Συνεντεύξεις

Κατερίνα Διδασκάλου: “Πιστεύω σε μια ανώτερη ευφυΐα που μας δημιούργησε” 30 λεπτά συζήτησης, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά

 

PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η κυρία Κατερίνα Διδασκάλου είναι μία κλασική παρουσία του ελληνικού θεάτρου και  του κινηματογράφου με το εύρος, την αίγλη, την δυναμική, το κύρος, τη μεγαλοπρέπεια του κλασικού. Μοναδική, αιθέρια, ευγενική και βαθιά καλλιεργημένη μοιράζεται τις σκέψεις της για τη βία, την κακοποίηση, την θυματοποίηση, την αυστηρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει η κοινωνία τέτοιες καταστάσεις, νοσηρές, την προσευχή, τη συγχώρεση. “Μην αφήνετε τον εαυτό σας να θυματοποιείτε, μην πλησιάζετε τους εαυτού σας ανθρώπους που δεν σας εκτιμούν.” λέει. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου δεν αφήνεις τέτοια φαινόμενα να διαιωνίζονται. Έχουμε ευθύνη και οι μητέρες και οι δάσκαλοι και εμείς οι ηθοποιοί που ανεβαίνουμε στην σκηνή έχουν ευθύνη να προετοιμάζουμε μέσω της τέχνης αυτά που θα αντιμετωπίσουν.” αναφέρει.

Η Πόρνη από πάνω” του Αντώνη Τσιπιανίτη έχει κοινωνική αποστολή με ζώσα την ελπίδα. Ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια και δυστυχώς αποτελεί ένα κλασικό έργο της σύγχρονης κοινωνίας, “τεράστια πληγή του περίφημου τεράστιου πολιτισμού όπως εξελίσσεται  ενώ είναι πολύ πιο απλό να σεβόμαστε και να αγαπάμε τους γύρω μας, αλλά το θέμα με τους θύτες είναι ότι δεν αγαπούν τον εαυτό τους ώστε φτάνουν στο σημείο να κακοποιούν τους ανθρώπους δίπλα τους. Η θλιβερή στατιστική της Ευρώπης λέει ότι η ενδοοικογενειάκή βία έχει αυξηθεί κατά 47%.” λέει μεταξύ άλλων στη συζήτηση που ακολουθεί με την Κατερίνα Διδασκάλου.

“Υπάρχει μια ανώτερη ευφυΐα που μας έχει δημιουργήσει. Η προσευχή έχει πολύ σημαντική θέση στη ζωή μου, εύχομαι προς, εύχομαι για κάτι, είναι μια συνεχής επανάληψη θετικών πραγμάτων που θέλεις να σε πλησιάσουν και να σε πλησιάσουν. Διαβάζω πολύ συχνά τον μικρό παρακλητικό κανόνα στην Παναγία. Πρέπει να κάνουμε πράξη το καλό. Ο Καζαντζάκης το είπε εξαιρετικά: “Αξία έχουν οι πράξεις”.”,  τονίζει.

Αξίζει τον χρόνο σας να ακούσετε την Κατερίνα Διδασκάλου και να παρακολουθήσετε την “Πόρνη από πάνω” όπου σας δοθεί η ευκαιρία. Τι έχει άλλωστε αξία στην καθημερινότητά μας; Η συνάντησή μας με όμορφους ανθρώπους.

Καλή ακρόαση.

SHARE
RELATED POSTS
Χρήστος Ζιώγας: «Ο ελληνισμός, εν ευθέτω χρόνω, θα κληθεί να διαχειριστεί μια νέα ελληνοτουρκική κρίση», του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
Στέλλα Αναστασιάδη-Μανωλεδάκη: η αετίνα της Κρήτης, της Τζίνας Δαβιλά
Φίλιππος Νικολάου: Ποιότητα και Ευγένεια ερμηνείας εκ χαρακτήρος, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.