Ανοιχτή πόρτα

Κινδύνευσε η Αμερική, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Ορισμένα πράγματα δεν τίθενται προς αμφισβήτηση. Είναι αυτό που είναι. Δεν μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τις επιθυμίες μας.

Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021. Δεν τα διαβάσαμε. Δεν μας τα είπε κανείς. Τα είδαμε -και επειδή είναι σε βίντεο μπορούμε να τα δούμε ξανά και ξανά- με τα ίδια μας τα μάτια.

Τι είδαμε; Είδαμε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε την διαδήλωση στην Ουάσιγκτον την ημέρα εκείνη. Οτι ενθάρρυνε τον όχλο με την ομιλία του, στην οποία τους προέτρεψε να κατευθυνθούν στο Καπιτώλιο όπου το Κογκρέσο συνεδρίαζε για να επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Είδαμε σε ζωντανή μετάδοση τον όχλο να προκαλεί καταστροφή, να εισβάλει στο Καπιτώλιο, να επιτίθεται και τελικά να δολοφονεί αστυνομικούς, να απειλεί τη ζωή του αντιπροέδρου και της φρουράς του, καθώς και μελών του Κογκρέσου.

Αυτά τα είδαμε. Επίσης, είδαμε τον Πρόεδρο να αρνείται να τους ζητήσει να αποχωρήσουν -όπως όλοι οι σύμβουλοί του, μέλη της οικογένειάς του και άλλοι τον συμβούλεψαν- και να ζητήσει ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων την άμεση παρέμβαση της Εθνοφρουράς για να επιβάλλουν την τάξη.

Αφού λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα -και ακόμα χειρότερα όπως οι ακροάσεις της Επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου αποκάλυψαν- το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Ο κάθε πρόεδρος ορκίζεται «να διαφυλάττει και να προστατεύει» την χώρα και το Σύνταγμά της από κάθε είδους εχθρούς, ξένους ή ντόπιους. Κι όμως, ενώ ο όχλος απειλούσε την χώρα και το Σύνταγμά της, αυτός τους παρακολουθούσε για ώρες στην τηλεόραση και αρνιόταν -παρά τις ικετεύσεις που δεχόταν- να διατάξει την παρέμβαση της Εθνοφρουράς, με την ελπίδα ότι ο όχλος θα απέτρεπε την ομαλή μεταφορά της εξουσίας από εκείνον στον Μπάιντεν.

Αυτό είναι απαράδεκτο. Και πιθανόν και εγκληματικό.

Ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα της χώρας, μια παράδοση σχεδόν 230 ετών που θέλει την ομαλή εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Αν αυτό καταργηθεί, τότε χάνεται το δημοκρατικό πολίτευμα και μαζί της η Αμερική όπως την ξέρουμε.

Κι αν αυτό χαθεί στην Αμερική σκεφτείτε τι θα συμβεί στον υπόλοιπο Κόσμο.

Ηδη είναι σαφές ότι το δημοκρατικό πολίτευμα αμφισβητείται σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης, με την κρίση να χτυπά τώρα δυνατά και την πόρτα της Ιταλίας.

Το θέμα λοιπόν είναι άκρως σοβαρό. Είναι θέμα θεσμών. Δημοκρατίας. Δεν είναι κομματικό. Δεν είναι ιδεολογικό. Δεν είναι θέμα Μπάιντεν ή Χίλαρι ή δεν ξέρω ποιανού άλλου.

Ξέρω ότι πολλοί οπαδοί του Τραμπ δεν πείθονται με τίποτα. Ούτε με τα γεγονότα που βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια. ’Η πιθανόν δεν θεωρούν ότι αυτό που συνέβη είναι δεόντως σοβαρό.

Επομένως, δεν θα πεισθούν με αυτές τις γραμμές. Αρα γιατί τις γράφω; Tις γράφω γιατί ο καθένας μας οφείλει να πάρει θέση στο μείζον αυτό θέμα.

Αν αυτά που είδαμε στις 6 Ιανουαρίου και στις ακροάσεις της Επιτροπής 6ης Ιανουαρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν μας πείθουν για τον κίνδυνο που η χώρα διατρέχει, τίποτα δεν θα μας πείσει.

Αλλά τότε ας είμαστε προετοιμασμένοι να πληρώσουμε και το τίμημα που αυτή η απόφασή μας, ενδεχομένως, επιβάλλει.

SHARE
RELATED POSTS
Μικρές κοινωνίες: καλό, κακό ή παγίδα;, της Τζίνας Δαβιλά
Το σταυροδρόμι της Τουρκίας και οι προκλήσεις για την Ελλάδα, του Αντιναύαρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου
“…Δεν θα περάσουν οι Ιταλοί στο Καλπάκι. Υπγος Χ.Κατσιμήτρος”, Του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.