Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η Ρωσία πληρώνει, η Τουρκία χτίζει, τα Δωδεκάνησα πεθαίνουν…ή  αλλιώς, πού είσαι Θανάση…, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Ωραιοζήλη – Τζίνα Δαβιλά

Η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακκούγιου Τουρκίας, δίπλα στα Δωδεκάνησα συνεχίζεται αν και ο σεισμός των 5.3 ρίχτερ στις 5 /12/20 προκάλεσε καταστροφές στην περιοχή και έγινε αισθητός μέχρι το Τελ Αβίβ.

Ο Θανάσης Αναπολιτάνος,  αριστερής ιδεολογίας και αρχοντικής νοοτροπίας, πολιτικός μηχανικός, ιδρυτής και Πρόεδρος του  Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου με τη στήριξη του ΤΕΕ Δ/σου, επαναλάμβανε μεταξύ των άλλων την εξής ρήση: “είμαστε ενεργοί, όχι ραδιενεργοί”. Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου με έδρα του τη Ρόδο και τον δραστήριο Θανάση Αναπολιτάνο, πρέσβευε την Ειρήνη και καταδίκαζε οποιαδήποτε χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Ο λόγος που δημιουργήθηκε το Παρατηρητήριο ήταν οι ήδη γνωστές προθέσεις για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακκούγιου της Τουρκίας, δίπλα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πάνω σε ρήγμα που δίνει σεισμούς υψηλής δόνησης, δεδομένου ότι η σεισμικότητα στη Ρόδο λ.χ. είναι στο 4, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο.

Με τον θάνατο του Θανάση το 2013 έπαυσε και οποιαδήποτε δράση του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, της μοναδικής φωνής που προασπιζόταν την ειρηνική περιβαλλοντικά και εν γενεί υγιή ζωή των κατοίκων του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και της Ελλάδας. Οι φωνές που βγάζουν κορώνες σήμερα αφορούν στον ΦΠΑ, στον Τουρισμό, στα πολλά λεφτά, στα πολλά λεφτά, στα πολλά λεφτά.

Αν και ο πρόσφατος σεισμός στο Ακούγιου τον Δεκέμβριο του 2020 αναβίωσε τους εφιάλτες που θα προκύψουν από έναν σεισμό ενώ θα είναι ενεργό το πυρηνικό εργοστάσιο βάζοντας ξανά στο τραπέζι των συλλογισμών την Ρωσία, αλλά και τους αριστερούς πολιτικούς της Τουρκίας,

αν και έγιναν καταγγελίες για έλλειψη επιθεωρήσεων κάνοντας λόγο για κατασκευή εργοστασίου από εργολάβους και όχι από μηχανικούς,

αν και λάθη και ήδη κακοτεχνίες ενισχύουν την άποψη ειδικών ότι ένα δεύτερο Τσερνόμπιλ στήνεται στην Τουρκία, βήματα αισιοδοξίας δεν υπάρχουν, ακόμη και οι εκκλήσεις του Ευρωκοινοβουλίου έπεσαν στο κενό. Η Ρωσία εγγυάται ότι όλα βαίνουν καλώς επενδύοντας 20 δις στην Τουρκία, ο κ. Ερντογάν επιδιώκει κέρδη από την πώληση ενέργειας αψηφώντας κάθε κίνδυνο – λες και ζει αλλού – και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών ζουν, όπως ακριβώς οι Τούρκοι που πιστεύουν στον πρόεδρο Ερντογάν: εν υπνώσει.

Το κουβάρι του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου δέθηκε κόμπος όταν ο Αναπολιτάνος πέθανε. Ήξερε ότι οι αγώνες του θα ήταν μακρόβιοι και έπρεπε να είναι ακούραστοι. Ο Θανάσης το ήξερε. Όπως επίσης γνώριζε (γεγονός που αποδείχτηκε) ότι ήταν μόνος. Όσοι κατοικούν στα νησιά – πολίτες εννοώ, ούτε λόγος για τους Δωδεκανήσιους βουλευτές που έχουν ξεχασμένο το θέμα – οφείλουν να προστατεύσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και να τους μάθουν μεταξύ άλλων πόσο επίκαιρος είναι πάντα ο Ζαμπέτας.

19 Φεβρουαρίου 2021.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το in.gr.

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

SHARE
RELATED POSTS
Μια χαλαρή ημέρα στην ιδιωτική TV, του Δημήτρη Κατσούλα
74057_113146178749759_100001631333790_105560_7712798_n.jpg
Πρόγραμμα για τον εορτασμό της 21ης και 22ας Νοεμβρίου στη Ρόδο
Σύντομο μήνυμα, του Κωστή Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.