Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Και οι εφτά ήταν υπέροχοι και υπέροχη ή Οι νικητές της 7ης Ιουλίου 2019, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Κωστής Μακρής

08 Ιουλίου 2019, 10:10 π.μ.
ΝΔ 39,85 % 158 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 31,53 % 86 έδρες
ΚΙΝΑΛ 8,10 22 έδρες
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70 10 έδρες
ΜΕΡΑ 25 3,44 9 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ < 3,00% 0 έδρες

Και οι εφτά νικητές των Βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 ήταν υπέροχοι και υπέροχη.

Αναλυτικά:

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης αφού κέρδισε δια της πειθούς τη Νέα Δημοκρατία (του κυρίου Κ. Καραμανλή, Αχ. Καραμανλή και άλλων παλαιονεοδημοκρατών συμπεριλαμβανομένων) και έπεισε σχεδόν ΌΛΟΥΣ τους Νεοδημοκράτες (παλαιούς και νέους), αφού προσεταιρίστηκε μεγάλο μέρος του κεντροχαλαροαριστερού ΠΑΣΟΚ με την ελκτική δύναμη των κεντροφιλελεύθερων συνιστωσών του, αφού επαναπάτρισε πολλούς αντιμνημονιακούς μέτοικους του ΣΥΡΙΖΑ και μάσησε μέγα (ίσως το πιο αηδιασμένο από τις ακρότητες) μέρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καθώς και των ΑΝΕΛ, κατέκτησε την πολυπόθητη αυτοδύναμη Πρώτη Θέση στις Βουλευτικές Εκλογές και σχηματίζει Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρα, αφού νίκησε κατά κράτος το ΡΙΖ και το Α τού Συνασπισμού της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς (της Ζωής, του Αλονζ-Λαφαζάν-ντε-λα-νομιζματοκοπί και του Γιάνη συμπεριλαμβανομένων), αφού άλεσε, πολτοποίησε, και χώνεψε μεγάλο κομμάτι του παραμυθαριστερού λαϊκισμένου ΠΑΣΟΚ, αφού διαμέλισε και εξανδραπόδισε τους ΑΝΕΛ και φόρεσε τον αόρατο συνδυασμό του λαϊκιστικού ανοιχτού υποκαμίσου μετά τής γραβάτας και του παπιγιόν τής Σοσιαλδημοκρατίας, αποκρούωντας μετά βδελυγμίας κάθε υπόνοια και κάθε νύξη περί στρατηγικής συντριβής, κατέκτησε την επίζηλη θέση τού Αρχηγού τής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του αδιαφιλονίκητου Αρχηγού της ΜετΑνδρεϊκής Μονογονεϊκής Κεντροσοσιαλμετεμφυλιακής Αριστεράς καθώς και το δικαίωμα να διαχειρίζεται κατά το δοκούν αφίσες του Ελευθερίου Βενιζέλου (δίχως καμιά αναφορά σε “ιδιώνυμα” και αηδίες), του Τσε, του Άρη (του Βελουχιώτη κι όχι του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης ή οποία Θεσσαλονίκη ―ειρήσθω εν παρόδω― δεν ανήκει στη «Βόρεια Μακεδονία» η οποία «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι του Αλεξάνδρου η χώρα).

Η κυρία Φώφη Γεννηματά, αφού νίκησε το ΠΑΣΟΚ , εξοστράκισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αποκήρυξε μετά βδελυγμίας τις παραφυάδες αυτού, αφού διατύπωσε με επιτυχία πολλές Δελφικές αμφίσημες, αμφιταλαντευόμενες και αμφινόητες ρήσεις, κατέκτησε τη ζηλευτή Τρίτη θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο διατηρώντας για τον εαυτό της τον θαυμαστό ρόλο της Αρχηγού Μικρομέγαλου Κόμματος και της ρυθμίστριας της κυκλοφορίας των κεντροσοσιαλαριστερών ιδεών στο Καφενείο τής Βουλής.

