Πόρτα στον Κόσμο

Η Ευρώπη σε πόλεμο, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Η Ευρώπη σε πόλεμο. Η σοκαριστική, τρομοκρατική – δολοφονική επίθεση των τζιχαντιστών στην Γαλλία και στην Αυστρία επαναφέρει τον τρόμο και τον φόβο σε όλη την Ευρώπη. Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες του 2020, η παράξενη, για την Ευρώπη, χρονιά βαδίζει προς το τέλος της και θα γραφτεί με γράμματα μελανά στη βίβλο της ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δέχεται τρομοκρατικές επιθέσεις από τους τζιχαντιστές σε πολλά διαφορετικά σημεία. Τα παράκεντρα του ισλαμικού κόσμου, έχουν με τρόπο φανερό και επικίνδυνο διεισδύσει στην πλούσια δυτική και κεντρική Ευρώπη και σχεδιάζουν την τελική και με κάθε τρόπο επικράτηση του τζιχάντ στον κόσμο των απίστων. Πιο θα είναι το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανοιχτό το ζήτημα της τρομοκρατίας και τους Ευρωπαίους πολίτες να μη νιώθουν ασφαλείς έπειτα από τα επαναλαμβανόμενα και μη αντιμετωπίσιμα, όπως φαίνεται, τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών;

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο Ισλαμιστής που ζώνεται με εκρηκτικά και φορτωμένος με σούρες του Κορανίου, την τυφλή πίστη στον Θεό του και ένα σωρό ναρκωτικές ουσίες, δεν αφοπλίζεται ούτε απ’ τις καλές προθέσεις ούτε απ’ τον ανθρωπισμό μας. Αυτά θα ίσχυαν ενδεχομένως αν διεκδικούσε για τον εαυτό του συνθήκες για καλύτερη ζωή. Θέλει όμως να σκοτώσει και να σκοτωθεί. Είναι από μόνος του ένα απελευθερωμένο ένστικτο θανάτου. Το Ισλαμικό Κράτος θέλει και έχει ήδη μεταφέρει τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, αξιοποιεί τους μουσουλμάνους που ζουν εκεί και εκμεταλλεύεται τις συνθήκες ελευθερίας που απολαμβάνουν τα κράτη της Ένωσης. Το Ισλαμικό Κράτος και οι τζιχαντιστές δεν θέλουν να επεκτείνουν την επικράτειά τους, να κατακτήσουν εδάφη. Θέλουν να καταστρέψουν τον δυτικό πολιτισμό. Διεξάγουν έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων με στόχο τον ολοκληρωτικό αφανισμό του αντιπάλου που είναι ο τρόπος ζωής μας. Από τα ρούχα που φοράμε μέχρι τον καφέ που θέλουμε να πίνουμε ελεύθεροι σε μια πλατεία. Και αυτό πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις που ψελλίζουν ευχολόγια κάθε φορά που οι “ηγέτες” των Ισλαμιστών, όπως ο Ερντογάν απειλούν να γεμίσουν την Ευρώπη με τα στίφη των φανατικών. Δεν είναι τυχαίο που μόλις έναν χρόνο πριν η εφημερίδα Okaz που εκδίδεται στη Σαουδική Αραβία προειδοποίησε ότι οι τρομοκράτες του ISIS ετοιμάζονταν να έρθουν στην Ευρώπη με αεροσκάφος της Τουρκίας και η εφημερίδα Masri el Yom που εκδίδεται στην Αίγυπτο παρομοιάζει τον Ερντογάν με Μπαλτατζή (Σώμα οθωμανικού στρατού που κράδαινε μπαλτάδες και έγινε γνωστό για τα φοβερά εγκλήματα που διέπραττε). Τον ρόλο εξάλλου του Ταγίπ Ερτογάν ξεσκέπασε στην πρόσφατη τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο ο «σουλτάνος» εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Αυτά πρέπει να τα καταλάβει η Ευρώπη αν δεν θέλει να καταστραφεί και να αλλάξει στάση απέναντι στον Ερντογάν που προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον τίτλο του χαλίφη, του απόλυτου θρησκευτικού ηγέτη στο Ισλάμ. Το μήνυμα Μακρόν προς τον Αυστριακό λαό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “Εμείς οι Γάλλοι μοιραζόμαστε το σοκ και τη θλίψη του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε σήμερα το βράδυ από μια επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας τους, τη Βιέννη. Μετά τη Γαλλία, επιτίθενται μια φιλική χώρα. Αυτή είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν με ποιον αντιμετωπίζουν. Δεν θα τα παρατήσουμε” Εμείς οι ευρωπαίοι πολίτες για μία ακόμη φορά διακηρύσσουμε πως ο φόβος δεν θα περάσει και για μία ακόμη φορά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπόσχονται πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα είναι αμείλικτος. Και ας μην είναι αμείλικτος, ας είναι τουλάχιστον αποτελεσματικός.

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πώς έφτασε στη χρεοκοπία η Thomas Cook;
Γιατί ελπίζω ακόμα στον Μπάιντεν, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Μαρία Καρχιλάκη
Ισπανία: Η νέα ζωή του σύρου πρόσφυγα 8 μήνες μετά την τρικλοποδιά, της Μαρίας Καρχιλάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.