Υγεία

Φύκια: αντιγηραντικά και θεραπευτικά, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, τα φύκια ενυδατώνουν την επιδερμίδα, την προστατεύουν από φλεγμονές, την προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες και διατηρούν την ελαστικότητά της καθυστερώντας τη γήρανση.

Σε πολλές ασιατικές χώρες τα φύκια αποτελούν βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, γιατί είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ενώ έχουν λίγα λιπαρά και θερμίδες. Στην  κοσμετολογία, πρωταγωνιστούν στην παραγωγή  προϊόντων αντιγήρανσης.

Τα κορυφαία σε διατροφική αξία φύκια είναι η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα, με υψηλότατη συγκέντρωση πρωτεΐνης (60%) τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φυτική τροφή. Περιέχουν όμως και β-καροτίνη, βιταμίνη Β12, σίδηρο και  ιχνοστοιχεία. Ειδικότερα η χλωρέλλα, έχει το υψηλότερο επίπεδο χλωροφύλλης και νουκλεϊκών οξέων RNA και DNA. Όσο για την σπιρουλίνα περιέχει το σπάνιο βασικό λιπαρό οξύ GLA, πολυσακχαρίδια και τη μοναδική μπλε χρωστική ουσία φυκοκυανίνη.  Οι διατροφολόγοι δίνουν στη σπιρουλίνα  βασικό ρόλο σ’ ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής γιατί έχει υψηλή διατροφική αξία και ελάχιστες θερμίδες.

Τα φύκια είναι συμβατά με το ανθρώπινο δέρμα και διεισδύουν εύκολα στα βαθύτερα στρώματά του. Σε επίπεδο εξωτερικής χρήσης αναζωογονούν το σώμα και αποτελούν βάλσαμο για πόνους  και «πιασίματα» στην πλάτη, στη μέση ή και σε ολόκληρο το σώμα. Πωλούνται σε καταστήματα με αρωματικά φυτά και βότανα.

SHARE
RELATED POSTS
Ελαιόλαδο: Πολύτιμος σύμμαχος!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Προσοχή σε κάθε ελιά!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
egkefaliko.jpg
Πέντε συμπτώματα του εγκεφαλικού και δώδεκα μύθοι

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.