Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Θέλω την επανάσταση του Κέντρου, της Λίνας Παπαδάκη

Spread the love

Επανάσταση του Κέντρου σημαίνει αλλάζω συνειδήσεις. Σημαίνει τολμηρά βήματα εκσυγχρονισμού, μεγάλες δημοκρατικές τομές, συναινετική αλλαγή του ρου της ιστορίας. Ο φορέας των μεγάλων ειρηνικών αλλαγών στο κράτος, την κοινωνία και τη δημοκρατία ήταν και είναι ιστορικά ο χώρος του Κέντρου. Η αριστερά ήθελε να γκρεμίσει και να ισοπεδώσει. Η δεξιά ήθελε να συντηρήσει και να καθηλώσει. Το Κέντρο φέρνει τη χώρα κάθε φορά στην εποχή της.

«Όλα τα κύματα αστικού εκσυγχρονισμού, εξευρωπαϊσμού, προόδου έγιναν με κυβερνήσεις Κέντρου. Όλα τα βήματα κοινωνικού φιλελευθερισμού που εδραίωσαν τα δικαιώματα του πολίτη, που υπερασπίστηκαν τις κοινωνικές μειονότητες, που έσπασαν τα συντηρητικά στερεότυπα, που δόμησαν το οικογενειακό δίκαιο στο Κέντρο οφείλονται,» υπογραμμίζει η Λίνα Παπαδάκη, διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού.

Το Κέντρο ήταν πάντα ο χώρος της προόδου. Η αριστερά και η δεξιά υπήρξαν σταθερά δυνάμεις της συντήρησης. Η πρώτη πίστευε σε δόγματα, δέσμια αγκυλώσεων, παραλυτικών εμμονών και μιας πολιτικής μεταφυσικής που υπονόμευε σταθερά το αστικό και ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, η δεύτερη πάντα έκρυβε μέσα της ισχυρές καθηλωτικές δυνάμεις κοινωνικού συντηρητισμού, θρησκοληψίας, εθνικισμού και πολιτικής αδράνειας που κρατούσαν την χώρα έξω απ´ την εποχή της.

«Τέλος, το Κέντρο υπήρξε πάντα η ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας, η μάνα της μεσαίας τάξης. Η πιο επαναστατική τάξη. Που στην ακμή της μπορεί να υποδεχθεί στους κόλπους της τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και να τροφοδοτήσει τις πιο ισχυρές. Η τάξη που δέχεται τα πιο καίρια χτυπήματα, που έχει γίνει στόχος μιας κοντόφθαλμης και πελατειακής πολιτικής κι αναζητά τον φυσικό της πολιτικό χώρο για να αναγεννηθεί. Τον χώρο του Κέντρου,» καταλήγει η Λίνα Παπαδάκη.

* Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Τεγκερίδη – Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Πολιτικής Κίνησης ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

264479_110715442469110_1460208273_n.jpg

SHARE
RELATED POSTS
Ο Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΥΡ
Χωρίς λόγια, του Κωστή Α. Μακρή
ΥΕΘΑ στην ΕΡΤ: “Επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση ΗΠΑ & Ελλάδας.Το ζητούμενο είναι πώς θα μπορέσουμε να την εμβαθύνουμε με επενδύσεις, με συνεργασία στον αμυντικό τομέα”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.