Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Καλός Νοέμβριος με 12 προϋποθέσεις, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Ο Κωστής Μακρής είναι γραφίστας και συγγραφέας

Καλό μήνα Νοέμβριο, εύχομαι.

Για να είναι όσο πιο καλός γίνεται, νομίζω ότι χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Και ενώ μπορεί να υπάρχουν χίλιες δέκα προϋποθέσεις (κατά την γνώμη του καθενός και της καθεμιάς) εγώ, από τεμπελιά και μόνο, γράφω μόνο δώδεκα:

1. Εμβολιασμός (αντι-Sars-COV-19, γρίπης και λοιπά…). Αν κολλήσετε κορωνοϊό και μετά κολλήσετε κάποιον άλλον κι εκείνος πεθάνει κι εσείς γλιτώσετε, πώς θα ζείτε εσείς μετά με τόσες τύψεις; Ε; Αν πάλι κολλήσετε και πεθάνετε, είναι βέβαιο ότι δεν θα λείψετε σε κανέναν; Και πώς το ξέρετε;

2. Μασκούλες σε κλειστούς χώρους ή σε κοσμοσυρροή. Κι ας μην είστε κακομούτσουνοι/κακομούτσουνες. Η ομορφιά δεν είναι αποτρεπτική των ιών.

3. Να μην κλέβουμε (όσα του πλησίον μας εστί, στο ζύγι, στην ξερή και στην πόκα, στα ζάρια και στο μέτρημα). Η λογοκλοπή είναι επίσης κλοπή.

4. Να μην σκυλοβρίζουμε, να μην προπηλακίζουμε, να μην γρονθοχτυπάμε και να μην μαχαιρώνουμε, στραγγαλίζουμε, δηλητηριάζουμε ή πυροβολούμε όσες και όσους διαφωνούν μαζί μας, όσες και όσους μας ενοχλούν ή δεν μας αγαπούν όσο και όπως θα θέλαμε.

5. Να μην γκρινιάζουμε με αυτά που δεν αλλάζουν (όπως ο χαρακτήρας των αγαπημένων μας και πολλά άλλα), να αλλάζουμε αυτά που μπορούν να αλλάξουν (όπως εσώρουχα, κάλτσες και πολλά άλλα) και να (προσπαθούμε να) καταλαβαίνουμε την διαφορά. Κι όταν βρέχει να κρατάμε ομπρέλα. Ανοιχτή ―αν δεν θέλουμε να βραχούμε― ή κλειστή όταν χρειαζόμαστε επειγόντως λούσιμο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα σαμπουάν στην τσέπη (μικρή συσκευασία, σε φακελάκι) πάντα βοηθάει.

6. Να μην νομίζουμε ότι είναι δικαίωμά μας να μην σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων. Διότι αν και οι άλλοι νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να μην σέβονται τα δικαιώματά μας, όλων τα δικαιώματα θα πάνε περίπατο.

7. Να μην νομίζουμε ότι η ελευθερία είναι δικαίωμα μόνο δικό μας και όχι όλων. Ως γνωστόν, η ελευθερία μας έχει όρια κι αυτά είναι τα όρια της ελευθερίας των άλλων.

8. Να χαμογελάμε ακόμα κι όταν δεν είμαστε στην πιο χαμογελαστή μας κατάσταση. Καμιά και κανένας δεν θεωρεί ηλιθιότητα την δύναμη να αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο την ζωή. Και μέσα στην ζωή υπάρχουν και δυστυχίες. Και επειδή όλα τα πράγματα δεν κρατάνε για πάντα, ας χαμογελάμε προκαταβολικά για τις στιγμές ευτυχίας που θα έρθουν.

9. Να μην παρκάρουμε σε ράμπες ΑΜΕΑ και να μην χρησιμοποιούμε την ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) για να φτάσουμε πιο γρήγορα εκεί που θέλουμε να πάμε. Κάποιοι (πυροσβέστες, οδηγοί ασθενοφόρων και άλλοι) ΠΡΕΠΕΙ να φτάσουν πιο γρήγορα εκεί που ΠΡΕΠΕΙ να πάνε.

10. Να σκεφτόμαστε τους άλλους. Να σκεφτόμαστε τους άλλους. Να σκεφτόμαστε τους άλλους. (Το έγραψα τρεις φορές διότι μερικές φορές δεν ακούω καλά ούτε τα ίδια μου τα λόγια).

11. Να μην φτύνουμε τα όμορφα παιδάκια, κορίτσια και αγόρια. Δεν πιστεύουν όλες και όλοι στην βασκανία και πολλές και πολλοί δεν θέλουν τα σάλια σας στα παιδιά τους.

12. Να μην πετάμε τα σκουπίδια του αυτοκινήτου μας έξω από το παράθυρο. (Και μη μου πείτε ότι υπάρχουν και οι πόρτες, ε;).

Και πάλι Καλό Μήνα εύχομαι με υγεία, επάρκεια, ενσυναίσθηση, καλή όρεξη, χαμόγελα, καλή όσφρηση και γεύση και ακοή και όραση και αφή, δημιουργικές χαρές και κάθε καλό.

Κωστής Α. Μακρής

01 Νοεμβρίου 2021

SHARE
RELATED POSTS
Μουσεία (και μουσεία) σύγχρονης τέχνης …, του Μάνου Στεφανίδη
Σε Κέα και Κύθνο ο κος Μανώλης Γλυνός-Διάχυτη η αισιοδοξία για την νίκη της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”
Στα χνάρια του…. του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.