Ανοιχτή πόρτα

Η Σουηδία κι εμείς…οι συμμορίες… Υπουργεία της πλάκας, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

.Αμούστακα παιδιά. Με καδρόνια με λοστούς να πολεμήσουν για την ομάδα «τοπικού πρωταθλήματος». Αυτή τη φορά το πρόλαβε η Αστυνομία. Πάλι καλά. Θα είχαμε θύματα. 86 συλλήψεις. Εγκληματική οργάνωση. Εισαγγελία Ανηλίκων κλπ. Οι συμμορίες ανηλίκων πληθαίνουν. Τα περιστατικά βίας ,πάσης φύσεως ,είναι πια πολλά.Τα σχολεία γίνονται το εύφορο έδαφος για την αναζητηση ταυτότητας και ισχύος. Μαζί με τη μαθητιώσα νεολαία μαθητεύει και η αυριανή γενιά εγκληματιών. Ρίξτε μια μάτια στη Σουηδία. Καλομελέτα κι έρχεται.Με ελευθεριαζουσες στερεοτυπίες, από ρομαντικά συγγράμματα , δεν αντιμετωπίζονται αυτά .Λυπάμαι.

•Αυτή όμως είναι η μια όψη. Η άλλη είναι οι οικογένειες. Σκληρά εργαζόμενοι γονείς που δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς να χειριστούν τους κανακάρηδες. Ούτε εκπαίδευση έχουν ούτε πείρα.Κάπου μπορεί και να φταίνε. Χρειάζονται βοηθεια ειδικών. Με τι λεφτά; Θυμαμαι απελπισμένη γυναίκα ,νέα σχετικά , διαζευγμένη μάνα ,που δούλευε ως εργάτρια απορριμμάτων σ ένα Δημο. Να υπερασπιστώ ένα πιτσιρίκι που ανήκε σε συμμορία με ληστείες και κλοπές μικρής κλίμακας. Αυθεντες στη πλατεία λαϊκής συνοικίας. Εσυ χρειάζεσαι ένα γερό χερι ξύλο απο πατερα όχι από μαμα. Πατήρ απών. Παλαιας κοπής εγώ αυτό μου ήρθε. Ο μικρός δεν παιζόταν. 15 χρόνων.  Υπότροπος.Θα βάλει μυαλό; αμφιβάλλω. Τι να κάνει αυτή η κακομοίρα. Τη λυπόμουνα.

•Αντί να σχεδιασουν μια οργανωμένη βοήθεια προς τους γονείς με ειδικούς  ,να συμβουλεύσουν , να απαντήσουν σε ερωτήματα,να υποδείξουν πρακτικές , δημιουργούν υπουργεία της πλακας άνευ αντικειμένου και προσανατολισμού.Με βαρυγδουπους τιτλους. Θεραπεύουν τον ίκτερο  βάφοντας τον ασθενή κόκκινο. Δεν ειναι λύση μόνο η καταστολή. Χρειάζεται ασφαλώς και αυτή. Όχι μόνο όμως.

SHARE
RELATED POSTS
Έλεγχος α-λα-καρτ, του Γιώργου Αρκουλή
Θερμή υποδομή και μήνυμα νίκης από την Άνδρο για τον Μανώλη Γλυνό
Από τη Νέα Υόρκη ως την Αστόρια: Μοναχικό σαξόφωνο, του Γιώργου Σαράφογλου [by George Sarafoglou]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.