Ο κύριος Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού νίκησε κάθε ανίερη φιλοδοξία της οργανωμένης βάσης του ΚΚΕ να αυξήσει τα ποσοστά του, με κίνδυνο να προδώσει έτσι τη φαινομενικά αντισυστημική παρουσία του, κατάφερε να διατηρήσει το ατσαλένιο και στιβαρό ποσοστό του 5 + κάτι % που του επιτρέπει να συνεχίσει να καταγγέλλει την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία και τα μίσθαρνα τσιράκια τους με πύρινο λόγο, κρυστάλλινα επιχειρήματα και σταθερότητα εφάμιλλη της τροχιάς του Ήλιου γύρω από τη Γη, όπως υποστήριζαν επί αιώνες και ακόμα υποστηρίζουν οι οπαδοί του Ηλιοκεντρικού συστήματος.

Ο κύριος Κυριάκος Βελόπουλος, αφού νίκησε κατά κράτος την Αριστοτελική λογική, τη μνήμη και τον Επιστημονικό Ορθολογισμό, κατάφερε να οδηγήσει την Ελληνική Λύση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επικεφαλής 10 βουλευτών. Προσεφέρθη επίσης να αποσιωπήσει με σθένος και μεταφυσική επιμονή κάθε πραγματικό πρόβλημα το οποίο ―υποτίθεται ότι― προτίθεται θα λύσει.

Ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης, αφού συνέτριψε τα μηδαμινά ψήγματα μνήμης που είχαν παραμείνει σε κρυφά διαμερίσματα του εγκεφάλου ενίων ψηφοφόρων του, αφού νίκησε τον κοινό νου ―διαλύοντάς τον με χειμαρρώδη και γοητευτικό λόγο―, αφού νίκησε δεκάδες ανεμόμυλους με φτερωτές από ευρώ, επέτυχε τον θρίαμβο των εικασιών έναντι οποιασδήποτε ρεαλιστικής συνύπαρξης με τα αισθητά τμήματα της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, και κατέκτησε θέσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τον εαυτό του και άλλους οκτώ (8) συντρόφους και συμπότες του.

Ο κύριος Νίκος Μιχαλολιάκος, αφού συνέτριψε κάθε έννοια εντιμότητας, νομιμότητας, καλού γούστου και λογικής κι αφού συνέθλιψε κάθε ίχνος λογικών εγκεφαλικών διεργασιών σε ικανά τμήματα του Εκλογικού Σώματος, νίκησε τους εναπομείναντες οπαδούς της Χρυσής Αυγής αφήνοντάς τους ―για τιμωρία που δεν τον στήριξε αρκετά― δίχως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ασυλία. Κερδίζοντας όμως έτσι και μια θέση (όχι την καλύτερη) στη σκέψη πολλών Ελληνίδων και Ελλήνων που χαίρονται και χαμογελούν για μια Βουλή χωρίς αυτόν και την ανεγκέφαλη παρέα του αλλά ακόμα φρικιούν στην ιδέα της επανόδου του.

Οπότε, μπορώ να υποστηρίζω ανερυθρίαστα ότι ο Σοφός Ελληνικός Λαός, που έχει ―εν πολλοίς― λογική και υπεύθυνη στάση (εκτός από το να ορίζεται, να αγαλλιά, να κορυβαντιά και να εκστασιάζεται με αθροίσματα λέξεων και φράσεων κενών περιεχομένου), απεδείχθη για μια ακόμα φορά ικανός να οδηγήσει σε κάποιου είδους νίκη επτά (7) άτομα ταυτόχρονα.

Και επίσης δικαιούμαι να λέω ότι και οι επτά ήταν υπέροχοι και υπέροχη!
Χωρίς αυτό να έχει στοιχεία ηθικής αξιολόγησης καθώς η υπεροχή έναντι άλλων στις εκλογές δεν είναι ―για μένα― αυτόχρημα και κριτήριο γενικότερης ηθικής υπεροχής.

08 Ιουλίου 2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο άνθρωπος που κορόϊδευε τις τιμητικές μέρες, του Κωστή Α. Μακρή
Ποιοι διετέλεσαν ως Υπουργοί Εθνικής Άμυνας από το 1974 και μετά
Ειδική Έκθεση “Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το δημόσιο”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.