Πόρτα στην Πολιτική

Θα παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη μετά τις σημερινές αποκαλύψεις;, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες  με παιδικό καρκίνο.


Με το hashtag #nomoremendoni ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως από όλο το φάσμα του πολιτισμού, αλλά πραγματική αιχμή του δόρατος τις καταγγελίες και τις μηνύσεις κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το κείμενο της κίνησης #nomoremendoni αναφέρει:

“Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλάγες που θα καθορίσουν την εξέλιξή του – και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας -και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη , η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν – και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού. Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία. Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη απο το υπουργείο Πολιτισμού”.

Η  στάση που κράτησε  η υπουργός Πολιτισμού, σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή Εθνικού Θεάτρου και η σημερινή της συνέντευξη κατά την οποία η ίδια ουσιαστικά  “νίπτει τας χείρας της” ομολογώντας πως δεν γνώριζε ή  πως εξαπατήθηκε, δεν αρκούν  ως δικαιολογία αφού η ίδια επί ημέρες ή και μήνες ενδεχομένως κάλυπτε με την ανοχή της και τη σιγή αυτές τις πρακτικές.

SHARE
RELATED POSTS
Ζωές στον τζόγο! Lives on the table!, του Γιώργου Σαράφογλου
Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη
Απαντήσεις Εδώ και Τώρα, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.