Το σχόλιο της ημέρας

Η κ.Κεραμέως, η πολιτική της πυγμής και το ΚΙΝΑΛ., του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Πάνος Μπιτσαξής

Αντιγράφω από τον εξαίρετο Γιάννη Τριάντη , στο news 247 σήμερα. Άνευ σχολίων. Ο λόγος του πυκνός και πλήρης.

«Έτσι, η αμφίπλευρη κριτική πνίγεται από τις κραυγές και την φαντασμαγορία των συνθημάτων. Το δίκιο των πεπεισμένων προσλαμβάνει διαστάσεις ακαταμάχητου δόγματος που εξορίζει κάθε απόπειρα ανατομίας φαινομένων με βαθιές ρίζες στην πολιτική και κοινωνική ζωή.»

• Ένας νόμος δεν αρκεί να είναι σωστός. Πρέπει να είναι και ώριμος. Όταν ένας νόμος δεν είναι ώριμος αυτό ακυρώνεται ακόμα και όταν είναι σωστός. Η ακύρωση δε, ενός σωστού νόμου στη πράξη, επιδεινώνει την παθογένεια την οποία επιχείρησε να διορθώσει. Το ίδιο συμβαίνει όταν ο σωστός νόμος δεν είναι πλήρης, δεν είναι σωστά μελετημένος. Το εργαλείο της ωρίμανσης ενός σωστού νόμου είναι η εντατική διαβούλευση. Η ετοιμότητα συνδιαλλαγής και επιμέρους διορθώσεων. Η τέχνη του νομοθετείν θεσμικά είναι η επίπονη καλλιέργεια συναίνεσης. Όχι η πολιτική πυγμής.

Προσωπικά είμαι σαφέστατα υπέρ του πυρήνα των λύσεων του νομοσχεδίου της κ.Κεραμέως. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Όταν χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν εναντίον του, αξιόλογη μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας διαφωνεί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά αναβολή και έχεις τα πανεπιστήμια κλειστά και πανδημία δώσε δυο μήνες χώρο στο διάλογο. Τόσο απλά. Δώσε στη πολιτική ζωή μια σταλαγματιά καλής πίστης.

Η θέση δεν μπορεί να κλείσει η Βουλή είναι επιεικώς αστεία. Η θέση ότι αυτό θα πλήξει το γόητρο της κυβέρνησης είναι επίσης αστεία. Το blame game για τις διαδηλώσεις το μόνο που θα κάνει είναι να γεμίσει την Αθήνα χημικά και να προσθέσει κρούσματα. Το αν έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ η η κυβέρνηση δεν έχει καμία σημασία.

• Το ΚΙΝΑΛ άριστα πράττον, επιτέλους, ζητά το παραπάνω. Να δοθεί χρόνος σε περαιτέρω διαβούλευση. Όχι αιώνια. Εύλογη.

• Από τις άπειρες κινητοποιήσεις της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας κατα εκπαιδευτικών νομοσχεδίων μένει στη μνήμη όχι τόσο η ουσία αλλά το χιούμορ. Η ζωντάνια. «Κάτσε καλά Γεράσιμε». “Ο Παλαιοκώστας ήταν η αρχή. Μαριέττα με ελικόπτερο θα βγεις απ’ τη Βουλή». Και για τη Καλλιόπη Μπουρδάρα, άριστη υφυπουργό Παιδείας. «Μπούρδα μπούρδα ο Υπουργός και Μπουρδάρα υφυπουργός». Καλημέρα lock down. Θα τα λέμε.

SHARE
RELATED POSTS
Σχολιάζουσες Καρυάτιδες – Caryatids’ comments!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Νέο αίνιγμα της Σφίγγας, του Κωστή Α. Μακρή
Η υψηλή κοινωνία, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.