των αθιγγάνων , ο ανύπαρκτος εθελοντισμός με ευθύνη του Δήμου , η κακή επαφή του δημότη με το Δήμο, το Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας , ο ανύπαρκτος έλεγχος , η ανεπαρκή συνεργασία με τους φορείς του νησιού μας , η ανύπαρκτη παραχώρηση αρμοδιοτήτων στα τοπικά μας συμβούλια , είναι θέματα που συνεχώς σαν παράταξη θέτουμε στα αρμόδια όργανα του Δήμου δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα . Οι παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο ενοχλούν, αλλά για εμάς είναι στάση ευθύνης και μονόδρομος.

 

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και το νησί μας για μία ακόμη φορά δεν είναι έτοιμο.

Ο χρόνος τελειώνει ας μην τον αφήσουμε να πάει άλλο χαμένος.

Για την δημοτική παράταξη ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

 

Στράτος Καρίκης

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας

Δ.Σ. Ρόδου”]

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σταθερά παραμένουν τα τέλη στο Δήμο Ρόδου, από το 2014
Νέο ΔΣ του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου “Άγιος Εφραίμ”. Ξανά Πρόεδρος ο κος Φιλήμων Νικολάου
Η μέρα του Αη Συμιού μου, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.