Πρόσωπα - Αφιερώματα

«Κάααατινα, σάααλαμακι…», της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

Spread the love

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

 

Ματίνα Ράπτη -Μιληλή

Για μένα αυτή η ατάκα του Βουτσά, προσαρμοσμένη ιδανικά  στο όνομά μου,  ήταν ο προσωπικός σχολικός μου  «εφιάλτης». ’Ενα είδος χαριτωμένου ακουστικού μπούλινγκ που είχα το προνόμιο να «απολαμβάνω» καθημερινά σχεδόν και κατ΄αποκλειστικότητα. Εκεί που καθόμουν αμέριμνη σε κάποιο διάλειμμα και χάζευα το προαύλιο από τον πρώτο όροφο, εκεί που καθόμουν ήσυχα ήσυχα στο θρανίο πριν μπει ο καθηγητής, εκεί που έγραφα κάτι στον πίνακα όταν η αίθουσα ήταν άδεια, εκεί που έπινα νερό στην βρύση (όχι την βουνίσια…), εκεί που μασούλαγα την τυροπιτούλα μου, εκεί που κατέβαινα τις σκάλες, εκεί που έσκυβα να τακτοποιήσω την τσάντα μου, στο σχόλασμα και στον δρόμο για το σπίτι…τσουπ ο συμμαθητής Π. Γ. (προστατευόμενο πειραχτήρι), να με κοψοχολιάζει ουρλιάζοντας  την συγκεκριμένη ατάκα στο ένα μου αυτί!

« Μάαααατινα, σάαααλαμακι»

Κουφή η Ματίνα από το ένα της αυτί… τί να λέμε; Καλά που δεν είχα και κότερο γιατί θα την είχα βαμμένη! Τόσα χρόνια μετά, (ξενυχιάσαμε και τα 50 πια ), όποτε βλέπω τον συμμαθητή και φίλο πια Π. Γ.  χιουμορίστα μέγα, ακόμη και τώρα, προστατεύω ενστικτωδώς το ένα μου αυτί… γελάμε συντονισμένα και η ατάκα κάνει πάντα ιστορική επανεμφάνιση με την βροντερή και στεντόρεια φωνή του Βουτσά του σχολείου.

Μεγάλη χαζομάρα που κλείνω το ένα αυτί,  γιατί του αφήνω ελεύθερο το άλλο για να μου κάνει την ίδια πλάκα, ξανά και ξανά, να γελάσουμε ξανά και ξανά με το ίδιο  αστείο που όμως δεν παλιώνει ποτέ, γιατί απλούστατα, θα μας θυμίζει πάντα τα σχολικά μας χρόνια. Ναι, ναι, αυτά τα ωραία, ξέγνοιαστα, χαρούμενα χρόνια που ο Βουτσάς θα ζητάει σαλαμάκι από την απρόθυμη Κατίνα κι εγώ θα σκέφτομαι γιατί δεν πήρα το όνομα της άλλης γιαγιάς μου ώστε να γλιτώσω την βασανιστική ομοιοκαταληξία και να διασώσω τουλάχιστον την ακοή του ενός αυτιού μου!

Τελικά, ποτέ δεν θα μάθουμε…Πάει το ουίσκι με το σαλαμάκι; Αλλά και να μην πήγαινε, ο Κώστας Βουτσάς το έκανε να πάει…σε σημείο μάλιστα που να μην μπορούμε να πιούμε ουίσκι ή να φάμε σαλαμάκι χωρίς να τον θυμηθούμε και να γελάσουμε… Κι αυτό είναι τελικά που θα ήθελε από την ζωή του. Να τον θυμόμαστε και να γελάμε.

Και μαζί με όλα τα απίθανα της γεμάτης χαρούμενης ζωής του, μας έκανε να πιστέψουμε πως είχε και κότερο, πως η Αγγλία έχει τελικά Καλαμάτα και πως αν και ξυπόλητος για μας θα είναι πάντοτε ένας πρίγκηψ!

Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-PΆρθρουaradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ


Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Ηλίας Ηλιού και ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες, του Κωστή Α. Μακρή
Χαίρε Άγγελε! (Δύο χρόνια μετά την έξοδο του), του Μάνου Στεφανίδη
Η εφηβεία των νεκρών, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.