Το σχόλιο της ημέρας

Η ΣΥΓΧΥΣΗ…και οι αρχαιότητες της Φιλοθέης-Ψυχικού, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

• Ο χειρότερος εχθρός στις μάχες δεν είναι η έλλειψη θάρρους. Είναι η σύγχυση. Η αδυναμία προσδιορισμού του στόχου. Η απώλεια προσανατολισμού. Η διάχυση των δυνάμεων σε επιμέρους στόχους χωρίς στρατηγικό αφήγημα.

Η κυβέρνηση παράγει σύγχυση κατα ριπάς.Αυτό είναι το πρόβλημα της.Δεν είναι το θέμα αν το α η το β μέτρο η απόφαση είναι σωστό η λάθος.Το πρόβλημα είναι η σύγχυση.Υπενθυμίζω ότι η «μέτρια σύγχυση» είναι, νομικά, περίσταση ελαττωμένου καταλογισμού και μειωμένης ποινής.

• Όταν αρρωσταίνεις πας στο γιατρό. Αν τα πράγματα είναι δύσκολα όλοι σου λένε να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη. Αν οι δυο γνώμες σε μπερδέψουν προσφεύγεις και σε τρίτη. Μετά τέρμα. Αποφασίζεις ποιος γιατρός «σου πάει» και κανείς αυτό που θα σου πει. Δεν θα πας σε πενήντα νοματαίους γιατί θα τρελαθείς. Τι είναι αυτό το χάος με την επιτροπή λοιμωξιολόγων; Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Ο καθένας και μια άποψη. Καθόλου δεν αμφισβητώ την αξία, την επιστημονική επάρκεια, και τη διάθεση προσφοράς καθενός. Τους σέβομαι απεριόριστα. Η επιστήμη δεν ομοθυμει πάντα. Αλλά διαχείριση κρίσης έτσι δεν γίνεται. Όπως πάει πρέπει να τους διαθέσουν τη Βουλή για να συγκροτήσουν πτέρυγες και να έχουν κάλπες. Δεν γίνεται έτσι. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει το πολύ τρεις άντε πέντε συμβούλους με έναν από αυτούς επικεφαλής. Το αν αυτοί θα αξιοποιήσουν άλλους σε ειδικά θέματα είναι έτερον εκατερον. Αυτοί όμως θα αποφασίζουν τι θα εισηγηθούν. Η Βαβέλ κάπου πρέπει να σταματήσει. Γιατί στο τέλος οι πολίτες θα πάνε στο ψυχίατρο.

• Επιτέλους κατέληξαν. Τα κρίσιμα ζητήματα είναι τα κομμωτήρια, τα νυχάδικα και οι αρχαιολογικοί χώροι εντός του Δήμου. Τώρα ψάχνω τις αρχαιότητες του Δήμου Φιλοθεης -Ψυχικού. Το πιο αρχαίο μνημείο είναι το super market Βασιλόπουλος στο Φάρο. Οι 11 σωζόμενοι πεσσοί της Ανδριανειου υδατογέφυρας στην Καποδιστρίου απέχουν δυστυχώς 50 μέτρα από τα διοικητικά όρια του Δήμου Φιλοθεης-Ψυχικού. Ανήκουν στο Δήμο Ν.Ιωνίας. Κρίμα γιατί οι περισσότεροι συνδημότες μου δεν ήξεραν καν ότι υπάρχουν. Θα’ταν μια ευκαιρία. Δυστυχώς απαγορεύεται. Είναι αλλού.

SHARE
RELATED POSTS
Κυβερνητισμός, του Πάνου Μπιτσαξή
Giannis Sideris
Δυο σχόλια για τον ανασχηματισμό, του Γιάννη Σιδέρη
Η αξία της ζωής, το εμβόλιο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.