Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Η γυναίκα με το γαρύφαλλο, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Τζίνα Δαβιλά

Η Σεμίνα Διγενή ανήκει στον χώρο του ΚΚΕ. Είναι ίσως η εξαίρεση ενός κανόνα που θέλει και αντιπαθεί να βλέπει τους υποστηρικτές του, ευκαιρίας δοθείσης, να εκμεταλλεύονται όποια θέση τους δοθεί. Οι πεποιθήσεις τους είναι τόσο όσο πατά η γάτα. Κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα την ίδια στιγμή που υπερασπίζονται το δίκαιο του λαού. Το λεξιλόγιό τους είναι γραφικό, σχεδόν χωρίς πυρήνα, αφού και ανεφάρμοστα είναι αυτά που ζητούν και οι ίδιοι δεν γίνονται η αλλαγή που πρέπει να γίνουν.

Και μετά τις πολιτικές παλινδρομήσεις της κας Βάνας Μπάρμπα που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, μετά από εκείνο του ΛΑΟΣ και τις περιφερόμενες εμφανίσεις της δώθε-κείθε σαν τον γαλατά, κάνει και την καταπληκτική δήλωση: “Θέλω να γίνει η Ελλάδα χώρα της Τέχνης και του Πολιτισμού, γιατί να το μπορούν άλλοι και όχι η Ελλάδα, γαμώ το σόϊ μου…” που μας αφήνει άναυδες και άναυδους.

Και να που ακόμη υπάρχουν γυναίκες που τιμούν την Πολιτική με τις αποφάσεις τους και με τη συγκροτημένη προσωπικότητα που διαθέτουν. Συνεπής στην ιστορία των κόκκινων γαρύφαλλων, που συμβολίζουν τους αγώνες, την ένταση, το πάθος για τη  Δικαιοσύνη, την αντίσταση κατά του φασισμού και του ναζισμού, συνεπής στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς που πρόδωσε μέσω ΣΥΡΙΖΑ όλες τις ιδέες των οραματιστών της, η κα Σεμίνα Διγενή παραιτείται από την εκλεγμένη θέση της Ευρωβουλευτή με τα απίθανα προνόμια και δίνει μάχη για την τρέλα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ίδια. Μας εκπλήσσει. Θετικά. Υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που βάζουν ο εμείς πάνω από το εγώ.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

Ακολουθεί η δήλωση της κας Διγενή:  

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά. Τη θέση μου στην Ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής. Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα»
Σεμίνα Διγενή, 11 Ιουνίου 2019
SHARE
RELATED POSTS
.jpg
Πού θα βρίσκομαι στις 26 Ιανουαρίου, της Τζίνας (Γεωργίας) Δαβιλά
47 χρόνια χωρίς τον ιδανικό και ανάξιο εραστή…, του Γιώργου Αρκουλή
O Λουκάς Νταράλας, το «Βουνό» και ο περιστερώνας, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.