Αθλητικά/Αθλητισμό

Η ΕΡΤ  ξαναθυμήθηκε την κοπτική-ραπτική…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

                                

Οι παλαιοί στον χώρο της ενημέρωσης, υποστηρίζουν (και δικαιώνονται καθημερινά) ότι «δημοσιογραφία είναι πρωτίστως κείμενο και στην συνέχεια εικόνες, χρώματα,  μπλα μπλα κλπ.), με την αιχμή να αφορά άμεσα την τηλεόραση. Πράγματι, στο ενημερωτικό κομμάτι των καναλιών θα ακούσεις τους δημοσιογράφους – παρουσιαστές να σου πλασάρουν την είδηση, σαφέστατα κομμένη-ραμμένη  σύμφωνα με την γραμμή και τα γούστα  του καναλάρχη,  προς την πολιτική και οικονομική ηγεσία, τους διαφημιστές κλπ., χωρίς ποτέ να παίρνουν θέση, λες και ο σχολιασμός θα τους στερήσει το μεροκάματο (ο φόβος φυλάει τα έρμα, που λέει η λαϊκή σοφία).

Ακόμη και στα αθλητικά, οι εκπομπές φροντίζουν πολύ καλά να προωθούν αβανταδόρικα θέματα, προφέρουν άπλετο χρόνο στις νίκες των μεγάλων ομάδων (καλά τώρα!) περιφρονώντας -παράλληλα-  ειδήσεις μικρού βεληνεκούς αλλά σημαντικού ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, δήλωσε ο χρηματοδότης του Απόλλωνα Σμύρνης πρόσφατα «πέφτουμε κατηγορία επειδή δεν δεχτήκαμε κηδεμονία από κάποιον ισχυρό»` μόνος του το είπε, μόνος του το άκουσε ο άνθρωπος. Τα κανάλια σιγή ασυρμάτου, προφανώς για να μην ενοχληθούν οι «κηδεμόνες» (δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε –  αυτοί ξέρουν…).

Να επανέλθω στη δύναμη του κειμένου απέναντι στην φλυαρία του εκράν. Την Κυριακή που μας πέρασε (και δεν ήταν η πρώτη φορά) η «Αθλητική Κυριακή», κύλησε στο κατεστημένο μοτίβο της, όμως, όταν έφτασε η ώρα του κομματιού με την ενημέρωση από τα ξένα πρωταθλήματα -που είναι το σημαντικότερο κομμάτι του μαγκαζίνο- είδαμε και ακούσαμε τον νεαρό να επιλέγει και να δείχνει τα οκτώ από τα εννιά ματς της πρέμιερ λιγκ, αφήνοντας, αυθαίρετα, ένα παιχνίδι εκτός. Διάβολε, αυτό που αποκλείστηκε, ήταν το πιο ενδιαφέρον διότι αφορούσε τη νίκη της Νουκάστλ επί της Μπράϊτον, που την έφερε σχεδόν στην μέση του βαθμολογικού πίνακα. Κανονικά, κάποιος θα έπρεπε να τραβήξει το αυτί των υπευθύνων για την εν λόγω απρέπεια, διότι

1.- Η Νιουκάστλ από την τελευταία θέση που βρισκόταν τα περασμένα Χριστούγεννα, κατάφερε να σημειώσει έξι νίκες και να παραμένει αήττητη  στις οκτώ αναμετρήσεις του 2022!

2.- Είναι, μαζί με την Λίβερπουλ, οι πλέον φορμαρισμένες ομάδες στην Βρετανία.

3.- Η περίπτωσή της άξιζε και σεβασμό και θετικό σχολιασμό, διότι αυτό -διάβολε- απαιτούσε η επικαιρότητα και η σωστή ενημέρωση.

Εννοείται ότι αυτή η ατέλεια πέρασε «ντούκου» (σιγά μη το αντιληφθούν οι Ζούλας, Λυκουρόπουλος και λοιποί ηγέτες του μαγαζιού), όχι όμως και από την δημοσιογραφία των γραφιάδων, που σέβονται την δουλειά τους. Χθες Καθαρή  Δευτέρα, λοιπόν, αναρτήθηκε σε ενημερωτικό αθλητικό σάϊτ εξαιρετικό ρεπορτάζ (Χρήστος Σωτηρακόπουλος) για την περίπτωση της Νιουκάστλ, με σαφέστατη τεκμηρίωση των δεδομένων και σχόλια για πρόσωπα, προοπτική της ομάδας της βόρειας Αγγλίας, την σωστή δουλειά του προπονητή  κλπ.

Τα συμπεράσματα δικά σας. 

SHARE
RELATED POSTS
Αργεντινή: «σαν αόρατος θίασος»…, του Γιώργου Αρκουλή
Μετριότητα, εκπλήξεις και πολλά ερωτήματα…, του Γιώργου Αρκουλή
Πώς θα αποκτήσουμε την καταπληκτική φυσική κατάσταση του σούπερσταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.