Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η “ειδική πτήση” από την απαγορευμένη Σουηδία και η πολιτική κατρακύλα της Ρόδου. Κε Μητσοτάκη είστε εδώ;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

Μπρος στο χρήμα, τι είναι ο άνθρωπος; Ένα τίποτα είναι ο άνθρωπος.

Και αντί οι τοπικοί εκλεγμένοι να βγάλουν δόντια με το φιάσκο και την κοροϊδία της Ελληνικής Κυβέρνησης που επισήμως απαγορεύει τις πτήσεις από τη Σουηδία, κάνουν την πάπια (ποιούν την νήσσαν sic).  Δια στόματος δε του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη πυροδοτείται η “ευφράδεια” της κυβερνησης  με το απίστευτο “Είναι δημοσιογράφοι”. Οι ίδιοι, όμως, δηλώνουν τουρίστες!.

Καμπουράκης και Χατζημάρκος -δήμαρχος Ρόδου και περιφερειαρχης Ν.Αιγαίου – δεν έχουν φυσικά το ανάστημα να τους δώσουν τα παπούτσια στο χέρι. Μια τέτοια υποδειγματική και σοφή πράξη γίνεται μόνο από αληθινά άριστους, ηθικούς, ακέραιους χαρακτήρες και σωστά δομημένες προσωπικότητες. Ψύλλους στ’ άχυρα δηλαδή για την πολύπαθη Ρόδο.

Ούτε ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει το ίδιο, να δώσει τα παπούτσια στο χέρι, εννοώ στους …εκλεγμένους του. Κι όμως …αυτό το διαμάντι που λέγεται Δωδεκάνησος αντί να βρίσκεται στα χέρια ακέραιων χαρακτήρων και υποδειγματικών προσωπικοτήτων, έχει αφεθεί σε πολιτικά απάτριδες επικίνδυνους. Ακόμη και ο τρελο-Τραμπ που βρίζει όλος ο πλανήτης υπήρξε τουλάχιστον επιτυχημένος , κερδοφόρος επιχειρηματίας πριν γίνει Πρόεδρος.

Ο δρόμος που ακολούθησε μετά τον Χατζημάρκο και ο νυν Δήμαρχος Ρόδου, είναι οι απειλές με μηνύσεις για άρθρα μη κολακευτικά για την αφεντιά τους. Από τη φίμωση του iporta.gr  που πολεμά ανηλεώς, αδίκως και άνισα ο Χατζημάρκος και είναι και το μόνο μέσο που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ο κ. Καμπουράκης προσφάτως εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα κινηθεί νομικά σε όποιον δημόσια κατηγορεί τα πεπραγμένα του δήμου Ρόδου. Δηλαδή: κρίνεις; Εκτελείσαι! Φασισμό το είπαν το 1967.

Μάλιστα!!!

Για να δούμε αν θα εκδώσουν οι φωστήρες χαϊδεμένοι του κου Πρωθυπουργού τα κρούσματα του κορονοϊού που θα προκύψουν στη Ρόδο. Αλλά μου διέφυγε… Τι λέω η αφελής! Αφού το μόνο site που δεν τους χαρίστηκε ούτε και τους χαρίζεται είναι το iporta.gr που το εκτελούν μαζι με εμένα στοχεύοντας  στον ολοκληρωτικό αφανισμό και τη φίμωσή μου, αφού για το 2020 εκκρεμούν δυο δικαστήρια εναντίον μου από τον Χατζημάρκο, έναν αστικό -έφεση και ένα ποινικό που συνοδεύτηκε από την αυτόφωρη σύλληψή μου.  Ποιός ξέρει… ίσως η …φίμωσή μου κατά Χατζημάρκο να εκπληρωθεί πιο άγρια, όπως δημόσια τον Μάρτιο του 2019 ο ίδιος ευχόταν τα κοιμητήρια  να φιλοξενούν τους αντιπάλους του με δόξες μεγάλες… Ανατριχιαστικά σοκαριστικό. Θυμηθείτε το.

Να τους χαίρεστε, κύριε Μητσοτάκη, αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ. Τις καρικατούρες κάποιων υπουργών, υφυπουργών, δημάρχων και περιφερειάρχη σας. Αφιερωμένο στην αφεντιά σας το παρακάτω ποίημα του Αθηναίου λογοτέχνη, πολιτικού και διπλωμάτη Άγγελου Βλάχου. Με μια ταπεινή επισήμανση-πρόβλεψη: η Ιστορία για εσάς δεν θα υπάρξει το ίδιο γενναιόδωρη όπως με τον πατέρα σας. Η πολιτική σαβούρα  της ΝΔ καλά κρατεί. Κρίμα για τους λίγους άξιους που θυσίασαν την αυτονομία τους για το κόμμα σας._

ΥΓ: Προφανώς, αγαπητέ πρωθυπουργέ, σας το κράτησαν κρυφό αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κα Αικατερίνη Μάτση,  με απόφασή της «παραγγέλνει στην Εισαγγελέα Πλημελειοδικών Ρόδου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Γεωργίου Χατζημάρκου, περιφερειαρχη Ν.Αιγαίου, για την πράξη της παράβασης καθήκοντος(άρθρο 259 ΠΚ) που φέρεται ότι τέλεσε στη Ρόδο το χρονικό διάστημα των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018». Εδώ οι λεπτομέρειες. Ξανά τα σέβη μου…

Ἡ γῆ τῆς Ἑλλάδος, του Άγγελου Βλάχου

Ξεύρεις τὴν γῆ ποὐ ἀνθεῖ
φαιδρὰ πορτοκαλέα
καὶ κοκκινίζει ἡ σταφυλὴ
καὶ θάλλει ἡ ἐλαία;
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

Ξεύρεις τὴν γῆ, ἥτις παντοῦ
μὲ αἵματα ἐβάφη,
ὁποῦ κοιλάδες καὶ βουνὰ
εἶναι τυράννων τάφοι;
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

Γῆ μήτηρ παλαιῶν θεῶν
καὶ νέων ἡμιθέων
γῆ ἀναμνήσεων κλεινῶν
καὶ γῆ ἐλπίδων νέων
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Ο πανικόβλητος κος Χατζημάρκος “παίζει τα τελευταία του χαρτιά” & δεν απαντά σε καμία ερώτηση της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”
Γιώργος Νικητιάδης και Τομέας Τουρισμού Κινήματος Αλλαγής για επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρόδο
Βραδιά Λογοτεχνικής Ανάγνωσης από Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.