Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η γενιά μου και ο κόσμος που μας παραδώσατε, του Μιχάλη Κόκκινου

Spread the love

Στην Βηρυτό ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλης Κόκκινος για τα θέματα της Ομογένειας

 

 Ο Μιχάλης Κόκκινος είναι Δικηγόρος και υπηρέτησε ως   Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού το διάστημα 2015-2019

 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

————————————————-

Κι όμως είναι πόλεμος και όχι διμερής! Είναι παγκόσμιος πόλεμος! Και είναι περίεργο τουλάχιστον, πως Δύση και Ανατολή αγνόησαν τόσα χρόνια τους αχούς αυτού του πολέμου, που ακούγονταν αδιάκοπα, τρομακτικά και τόσο επίμονα, στη Συρία, στην Αφρική, βόρεια και νότια και στην Άπω Ανατολή! Πως άραγε θαρρούσαν πως τα τύμπανα του πολέμου ήταν τόσο μακριά και αδιάφορα, όταν ηχούσαν και στην γειτονιά μας επτά χρόνια τώρα σε ένα ανεξάρτητο κράτος με τόση ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την δική μας ανεξαρτησία!

Για την Ουκρανία μιλώ…

Πόσα μα πόσα λάθη! Τι πόνος τι θλίψη από την προσφυγιά που την βιώσαμε κι εμείς σαν Έλληνες και Δωδεκανήσιοι στο πετσί μας, διαχρονικά, μα και πρόσφατα σαν οι Τούρκοι κατέλαβαν την Κύπρο, εξαιτίας των ίδιων λαθών από ιδίας κατηγορίας δικτάτορες, με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια αποτελέσματα όπως αυτά που ζουν οι Ουκρανοί από την απληστία όχι ενός λαού αλλά ενός Πούτιν! Άραγε τι σας μένει τώρα άρχοντες; Ποια η πρόταση σας; Πως στέκεστε απέναντι στην μονομερή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου; Γιατί το φτιάξατε στ´ αλήθεια αν ο καθένας μπορεί να το παραβιάζει κατά βούληση, με μόνο και απ´ ότι φαίνεται καταλυτικό επιχείρημα, την εξουσία του ισχυρού! Κι όμως! Κάτι οφείλω να πω για τη γενιά μου μοναχά, που αγωνίζεται να επιβιώσει, σε ένα κόσμο που παραπαίει, σε ένα κόσμο που προσπαθεί η ίδια να του δώσει μια μαγική εικόνα μέσα από τα συντρίμμια του για να μην λείψει η ελπίδα από τα παιδιά μας και από τις γενιές που θα ´ρθουν!

Μας έλεγαν πως: «εσείς δεν ζήσατε πόλεμο»! Δεν ζήσατε φτώχεια! Δεν ζήσατε προσφυγιά! Δεν ζήσατε ανέχεια! Δεν παλέψατε για ψωμί και ελιά! Και αυτή η ιδιόμορφη κατηγόρια, συνοδεύονταν πάντα με το γνωστό και τόσο λάθος συμπέρασμα ότι: «εμείς τα βρήκαμε όλα έτοιμα»! Να ‘μαστε λοιπόν όλοι μας στην πρώτη γραμμή της μάχης υπόλογοι στους εαυτούς μας στις οικογένειές μας, και στις κοινωνίες που μας ζουν και τις ζούμε! Να είστε λοιπόν σίγουροι άρχοντες, ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Και ότι σε αυτή τη δύσκολη ώρα που μας φόρτωσε ο καιρός και τα ήθη σας! Αυτήν την καταιγίδα, που καμία γενιά δεν κλήθηκε, ποτέ στο διάβα του χρόνου, να παλέψει, έτσι μαζεμένη, συγκεντρωμένη, να βάλλει κατά ριπάς τις ζωές καθεμιάς και καθενός από εμάς, θα την αντιμετωπίσουμε, όρθιοι και όρθιες απέναντι στην Ιστορία αντάξιοι και αντάξιες στις περιστάσεις! Σε ένα Κόσμο που εσείς μας παραδώσατε Άρχοντες!

ΖΗΤΩ Η ΕΙΡΗΝΗ !

Τα σχόλια δικά σας…

Μιχάλης Μάνου Κόκκινος

Δικηγόρος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
Γιάννης Παμπάκας: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για τους κοινούς μας στόχους”
Θα θυμούνται για χρόνια οι Ρόδιοι τις συναυλίες επί Δημαρχίας Φώτη Χατζηδιάκου – Σύμπραξη με χορωδία του Yale- Φωτογραφίες, της Νατάσας Παμπρή
Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Μανώλη Γλυνού για την απώλεια της Μαρίας Κυρίτση, μητέρας του Δημάρχου Κω

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.