Ανοιχτή πόρτα

Η μεταρρύθμιση άρχισε στη Δικαιοσύνη κ.Μητσοτάκη, του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

•Ο παρκαδόρος στη Ραγκαβη δίπλα στο Εφετείο ειναι φιλαράκι παλαιόθεν. Καλώς τον καλημέρα , «καλή σεζον» μου ευχηθηκε χτες. Χαμογέλασα. Αισθάνθηκα μέλος θιάσου που αρχίζει παραστασεις. Κάπως έτσι είναι δεν εχει άδικο.

•Ο αξιότιμος κ.Εισαγγελέας προσδιορισμών το είχε φροντίσει για τη πρώτη δίκη της σεζόν.Η δίκη είχε 100 κατηγορούμενους καταγωγής Ρομά και 390 κλητευθεντες μάρτυρες. Δεκάδες δικηγόρους. Την έβαλε σε μια μικρή σχετικά αίθουσα στο πρώτο όροφο. Όλοι ξέρουμε ότι μια μόνο αίθουσα μπορεί να στεγάσει τέτοιες δίκες. Η αίθουσα τελετών. Και όλοι επίσης ξεραμε ότι η δίκη αυτή θα γίνει και θα κρατήσει γιατί είχε πολλες αναβολές. Δεν αρκέστηκε σε αυτό. Έβαλε και άλλες 4 δίκες στο πινάκιο. Μια επίσης πολύ σοβαρή με δεκαδες παράγοντες.

•Απέφυγα το ασανσέρ που χαλάει κάθε τρεις και λίγο. Πρώτος όροφος ήταν .Στο ενδιάμεσο των αιθουσων κάτι σαν προθάλαμος αρχιζε το μπουλούκι και η ωραία ατμόσφαιρα. Στο μπάσιμο καμία δεκαριά γυναίκες κανακευαν στην αγκαλιά τα βρεφακια τους. Μια αξ αυτών θήλαζε. Αγιο το θέαμα αλλά σε ακατάλληλο περιβάλλον. Απεστρεψα τη μάτια αιφνιδιασμένος να μην την ενοχλήσω και βημάτισα γρήγορα. Πού να φτάσω. Ένα τεράστιο μπουλούκι εμπόδιζε την είσοδο. Προσπάθησα να πλησιάσω. Στην αίθουσα όρθιοι κρέμονταν σαν τα σταφύλια. Μεσα δεν έπεφτε καρφιτσα. Επικοινώνησα με το κινητό με συνάδελφο που ήταν μέσα «στη γη της επαγγελίας». Μη μπεις ακόμα ανέβηκαν αλλά εκφωνούν ονοματα, θα σε πάρω. Αν άρχιζε η δίκη έπρεπε να υποβάλλω, προ της ενάρξεως της αποδεικτικής διαδικασίας, μια ένσταση που μου ειχε πάρει πολλές ωρες να την συντάξω. Έπρεπε να μείνω και αν χρειαστεί να πετάξω προς την αίθουσα σαν mini drone. Έμεινα και παρατηρούσα το πλήθος. Τις φυλές , τις μωρομάνες, πολλούς δικηγόρους των επόμενων δικών μάρτυρες αποσβολωμένους, κύπελλα με καφέδες πεταμένους και παράνομα τσιγάρα στο δάπεδο. Το χάος. Η μεταρρύθμιση έχει αρχίσει σκέφτηκα. Δεν είχε ληφθεί το παραμικρό μέτρο στοιχειώδους ευταξίας.

Ενας καταμόνος αστυνομικος ανάμεσα σε 400 άτομα. Ευτυχώς ήταν ειρηνικό το πλήθος. Αν είχε κάτι συμβεί θα ήταν και αυτό « πρωτόγνωρο». Τουαλέτα; ούτε για αστείο. Ώρα 9.30. Όλα αυτά μέχρι τις 11. Στις 11 το Δικαστήριο διέκοψε. Για 1.30 ώρα μέχρι τις 12.30 διεταχθημεν. Απέναντι στο καφε. Αναλυσεις για τον Κασσελακη και το «ξεδόντιασμα». Απαράδεκτος.. Απαράδεκτος. Απραγία πήρα εφημερίδες και έγραψα στο fb. Στις 12.30 πίσω. Βρήκα θέση. Ζήτω. Το Δικαστήριο..πουντο πουντο δεν θα το βρεις. Ήρθαν στις 14.15. Δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να στείλουν ένα κλητήρα ή τη γραμματέα να μας ειδοποιησουν να συνεχίσουμε το καφέ γιατί θα αργήσουν. Γιατί να το κάνουν; εμείς πιστοί υπήκοοι η δουλειά μας,  θα είμαστε εκεί. Στην υγειονομική βομβα. Και στις 14.30 ανακοινώθηκε η σοφή απόφαση. Διακοπτουμε για τις 24/10. Πάλι σε μικρή αίθουσα. Πάλι και τις υπόλοιπες δίκες που δεν θα γίνουν. Πάλι εσπρεσσο διπλό μέτριο. Θα έχουμε και θέμα με το τελικό αποτέλεσμα στο ΣΥΡΙΖΑ να συζητάμε.

•Η μεταρρυθμιση άρχισε κ.Μητσοτάκη. Όλο το φταίξιμο στους δικηγορους. Αυτους τους άθλιους που καθυστερούν τις δίκες. Γύρισα στο γραφείο μου στις 3 κουρασμένος χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Άρχιζε το δεύτερο οκτάωρο της μέρας για την προετοιμασία της σημερινής δίκης. Ήδη τώρα που σας γράφω μου γνέφει η Μαρίνα. 8.20 ξεκολλα από το fb. Ξεκινα έχεις αργήσει. Ο πρόεδρος θα σου κάνει παρατήρηση.

SHARE
RELATED POSTS
Η διαφορά, του Γιάννη Πανούση
Η πολύπλοκη εξίσωση Μαδούρο, του Πάνου Μπιτσαξή
Ανθρωπισμός και «Ονομάτων Επίσκεψις», του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.