ΕΥ ΖΗΝ

Θέατρο που αξίζει να δούμε…, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

– “Το Παλτό” του Νικολάι Γκόγκολ παίζεται στο Θέατρο “Αργώ”, στο Μεταξουργείο. Το έργο και η ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου  είναι συγκλονιστικά. Αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό και να διαπιστώσετε ότι όλοι μας  είμαστε μέσα στο “Παλτό” στοιχειωμένοι και απολύτως ανελεύθεροι, αξίζει να παρακολουθήσετε την εβδομηντάλεπτη παράσταση του χειμμαρώδους μονόλογου σε σκηνοθεσία του ίδιου του ηθοποιού. Μην φοβηθείτε από την υπόγεια σκηνή, είναι πλήρως ασφαλής. Απολαύστε ένα από τα κλασικά ρωσικά αριστουργήματα, δεδομένου ότι αυτά θα έχει να επιδείξει στο μέλλον η Ρωσία και μόνο αυτά δεδομένης της σύγχρονης Ρωσίας που μάλλον ελάχιστα έχει αλλάξει σε σχέση με το σταλινικό παρελθόν της. Ας αναφέρω εν τάχει ότι ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι σώθηκε από την εκτέλεση την τελευταία στιγμή και στάλθηκε στα κάτεργα για να μελετήσει την Αγία γραφή και να μας αφήσει αριστουργήματα.

Θέατρο ΑΡΓΩ, Μεταξουργείο

Ελευσινίων 15,

Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00


Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Βασιλάκου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου. Το θέμα βαρύ μα πρόκειται για μία συγκλονιστική παράσταση με ικανούς ηθοποιούς να διαχειριστούν το δικαστικό θρίλερ του πιλότου γερμανικού μαχητικού αεροσκάφους για την προσωπική του απόφαση χωρίς την υπηρεσιακή εντολή να καταρρίψει το αεροσκάφος της Λουφθχάνσα θύμα αεροπειρατείας και με στόχο να καταρριφθεί στο Γήπεδο με 70.000 θεατές. Η ιστορία μεταφερόμενη στο θέατρο χρειάζεται πολύ λεπτούς ψυχολογικούς χειρισμούς και ακροβασίες σκηνοθετικές ώστε να γίνει επιτυχημένα διαδραστική παράσταση, όπως έγινε. Οι θεατές αποφασίζουν αν ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους είναι αθώος ή ένοχος για την εξόντωση του πολιτικού αεροπλάνου με 164 ανθρώπους. Πολύ δυνατή θεατρική επιλογή με την σκηνοθεσία του αθόρυβου και εξαιρετικού Γιώργου Οικονόμου, που στηρίζεται πάντα στην εσωτερικότητα της υποκριτικής δυναμικής και καθόλου στην επίδειξη του υποκριτικού ταλέντου ή στον σκηνοθετικό βερμπαλισμό κια την διασκευή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Συγχαρητήρια!

Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου – Μαριάννα Τόλη

Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών
Δευτέρα και Τρίτη: 21:00

– “Εκ του πατρός γεννηθέντα…” στο θέατρο Αλκμήνη και επιτέλους ποιοτική κωμωδία με δηκτικό, πικρό χιούμορ για τα κληρονομικά των απογόνων και τις υποδόριες οικογενειακές σχέσεις που στηρίζονται σε απωθημένα που ξεσπούν και βγαίνουν οι πραγματικοί χαρακτήρες των συγγενών.  Δύο ηθοποιοί σε ασταμάτητο, απλό, έξυπνο διάλογο που κρατά το ενδιαφέρον ζωντανό και το κοινό να συμμετέχει γελώντας πολύ. Απλή, λειτουργική, ευχάριστη σκηνοθεσία από τον Τόνυ Δημητρίου ο οποίος υπογράφει και το έργο και τον Γιάννη Φραγκίσκο, Ναξιώτη ηθοποιό που είναι πράγματι μια αποκάλυψη καθώς υποδύθηκε τον αδελφό με το σύνδρομο Τουρέτ και δεν άφησε τίποτα της επικαιρότητας ασχολίαστο, μα χωρίς να χαθεί ο πυρήνας της υπόθεσης του έργου. Εξαιρετικός ηθοποιός ο Γ. Φραγκίσκος με διαδραστικότητα και επικοινωνία με το κοινό ευρηματική και επικοινωνιακή.  Το γέλιο, όχι μόνο το χαμόγελο, είναι φυσική συνέπεια του κοινού, η παράσταση θα αποζημιώσει τους θεατές σε όλα τα επίπεδα διότι είναι εκτόςμ από ευχάριστη και βαθιά κοινωνική με ψυχολογικές προεκτάσεις. Το μόνο ίσως που πρέπει να επισημανθεί για τους “ευαίσθητους στα αυτιά” είναι ότι το έργο βρίθει  πεζοδρομιακών  λέξεων και από τον υγιή αδελφό Τόνυ Δημητρίου ο οποίος δεν πάσχει από το σύνδρομο Τουρετ που μεταξύ άλλων, ο έχω το σύνδρομο βρίζει ασταμάτητα. Το οξυδερκές κείμενο θα μπορούσε να λειτουργήσει εξίσου καλά. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν ταυτίζεται με φτηνές, ευτελείς επιθεωρήσεις τύπου που … όλοι ξέρουμε πώς βωμολοχούν ασταμάτητα και άνευ ποιοτικού υπόβαθρου. Το έργο έχει και υπόβαθρο και ποιότητα. Θα το απολαύσετε.

Θέατρο Αλκμήνη, 
Αλκμήνης 8-12, 
Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο στις 19:00
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
SHARE
RELATED POSTS
Παιδιά στο σπίτι με τρομερά θορυβόνια και μ’ ένα ηχηρό τετρακούδουνο, του Κωστή Α. Μακρή
Άγιος Γέροντας Αμφιλόχιος: “Να βαλούμε ξανά στις εισόδους των σπιτιών μας τον Σταυρό για προστασία”-video
27-30 Σεπτεμβρίου: Διεθνές Συμπόσιο στη Ρόδο για Γεωπολιτικά-Γεωστρατηγικά ζητήματα Ελλάδας & Κύπρου-Διοργάνωση Δήμος Ρόδου/Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.