Editorial

Η Συγχώρεση ως μέγα δώρο στον εαυτό μας, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

 

«Ο ανόητος ούτε συγχωρεί ούτε ξεχνά.
Ο αφελής και συγχωρεί και ξεχνά.
Ο έξυπνος συγχωρεί, αλλά δεν ξεχνά.»

Thomas Szasz, Ουγγροαμερικανός ψυχίατρος

Μια θέση στον Παράδεισο, γήινο ή επουράνιο.

Μια θέση στην ευτυχία, στην επιτυχία, στην ευζωΐα.

Μια θέση στις καρδιές των άλλων.

Μια θέση στην καρδιά του Θεού. Μα αυτό δεν αποτελεί ζητούμενο, διότι είναι δεδομένο. Ο Χριστός αγαπά τον Άνθρωπο περισσότερο από οποιονδήποτε. Είναι ο Μόνος που δεν εκπλήσσει, δεν προδίδει, δεν ξεχνά, δεν εγκαταλείπει. Η ανώτατη σταθερά του κόσμου.

Η Χριστιανική Θεολογία μιλά για την Αγάπη που είναι κινητήριος δύναμη στη χριστιανική Πίστη και στο νοήμα της έλευσης τους θεανθρώπου στη γή. Μα το κομβικό σημείο της Ορθοδοξίας είναι η Συγχώρεση. Να εγκλείσει κάποιος τον άλλο μέσα του κατανοώντας τις ενέργειές του, μα και ξεπερνώντας την μικροψυχία, την κακία, την ανοησία που ενδεχομένως έχει και επιβάλλει την ασυγχωρεσία. Διότι η Συγχώρεση είναι το αντίθετο της μοχθηρίας ή της βλακείας. Ή και των δύο μαζί!

Ο γήινος παράδεισος είναι συλλογικός, είναι μια αγκαλιά, συλλογική, χωρίς μονόχνωτες αντιλήψεις και αγάπες διαμοιρασμένες με μικρότητα, μικροψυχία, κακία και εγωκεντρισμό. “Αγαπώ εσένα, αλλά δεν αγαπώ το παιδί σου, τον αδελφό σου, τη δουλειά σου, τη μαμά σου ή τον μπαμπά σου, τη φίλη ή τον φίλο σου”. Η Αγάπη είναι απλωσιά, ολόφωτο λιβάδι με πασχαλιές και ζουμπούλια, με Φως που βρίσκει τις χαραματιές και διεισδύει για να λούσει την ψυχούλα. Είναι το Άγιο Φως που δίνει απόχερα τη θαλπωρή Του, τη φώτισή Του, τη δύναμη Του. Αν το θέλεις, αν το βλέπεις, αν του επιτρέψεις να σε βρει.

Καλό Πάσχα, εκλεκτές και εκλεκτοί.

Καλό μήνα Μάιο με καλή υγεία, αισιοδοξία και πίστη στο Καλό. Γιατί το Καλό πάντα νικά το κακό.

ΥΓ: Στις 28 Απριλίου 2021, με τίμησε με πρόσκληση στην εκπομπή του ο ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Κώστας Μανίκας με αφορμή την “Εξομολόγηση σε Δέκα Πράξεις”. Αν βρείτε χρόνο να ακούσετε τη συνομιλία μας, ίσως βρείτε εκτός από την ωραία μουσική και ενδιαφέροντα όσα ειπώθηκαν. Τον ευχαριστώ θερμά για την ευαίσθητη προσέγγιση της νουβέλας που εξέδωσαν οι εκδόσεις Φίλντισι.

Ακούστε εδώ: Η Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά στο “Φρενοκομείο” με τον Κώστα Μανίκα

SHARE
RELATED POSTS
Το Σώμα. Ως Ναός Πνεύματος Αγίου και ο Νυμφίος έρχεται. Και οι εκλογές… , της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά
Το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους και ο λάθος εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά
Για την Δανάη, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.