Αθλητικά/Αθλητισμό

Όλα τα λάθη ήταν του Κλοπ, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Πρόσφατα βιβλία του: Οι Πανιώνιοι δεν πλήττουν ποτέ-50 χρόνια παρασκήνιο” και “Εθνικός Πειραιώς: Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι”. Το βιβλίο του “Για τον Απόλλωνα που αγαπήσαμε” διατίθεται από το γήπεδο του Ριζούπολης «Γεώργιος Καμάρας», με ευθύνη του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα, αλλά και από ορισμένα επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Έχει ενταχθεί ως έργο, στο πλαίσιο του εορτασμού μνήμης για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Γιώργος Αρκουλής

Η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι έδωσε χθες βράδι στην πρεμιέρα των ομίλων, ένα καλό μάθημα ταπείνωσης στην Λίβερπουλ του Γερμανού Κλοπ και της στρατιάς των σπουδαίων παικτών της. Ταυτόχρονα, οι Ιταλοί εξευτέλισαν για τα καλά την λεγόμενη στατιστική  ποδοσφαιρικού αγώνα, αφού νίκησαν 4-1 τους ‘Αγγλους μειονεκτώντας ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. 

Αλλά, όταν μια ομάδα που είχε σαφή κατοχή, 15 κόρνερ έναντι τριών της αντιπάλου, σχεδόν διπλάσιες πάσες και επικίνδυνες επιθέσεις  δέχεται τέσσερα γκολ σε ένα ημιχρόνιο, σημαίνει ότι κάπου ο προπονητής τα θαλάσσωσε για τα καλά και να το δούμε.

Ο Κλοπ, αρχικά, υποτίμησε την αντίπαλό του, μολονότι γνώριζε ότι αυτή έχει πιάσει κορυφή στο ιταλικό πρωτάθλημα έχοντας σημειώσει χορταστικές νίκες. Παράλληλα, ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, υπερεκτίμησε κάποιους μαχητές του βάζοντάς τους από την αρχή στον χώρο του κέντρου. Κι’ αυτοί τον πρόδωσαν. Δεν είμαι βέβαιος ότι ο Έλιοτ είναι παίκτης για το επίπεδο της Λίβερπουλ, ούτε ο «γεροΜίλνερ» μπορεί να σταθεί ως χαφ σε υψηλό επίπεδο. Μην ξεχνάμε, πριν δέκα χρόνια η Νιουκάστλ τον είχε αποδεσμεύσει επειδή απλά ήθελε καλύτερο παίκτη στην θέση του. ‘Όταν ο κόουτς αποφάσισε να διορθώσει την κατάσταση αλλάζοντας όλους τους χαφ, ήταν πλέον αργά.

Δυστυχώς οι τηλεθεατές του Mega, κουράστηκαν -στο πρώτο μέρος- να εισπράττουν…αμέτρητες φορές από τον σχολιαστή ότι η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν υπεύθυνη για τα τέσσερα γκολ (που θα μπορούσαν να ήταν πέντε, αν δεν αποσοβούσε το γκολ σε χτύπημα πέναλτι ο τερματοφύλακας Άλισον Μπέκερ!) Ήταν λάθος και μάλιστα θεμελιώδες στο ποδόσφαιρο, αφού: 

Η άμυνα της Λίβερπουλ δέχτηκε τις «καρπαζιές» από τους Ναπολιτάνους, επειδή μπροστά της ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΧΑΦ να υποστηρίξουν το έργο της. 

Κατά άλλα, η βραδιά ήταν εντυπωσιακή με σούπερ Λεβαντόφσκι, εξαιρετικό Άγιαξ του Άμστερνταμ, σπουδαία Σπόρτινγκ Λισαβώνας στην Φρανκφούρτη και Μπάγερν στο Μιλάνο… 

ΥΓ: Γνωστό και ως Μεδιόλανο για τους παλιούς δασκάλους μας! 

SHARE
RELATED POSTS
Οι χούλιγκαν μπορούν να ξεκινήσουν το ζέσταμα…, του Γιώργου Αρκουλή
Θλίψη πίσω από το τρόπαιο, του Γιώργου Αρκουλή
Αετοί χωρίς φτερά…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.