Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Κι έχει για πάντα τη ζωή μου σημαδέψει…Δεν θα περάσει ο ρατσισμός, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Πάνος Μπιτσαξής

•Επεσήμανα χτες  τη μεγάλη δυσκολία διαχείρισης της επιδημίας στις τσιγγάνικες κοινότητες. Τη σημασία επικέντρωσης στους 86 καταυλισμούς που εκτείνονται σε όλη τη χώρα. Το τρόπο προσέγγισης των ιδιαιτεροτήτων. Με πρόλαβαν τα γεγονότα.Η διαχείριση του θέματος ήταν άψογη. Από κάθε άποψη. Από άποψη ουσίας των αποφάσεων αλλά και από τη πλευρά του ύφους. Δεν εξέπεμψε ούτε ρανίδα ρατσισμού και διάκρισης. Ο Τσιόδρας ήταν συγκλονιστικός «αισθάνθηκα ένα με αυτούς τους ανθρώπους ,σαν να είμαι δικός τους, τους έχω εμπιστοσυνη». Ο τραχύς Χαρδαλιάς δήλωσε πως «φροντίζουμε να μη τους λείψει τίποτα».Οι «διαπραγματευτές» ήταν ακριβώς αυτό που έλεγα χτες. Προφανώς δεν είναι δρόμος με ροδοπέταλα. Για μια όμως ακόμα φορά έγινε ακριβώς ότι έπρεπε να γίνει. Πολιτισμένα αλλά και αποφασιστικά. Το μόνο που μένει να επισημανθεί είναι η έγκαιρη παρέμβαση σε όλους τους καταυλισμούς ώστε να το προλάβουμε στην αρχή.

•Όμως ο ρατσισμός είναι αναερόβιο μικρόβιο. Φωλιάζει, λαγοκοιμάται και “νά’σου πετιέται από ξαρχής αντριεύει και θεριεύει.” Η χολή που χύθηκε και χύνεται για τους Τσιγγάνους στα social media είναι εκτός πάσης περιγραφής. Λες και είναι η ενσάρκωση του απόλυτου κακού. Όλοι ξέρουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχει η κουλτούρα και οι συνήθειες αυτής της κοινότητας. Άλλο αυτό και άλλο η ανυπόφορη γενίκευση, η μήτρα του κοινωνικού αποκλεισμού. Όλοι οι Τσιγγάνοι είναι κλέφτες όλοι διακινούν ναρκωτικά κλπ κλπ. Δεν είναι όλοι του κλώτσου και του μπάτσου. Υπάρχουν νοικοκυραίοι, οικογενειάρχες, επιστήμονες, έμποροι. Δεν μπορείτε να τους προσβάλλετε. Φτάνει, νισάφι στην αμφίβολη πολιτιστική σας ανωτερότητα. Είναι Έλληνες πολίτες είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει. Ακούστε λίγο και τη μουσική τους, τους χορούς τους, τις φορεσιές τους, τη φιλόξενη φύση τους και σκεφτείτε και λίγο ευρύτερα για τη μοίρα των ανθρώπων, τα δεσμά τους τη φτώχεια τους και ας είστε λίγο επιεικείς δεν θα σας βλάψει.

•Ζούμε σε ένα τόπο που ένα μεγάλο ποσοστό πιστεύει ακράδαντα ότι μας ψεκάζουν. Κάποιοι από αυτούς μας κυβέρνησαν. Μια κυρία έγινε υψηλόβαθμη κρατική αξιωματούχος υποστηρίζοντας ότι κουνούπια drones εξαπολύθηκαν από μυστικές υπηρεσίες για να μας μεταγγίζουνε ουσίες ώστε να υπομένουμε το μνημόνιο. Άλλοι πιστεύουν σε πολυποίκιλες συνωμοσίες επί παντός του επιστητού. Η Χρυσή Αυγή υπερψηφίστηκε από 500.000 Έλληνες που θεώρησαν ότι ο ναζισμός είναι καλύτερος από τη Δημοκρατία και κάποιοι ότι το ολοκαύτωμα είναι μύθος που επινόησαν οι Εβραίοι για να κυριαρχήσουν στο κόσμο. Άλλοι ότι η επουράνιος πρόνοια ανάβει το Άγιο Φως στην Ιερουσαλήμ. Μόνο οι Τσιγγάνοι σας μαράνανε παιδιά;

•Στη περίοδο της κρίσης οι «πολιτιστικά ανώτεροι» Γερμανοί μας λέγαν τεμπέληδες, κλέφτες και απατεώνες. Όλους συλλήβδην. Θυμώναμε, οργιζόμασταν αλλά είχαμε ανάγκη τα λεφτά . Σας άρεσε τότε; Για να μη θυμηθώ τους ομοεθνείς «τουρκοσπορους»της Μικρασίας και τόσα άλλα. Πεθαίναν αβοήθητοι στα λιμό καθαρτήρια των τότε επιδημιών.

•Ο ρατσισμός δεν πρέπει να περάσει. Ηρεμήστε, ησυχάστε και ακούστε το τραγούδι Μπαλαμό.

 

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Κοτζιάς ο “Ακάλυπτος”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Εμβόλιο: Μικροκίνητρα και Μακροσυμπεριφορές, του Ηλία Καραβόλια
Η βία και το αίμα συνεχίζονται …,του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.