Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Η γυνή να μη φοβήται τον άνδρα, του Νίκου Σταθόπουλου

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Νίκος Σταθόπουλος

 

Η καθολική εκκλησία χρειάστηκε περί τα 1500 χρόνια για να αποφανθεί ότι οι γυναίκες είναι άνθρωποι. Συνεχίζει, βέβαια, μαζί με όλα τα άλλα χριστιανικά δόγματα πλην του Αγγλικανικού, το απαρτχάιντ εναντίον τους, επεμβαίνοντας ακόμα και στην διαχείριση του σώματός τους. Χέρι-χέρι με τους μουσουλμάνους, τις αποκλείουν από κάθε θρησκευτικό ρόλο, πόσω μάλλον αξίωμα.

Οι γυναίκες έχουν ακόμα να παλέψουν απέναντι σε όλες τις σκοταδιστικές προκαταλήψεις του μεσαίωνα, που επιβιώνουν ως τις μέρες μας. Έχουν πανίσχυρο αντίπαλό τους αυτούς που υποθάλπουν ακούραστα και αμετανόητα την άγνοια, τους λαθρέμπορους του επέκεινα, που ως παγιωμένο καθεστώς Βελόπουλων, πλουτίζουν και ηγεμονεύουν εις βάρος των αδαών.

Ημέρα της γυναίκας σήμερα και η διεθνής έρευνα του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, διαπιστώνει ότι 9 στους 10 ανθρώπους, έχουν προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών. Ας ξυπνήσουμε πια.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 73ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Για τον πατέρα του Μέλιου, εμείς οι “Πέρσες”, του Νίκου Βασιλειάδη
Για μια Σημαία…For the Flag…, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.