Ανοιχτή πόρτα

Η χωρίς προηγούμενο ανοησία του Οζ για τις εκτρώσεις, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Οι εκλογές στην Πενσυλβάνια για την ανάδειξη γερουσιαστή είναι κρίσιμες.  Το αποτέλεσμά τους μπορεί να καθορίσει όχι μόνο ποιο κόμμα θα έχει την πλειοψηφία στη Γερουσία, αλλά και -σαν να μην είναι αυτό αρκετό- κατά πόσο η Τουρκία θα αποκτήσει τον πρώτο Τουρκοαμερικανό γερουσιαστή στην Ιστορία της.

Και όταν λέω η Τουρκία, κυριολεκτώ. Ο Αχμέτ Οζ, δεν είναι ένας αδιάφορος Τουρκοαμερικανός. Αντίθετα, είναι τόσο πολύ κοντά στην Τουρκία που έχει υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό. Τόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί του με την χώρα των μεταναστών γονιών του στις ΗΠΑ.

Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι στα όρια του στατιστικού λάθους για να μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη.

Ωστόσο, η προχθεσινή τηλεοπτική συζήτηση δεν διευκρίνισε την κατάσταση. Ηταν τραγική, και από τις δύο πλευρές.

Και λέω τραγική, γιατί ο μεν Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Φέτερμαν (John Karl Fetterman), που υπέστη εγκεφαλικό πριν λίγους μήνες, αν και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, έχανε τα λόγια του, ο δε Ρεπουμπλικανός, ο Τουρκοαμερικανός Οζ, είπε την πιο επικίνδυνη ανοησία που θα μπορούσε να πει.

Συγκεκριμένα, ο Φέτερμαν στην αρχή της συζήτησης -δεν θα υπάρξει δεύτερη- είπε: «Μπορεί να μπερδέψω μερικές λέξεις κατά την διάρκεια της συζήτησης. Το εγκεφαλικό με γονάτισε, αλλά συνέχεια θα σηκώνομαι να πολεμώ για όλους στην Πενσυλβάνια που έχουν ανάγκη».

Και όντως είχε αρκετές δυσκολίες να εκφράσει τις θέσεις του.

Την μεγάλη, την χωρίς προηγούμενο μπαρούφα της βραδιάς -αν όχι της προεκλογικής εκστρατείας γενικότερα στις ΗΠΑ μέχρι τώρα- την είπε ο Οζ, ο υποψήφιος που δεν είχε μεν πάθει εγκεφαλικό, αλλά που φαίνεται ότι δεν δουλεύει το μυαλό του. Αναφερόμενος στο ζωτικό θέμα της έκτρωσης, είπε το αδιανόητο:

«Θέλω γυναίκες, γιατροί και τοπικοί πολιτικοί ηγέτες… να αποφασίζουν για τις εκτρώσεις».

Τι θέλει ο άνθρωπος; Να ζητείται και η γνώμη των πολιτικών αν μια γυναίκα θα κάνει έκτρωση ή όχι;

Ούτε ο φίλος του ο Ερντογάν θα τολμούσε να ζητήσει κάτι τέτοιο από τις Τουρκάλες γυναίκες. Είναι απίστευτο ότι ο Οζ θα ζητήσει κάτι τέτοιο από τις Αμερικανίδες γυναίκες, στην περίπτωση που εκλεγεί.

Είναι σαφές ότι οι ψηφοφόροι στην Πενσυλβάνια, επαναλαμβάνω σε αυτήν την καθοριστικής πολιτικής σημασίας πολιτεία, θα δυσκολευτούν να επιλέξουν μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Για εμάς, όμως, η επιλογή είναι καθαρή: καλύτερα αυτός που μπερδεύει τα λόγια του, από αυτόν που θα βάλει τους… πολιτικούς να φρουρούν τις εγκυμονούσες γυναίκες και που επιπλέον θα είναι ο άνθρωπος-πράκτορας του Ερντογάν στη Γερουσία.

SHARE
RELATED POSTS
Αποδοχή αρχηγού κράτους με τιμές Αγίου Φωτός, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Αγγελικός κόσμος, του Κωστή Α. Μακρή
Αλέξανδρος Μπέμπης
Αμπιγέ vs νεγκλιζέ, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.