Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Η πείνα φέρνει αρπαχτές, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Η ελληνική κοινωνία, ιδού που σιγά σιγά δοκιμάζεται σε θέματα ηθικής, λογικής, και σωστής συμπεριφορά απέναντι σε όσους έτυχε να υποφέρουν από την μοίρα τους. Πριν λίγες ημέρες, κάποια παρέα («σαδιστές» τους χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννούλης) έστησαν μπάρμπεκιου, ψήνοντας γουρουνόπουλα, όταν δίπλα στο τσιμπούσι τους, βρίσκονταν πεινασμένοι πρόσφυγες (προφανώς μουσουλμάνοι). Εννοείται πως με την δημοσιότητα που δόθηκε ξέσπασε σάλος, αλλά τι να το κάνεις; Η ζημιά στο κοινωνικό προφίλ της χώρας είχε ήδη γίνει (και μη νομίζετε πως στην Εσπερία δεν παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στους καταυλισμούς των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας).

Σχεδόν ταυτόχρονα, διαρρήκτης χωρίς κανένα δισταγμό, τρύπωνε σαν κύριος στο σπίτι κάποιου πλούσιου στο Ψυχικό (σιγά μην κατοικούσε στο Καματερό!), και μη θέλοντας να δημιουργήσει θόρυβο, απλά φορτώθηκε το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε κάπου εξακόσια χιλιάρικα (ποσό τρελό για μέσα στο σπίτι – σκεφθείτε πόσα θα υπήρχαν στην Τράπεζα), και τιμαλφή, δηλαδή ακριβά ρολόγια χρυσαφικά κλπ. Η λεία καταγράφηκε μετά από δήλωση του θύματος.

Ωστόσο, το Πανελλήνιο δεν εξεπλάγη τόσο από την σίγουρα θρασύτατη αυτή ληστεία, όσο από το κυνηγητό δύο νεαρών σε βάρος διανομέα φαγητού, προχθές στον Πύργο της Ηλείας. Του πήραν το πακέτο με την παραγγελία που προοριζόταν για  πελάτη της ψησταριάς και περιελάμβανε σουβλάκια αξίας 19 ευρώ! Σύμφωνα με την είδηση, άνδρες της ΔΙ.ΑΣ τους εντόπισαν τους νεαρούς (αμφότεροι ενήλικες) και τους συνέλαβαν. Δεν διευκρινίστηκε αν βρέθηκαν τα κλοπιμαία ή οι δύο μακαντάσηδες τα είχαν καταναλώσει!

* Στο μεταξύ, θα μπορούσε να αναρωτηθεί  κάποιος τηλεθεατής του αγώνα στο Μόναχο, τι είδους φόβος κυρίευσε τον προπονητή του Ολυμπιακού Μαρτίνς, ώστε να αφήσει  75% του χρόνου στον πάγκο τους πολύτιμους Μασούρα και Βαλμπουενά. Ειδικά για την περίπτωση του σπουδαίου Γάλλου, η συμπεριφορά ήταν σαφώς ακατανόητη, διότι αν τον έφεραν στο Λιμάνι μόνο για το πρωτάθλημα Ελλάδας, τότε οφείλουν να το εξηγήσουν. Όσο για την Μπάγερν, ήταν ανώτερη αλλά δεν έπεισε ότι μπορεί εύκολα με δύο απλά καλούς πιτσιρικάδες να αντικαταστήσει τους σταρ Ρόμπεν και Ριμπερί. Χρήσιμος ως συνήθως ο τερματοφύλακας Σα, ήταν ο καλύτερος όλων.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Φέτος, θα σου δώσω κάτι…, του Κωστή Α. Μακρή
Ένα κομμάτι νύχτας, του Γιώργου Χατζηδιάκου
OIKOYMENH_KAM_27AUG14_LR.jpg
Μπορώ ακόμα να ονειρεύομαι Ελληνικά. Σχεδόν Οικουμενικά…, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.