Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η «Ρόδος η Φιδούσα», του Τάσου Μπάρλα

Spread the love

Ο Τάσος Μπάρλας  είναι Δημοσιογράφος . Το άρθρο γράφτηκε για το Documento.gr

 

Την ίδια ημέρα που η δημοσιογράφος Τζίνα Δαβιλά ψυχή και εκδότης του ιστότοπου iPorta.gr δημοσιοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και έχει βουίξει η Ρόδος – το βίντεο που αφορά στην αφορμή της συγγραφής του βιβλίου της «Εξομολόγηση σε Δέκα Πράξεις» που είναι CA Μαστού εξηγώντας ότι τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες παιδιών που έχουν έρθει από την τρυφερή ηλικία αντιμέτωπα με τον καρκίνο, ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, άλλος ένας αμφιλεγόμενος εκλεκτός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Γιώργος Χατζημάρκος κατέθεσε έγκληση στην Εισαγγελέα Ρόδου κατά της αρθρογράφου για δημοσιεύματα προ τριών μηνών σχεδόν. Μάλιστα είχαν δημοσιευθεί και στο Documento.

Η κόντρα των δύο κρατά από το καλοκαίρι του 2017 για τις διακοπές υδροδότησης της Ρόδου με το απόγειο να διαδραματίζεται το 2018 με την αυτόφωρη σύλληψη της δημοσιογράφου γιατί τον αποκάλεσε με αποδεικτικά στοιχεία «φτηνό και απρεπή». Το ποινικό δικαστήριο εκκρεμεί. Στο αστικό που έδινε τον Σεπτέμβριο του 2018 απόφαση που πάρθηκε εν μία νυκτί και ανακοινώθηκε σαββατιάτικα σε τοπική εφημερίδα, ήταν «υπέρ» της δημοσιογράφου όπως διαπιστώσαμε διαβάζοντας τη δικαστική απόφαση, αλλά της ζητήθηκε η καταβολή των 5.000 ευρώ γιατί τον είχε αποκαλέσει «αλαζόνα και αυταρχικό». Η υπόθεση βρίσκεται στο Εφετείο.

Προ διμήνου μήνυση εναντίον της κατέθεσε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης γιατί ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αμφισβήτησε τις νομικές του γνώσεις και τον κατασυκοφαντεί. Οι κακές γλώσσες της Ρόδου απέδωσαν την οργή του στο μακρινό παρελθόν: υπάρχει άραγε πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο; Το θέμα περί πτυχίου για το documento είναι αδιάφορο. Προφανώς και για την Τζίνα Δαβιλά. Αλλά εμπιστευτικά μας έσπειραν τον σπόρο της αμφιβολίας.

Δεν γνωρίζω προσωπικά την Τζίνα Δαβιλά αλλά παρακολουθώντας τα περιφερειακά μέσα που έχουν κάτι να πουν χωρίς δεκανίκια πολιτικά και οικονομικά, συμπάσχω και συμπαρίσταμαι αλλά και θλίβομαι για την αντιμετώπιση του Χατζημάρκου, και προφανώς και άλλων, εναντίον μιας γυναίκας που δεν έχει δώσει ποτέ λαβές για διαπλοκή ή για συκοφαντία. Τι άραγε σκοτεινό συμβαίνει; Γιατί την στοχοποιεί τόσο πολύ; Μήπως είχε άλλους στόχους που δεν τόλμησε να τους διεκδικήσει και του βγήκε εμφανώς σε ανελέητο πόλεμο; Πολλά έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας. Ποιος θα μας εξηγήσει το μένος του κ.Χατζημάρκου.

Είναι πολλοί αυτοί που καταφέρονται του Χατζημάρκου με πολύ σκληρότερους χαρακτηρισμούς που τους φοβήθηκε και δεν τους άγγιξε όπως ομολογούν ασφαλείς πηγές της Ρόδου, αλλά «τα φίδια δαγκώνουν τους ξυπόλητους» δηλαδή την Τζίνα Δαβιλά που είναι ο εύκολος στόχος γιατί δεν έχει ερείσματα πολιτικά και ροδίτικη οικογένεια (ψήφους). Το έλεγαν εύστοχα οι αναρχικοί. Το βλέπουμε στην περίπτωση Δαβιλά. Είναι μακρυά από κόμματα και από σκοτεινές συμφωνίες με υπουργούς, υφυπουργούς, προέδρους και πρωθυπουργούς.

Τελικά η Ρόδος αποδεικνύει όψιμα την εύστοχη προσωνυμία της «Φιδούσα».

Πόσω μάλλον όταν κάποιοι επιτίθενται αποδεικνύοντας την μοχθηρία τους τη στιγμή που κάποια γυναίκα δημοσιοποιεί το σοβαρό πρόβλημα που πέρασε με την υγεία της για να βοηθήσει μόνο συνανθρώπους μας και όχι να ζητήσει τον οίκτο τους. Κάτι πολύ σκοτεινό υπάρχει στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο.

Πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι μόνο ο Τραμπ είχε τα ηνία και τα πρωτεία στην κακία. Γηράσκοντας αεί διδασκόμενοι.

Συγχαρητήρια για πολλοστή φορά κύριε Μητσοτάκη.

Μετά τον κορονοϊό που επιτρέψατε να σπιντάρει στα 880 κρούσματα την ημέρα, με ποιο σθένος να περιορίσετε κάποιους που τρέφονται από το περιβάλλον σας;

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Το άρθρο γράφτηκε για το Documento.gr

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Χατζηδιάκος σε Καμπουράκη: “Όταν θα κόβετε τις κορδέλες στα εγκαίνια των έργων μας θα μιλάτε για “εικονική πραγματικότητα;”- Σκληρή αλλά ευγενική απάντηση του τέως στον νυν Δήμαρχο Ρόδου
894-744x445.jpg
Δήμαρχος Ρόδου Φ.Χατζηδιάκος: “Δεν υπάρχουν αχίλλειες πτέρνες στην παράταξή μας. Περιμένω στον Σ.Παρδαλό στην θέση του”
Φ.Χατζηδιάκος: “Θεσμική εκτροπή είναι να συνεδριάζει για το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” ο περιφερειάρχης απόντος εμού και παρόντος του νεοεκλεγέντα δημάρχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.