Ανοιχτή πόρτα

Η προσευχή μου, του Κωστή Α.Μακρή

Spread the love

Ο Κωστής Μακρής είναι γραφίστας και συγγραφέας

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Καλή μου Υπέρτατη Δύναμη,

Βοήθησέ με να συνεχίσω να ζω ζώντας με ζωή έμφρονη, συνειδητή, καλοπροαίρετη και δημιουργική κι όχι απλώς να υπάρχω.

Πρόσφερέ μου την αντοχή που θα χρειαστώ σε εποχές ειρήνης, σε εποχές πολέμου, σε εποχές φτώχειας, σε εποχές πλούτου, σε εποχές υγείας, σε εποχές αρρώστειας, σε εποχές άγνοιας κινδύνου και σε εποχές γήρανσης των αισθήσεών μου και των νοητικών μου λειτουργιών.

Φανού αρωγός στην προσπάθειά μου να μην βλάπτω περισσότερο απ’ όσο μου επιτρέπει ή μου επιβάλει η σαρκοβόρα και καταναλωτική φύση μου τους άλλους ανθρώπους, τους άλλους γήινους ή εξωγήινους και την φύση.

Σύντρεξέ με όταν πάει να με παρασύρει το ρεύμα της περιστασιακής δημοφιλίας, στάσου εμπόδιό μου όταν τείνω να συνταχθώ με το πλήθος ενάντια στις αρχές μου και κάνε την πίστη μου στις ιδέες μου, στις αρχές μου και στην ελευθερία μου πιο αδύναμη από τον σεβασμό μου στις ιδέες, τις αρχές και την ελευθερία των άλλων ανθρώπων.

Δώσε μου την γνώση να μην θεωρώ επιτυχία μου την κτήση αγαθών, την αναγνωρισιμότητα, την δημοφιλία ή τις ερωτικές επιτυχίες που δεν έχουν την ισχύ της αγάπης με εκτίμηση, σεβασμό και διάρκεια.

Προστάτεψέ με από τον θυμό μου, από την απώλεια της ψυχραιμίας μου, από την αλαζονεία μου, από την έπαρσή μου, από την κτητικότητά μου και από την ενίοτε αχαλίνωτη επιθυμία μου να φάω τα άντερα όποιου ενοχλεί ή προσπαθεί να βλάψει εμένα ή τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Δώσε μου την ικανότητα να συγκρατώ την οργή μου και τις βρισιές όποτε συναντάω βλάκες, αλαζόνες, επηρμένους, φανατικούς, προκατειλημμένους, αμετροεπείς, γλοιώδεις ερωτύλους, εγκληματίες, εξουσιομανείς, αγενείς και έργα τέχνης που με κάνουν να ξερνάω και να συγχωρώ κάθε άνθρωπο που μετανοεί ειλικρινά.

Συμβούλεψέ με και συγκράτησέ με όποτε με κυριεύει η σφοδρή επιθυμία να κακολογήσω στις παρέες μου όποια και όποιον έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην εξουσία με μέσα που τα θεωρώ άνομα, όποια και όποιον είναι πολύ πιο πλούσια ή πλούσιος από εμένα, όποια και όποιον έχει μεγαλύτερη δημοφιλία από εμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όποια και όποιον νομίζω ότι έχει καταφέρει όσα κατάφερε χρησιμοποιώντας μέσα εφάμιλλα (σε εμφάνιση, οσμή και χημική σύσταση) με εκείνα που ελκύουν τρισεκατομμύρια κουραδόμυγες από συστάσεως του βασιλείου των εντόμων.

Χαλιναγώγησε την υπερφίαλη επιθυμία μου να με θαυμάζουν, να με επαινούν, να με εκτιμούν, να με αγαπάνε και να με σέβονται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι απ’ όσες και όσους εγώ θαυμάζω, επαινώ, εκτιμώ, αγαπάω και σέβομαι.

Καλή μου Υπέρτατη Δύναμη,

Βοήθησέ με να νιώσω κάποια στιγμή τόσο ώριμος, τόσο εχέφρων και τόσο δυνατός ώστε να κάνω από μόνος μου αυτά που τώρα σου ζητώ να κάνεις για μένα και απάλλαξέ με από την ανάγκη να προσεύχομαι σε εσένα κάθε φορά που νιώθω αδύναμος, κάθε φορά που νιώθω ότι κινδυνεύω να χάσω τα κατά την γνώμη μου καλά και αγαθά πράγματα που έχω πετύχει στην ζωή μου και κάθε φορά που θέλω να αποφύγω όλα τα δυσάρεστα, μέσα μου και γύρω μου, που με πηγαίνουν ή μας πηγαίνουν (εμένα και πολλούς άλλους ανθρώπους) από το κακό στο χειρότερο.

Και, τέλος, εισάκουσε την ευχή μου να αποκτήσω την γνώση ότι μου είναι αδύνατον να γνωρίζω απολύτως τι είναι καλό και τι είναι κακό για μένα και για τον Κόσμο.

Κωστής Α. Μακρής

01 Απριλίου 2022

SHARE
RELATED POSTS
Ο “Βιασμός” της Αγίας Σοφίας και η γλυκανάλατη Ευρώπη, του Νίκου Βασιλειάδη
Banksy: Πώς κατέστρεψα τον πίνακά μου στον οίκο Sotheby’s. (Μέρος Β’), του Νίκου Βασιλειάδη
Μανώλης Δημελλάς
Μega, ο ημιθανής ασθενής είναι δικός μας και στεκόμαστε δίπλα του, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.